March 27, 2024
Dutch

Hoe online een Vietnam-visum verkrijgen voor Belgische toeristen

Waarom zouden Belgische toeristen Vietnam moeten bezoeken?

Vietnam biedt talloze redenen voor Belgische toeristen om haar betoverende schoonheid te ontdekken. Hier zijn er maar een paar:

 • Veilig en vriendelijk: Vietnam staat bekend om zijn warme gastvrijheid en vriendelijke bevolking, waardoor bezoekers zich welkom en veilig voelen tijdens hun reis.
 • Heerlijk eten: De Vietnamese keuken is een verleidelijke mix van smaken, met gerechten zoals pho, banh mi en verse zeevruchten die de smaakpapillen prikkelen. De lokale voedselmarkten verkennen en genieten van streetfood is een avontuur op zich.
 • Vergelijkbaar: Vergeleken met veel andere bestemmingen biedt Vietnam waar voor je geld. Van accommodatie tot vervoer, van dineren tot winkelen, Belgische toeristen kunnen genieten van een bevredigende ervaring zonder de bank te breken.
 • Mooie landschappen: Van de ontzagwekkende kalksteenformaties van Halong Bay tot de weelderige groene rijstterrassen van Sapa en de ongerepte stranden van Phu Quoc, Vietnam heeft een adembenemende natuurlijke schoonheid die Belgische toeristen in vervoering zal brengen.
 • Levendige cultuur: Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur van Vietnam. Verken oude tempels, wees getuige van traditionele festivals en ga in gesprek met lokale gemeenschappen om dit fascinerende land beter te leren kennen.

Hebben Belgische toeristen een inreisvisum nodig om Vietnam binnen te komen?

Ja, Belgische toeristen moeten een visum aanvragen voor ze naar Vietnam vertrekken. Het proces is echter aanzienlijk eenvoudiger geworden met de introductie van het Vietnam-visum online, ook bekend als het Vietnam e-Visa.

Kunnen Belgische toeristen die ver van de Vietnamese ambassade/het Vietnamese consulaat wonen online een Vietnamvisum aanvragen?

Absoluut! Het Vietnam-visum online is een game-changer voor Belgische toeristen die ver van de Vietnamese ambassade of het Vietnamese consulaat wonen. Ze hoeven niet langer lange afstanden af te leggen of uren in de rij te staan. Met slechts een paar klikken vanuit hun huis of kantoor kunnen Belgische toeristen hun Vietnam-visum online aanvragen.

Wat zijn de voordelen van het Vietnam Visum Online voor Belgische toeristen?

Het Vietnam visum online biedt verschillende voordelen voor Belgische toeristen:

 • Gemakkelijke aanvraag: Als je het Vietnam-visum online aanvraagt, hoef je geen persoonlijk bezoek te brengen aan de ambassade of het consulaat. Het hele proces kan online worden afgerond, wat tijd en moeite bespaart.
 • Korte verwerkingstijd: Het Vietnam e-Visa wordt snel verwerkt, vaak binnen enkele werkdagen. Dit zorgt ervoor dat Belgische toeristen hun reis gemakkelijk kunnen plannen en last-minute visumcomplicaties kunnen vermijden.
 • Opties voor meerdere binnenkomsten: Het Vietnam e-Visa maakt zowel enkelvoudige als meervoudige binnenkomsten mogelijk, wat Belgische toeristen de flexibiliteit geeft om het land op hun eigen tempo te verkennen.
 • Uitgebreide toegangspunten: Met 13 luchthavens, 16 grenspoorten aan land en 13 grenspoorten aan zee die het Vietnam e-Visa accepteren, hebben Belgische toeristen tal van toegangsmogelijkheden. Dit maakt het gemakkelijk voor hen om het meest geschikte punt van binnenkomst te kiezen op basis van hun reisroute.
 • Uitgebreid verblijf: Met het Vietnam e-Visa kunnen Belgische toeristen tot 90 dagen in het land verblijven. Dit geeft hen ruim de tijd om zich onder te dompelen in de Vietnamese cultuur, meerdere bestemmingen te bezoeken en echt alles te ervaren wat Vietnam te bieden heeft.

Officiële Vietnam e-Visa kosten voor Belgische toeristen

De officiële visumkosten voor Belgische toeristen die online een Vietnam-visum aanvragen zijn als volgt:

 • US$25 voor een enkelvoudig visum, geldig tot 30 dagen.
 • US$50 voor een meervoudig visum, ook geldig tot 30 dagen.
 • US$25 voor een enkelvoudig visum, geldig tot 90 dagen.
 • US$50 voor een meervoudig visum, geldig tot 90 dagen.

Deze tarieven zijn vastgesteld door de overheid en kunnen worden gewijzigd. Daarom is het cruciaal om de huidige tarieven te controleren voordat je je visumaanvraag indient.

Enkele inreis of meerdere inreizen voor Belgische toeristen

Laten we nu dieper ingaan op het verschil tussen enkelvoudige en meervoudige visa.

 • Enkel inreisvisum: Met een enkel inreisvisum mag je Vietnam maar één keer binnenkomen binnen de gespecificeerde geldigheidsperiode. Als je van plan bent om Vietnam voor een korte periode te bezoeken of een specifieke reisroute hebt, kan een enkelvoudig visum een geschikte keuze zijn.
 • Multiple-Entry Visa: Aan de andere kant, een multiple-entry visum staat je toe om Vietnam meerdere keren binnen te komen binnen de aangegeven geldigheidsperiode. Dit type visum is ideaal voor reizigers die Vietnam meerdere keren moeten bezoeken of buurlanden willen verkennen en tijdens hun reis naar Vietnam willen terugkeren.

Of je kiest voor een enkelvoudig of meervoudig visum hangt af van je reisplannen en het doel van je bezoek aan Vietnam.

Restitutiebeleid voor Belgische toeristen

Het is belangrijk om te weten dat de visumkosten voor het Vietnam-visum online via de website van de overheid in geen geval worden terugbetaald. Dit betekent dat als je visumaanvraag wordt geweigerd, je niet in aanmerking komt voor een terugbetaling van de visumkosten. Daarom is het cruciaal om ervoor te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet en nauwkeurige informatie verstrekt wanneer je je visum aanvraagt.

Het is echter het vermelden waard dat als je ervoor kiest om je visum aan te vragen via een agentschap, de kosten hoger kunnen zijn. In dergelijke gevallen is het essentieel om het terugbetalingsbeleid van het bureau dat je kiest te controleren om duidelijkheid te krijgen over mogelijke terugbetalingen of extra kosten.

Vietnam Visum Online voor Belgische Toeristen: Overheidswebsite vs betrouwbare agentschappen

Om je toegang tot Vietnam te verzekeren, heb je twee opties: een aanvraag indienen via de website van de overheid of hulp zoeken bij gerenommeerde agentschappen. We zullen de twee opties met elkaar vergelijken en je een uitgebreide lijst geven van factoren waarmee je rekening moet houden voor je een beslissing neemt.

Optie 1: Overheidswebsite

De website van de overheid biedt een kosteneffectieve oplossing voor het verkrijgen van een visum voor Vietnam. Met een lager tarief in vergelijking met gerenommeerde agentschappen lijkt het een aantrekkelijke keuze voor budgetbewuste reizigers. Het is echter belangrijk om de nadelen in overweging te nemen.

 • Doe-het-zelf: Een aanvraag indienen via de website van de overheid betekent dat je het visumaanvraagproces zelf moet doorlopen. Dit kan tijdrovend zijn en vereist een goed begrip van de vereisten.
 • Gebrek aan ondersteuning: De overheidswebsite biedt geen ondersteuning of begeleiding tijdens de aanvraagprocedure. Als je problemen ondervindt of vragen hebt, zul je moeten vertrouwen op je eigen onderzoek en probleemoplossende vaardigheden.

Optie 2: Gerenommeerde bureaus

Gerenommeerde bureaus zijn gespecialiseerd in het afhandelen van visumaanvragen voor reizigers en bieden een uitgebreide service die het hele proces voor je afhandelt. Hier zijn de voordelen van het kiezen van een gerenommeerd bureau:

 • Expertise en ervaring: Door hun jarenlange ervaring hebben gerenommeerde bureaus een grondige kennis van de visumaanvraagprocedure. Ze begrijpen de fijne kneepjes en vereisten, waardoor de kans groter is dat je aanvraag wordt goedgekeurd.
 • Tijdige levering: Gerenommeerde bureaus zijn bedreven in het verzekeren dat je visumaanvraag snel wordt verwerkt. Ze weten hoe ze efficiënt door het systeem moeten navigeren en kunnen het proces versnellen als je je visum dringend nodig hebt.
 • Support en bijstand: Een van de belangrijkste voordelen van het kiezen voor een gerenommeerd bureau is de ondersteuning die ze bieden. Ze zijn online beschikbaar om al je vragen en problemen tijdens de aanvraagprocedure te beantwoorden.
 • Extra diensten: Gerenommeerde reisbureaus doen er alles aan om je reiservaring te verbeteren. Ze bieden diensten aan zoals het ophalen van de luchthaven, transfer naar je hotel en zelfs hulp bij immigratie om lange wachtrijen aan de balie te vermijden.

De juiste keuze maken

Bij het maken van een keuze tussen de overheidswebsite en gerenommeerde bureaus voor uw visumaanvraag voor Vietnam spelen verschillende factoren een rol. Hier is een beknopte lijst om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:

Regeringswebsite:

 • Lagere kosten
 • Doe-het-zelf aanvraag
 • Geen ondersteuning of begeleiding

Reputabele bureaus:

 • Hogere vergoeding
 • Expertise en ervaring
 • Tijdige levering
 • Online ondersteuning
 • Extra diensten

Uiteindelijk hangt de keuze af van je prioriteiten en voorkeuren. Als je het visumaanvraagproces zelfstandig wilt afhandelen en de voorkeur geeft aan lagere kosten, dan is de website van de overheid misschien iets voor jou. Als je echter waarde hecht aan gemak, efficiëntie en gemoedsrust, dan zijn gerenommeerde bureaus de juiste keuze.

Hoe lang duurt het voor Belgische toeristen een visum krijgen?

Wanneer je online een visum aanvraagt voor Vietnam, duurt het meestal 3-5 werkdagen voor Belgische toeristen om hun visum verwerkt te krijgen. Het is echter belangrijk op te merken dat tijdens het hoogseizoen de verwerkingstijd langer kan zijn. Het is altijd verstandig om je visum ruim voor je reisdatum aan te vragen om gedoe op het laatste moment te vermijden.

Houd er rekening mee dat de Vietnamese immigratiedienst niet werkt op zaterdag, zondag, de traditionele dag van de Vietnamese People’s Public Security Force (19 augustus) en nationale feestdagen. Als je dus een visum nodig hebt tijdens deze feestdagen, is het raadzaam om contact op te nemen met een gerenommeerd bureau voor advies en een offerte.

Nationale feestdagen in Vietnam om te onthouden voor Belgische toeristen

Voor een vlotte visumaanvraag is het essentieel om op de hoogte te zijn van de nationale feestdagen in Vietnam. Deze feestdagen kunnen de verwerkingstijd van je visumaanvraag beïnvloeden. Hier zijn de nationale feestdagen in Vietnam waar je als Belgische toerist rekening mee moet houden:

 • Nieuwjaarsdag (01 jan)
 • Tet Feestdag
 • Dag van de herdenking van de Hung Kings
 • Dag van de hereniging (30 apr)
 • Dag van de Arbeid (01 mei)
 • Nationale feestdag (02 sep)

Tijdens deze feestdagen is de Vietnamese immigratiedienst gesloten en vindt de visumaanvraag niet plaats. Het is belangrijk om je visumaanvraag goed te plannen en deze vakantieperiodes te vermijden om vertragingen in het verkrijgen van je visum te voorkomen.

Wat moeten Belgische toeristen voorbereiden om online een visum voor Vietnam aan te vragen?

Voor je aan de aanvraagprocedure begint, is het essentieel dat je de volgende documenten en informatie bij de hand hebt:

1. Geldig paspoort:

Zorg ervoor dat je Belgische paspoort nog minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in Vietnam. Zorg er ook voor dat je minstens twee lege pagina’s hebt voor het stempelen van je visum.

2. Persoonlijke gegevens:

Bereid je persoonlijke gegevens voor, waaronder je volledige naam, geslacht, geboortedatum, geboorteplaats, paspoortnummer en nationaliteit. Nauwkeurige informatie is cruciaal voor een succesvolle visumaanvraag.

3. Geldig e-mailadres:

Geef een geldig e-mailadres op dat u regelmatig controleert. Dit e-mailadres zal worden gebruikt om u bevestigingen en kennisgevingen te sturen over uw visumstatus. Het is belangrijk dat je je inbox in de gaten houdt om op de hoogte te blijven tijdens het hele proces.

4. Geldige krediet-/debetkaart:

Houd een geldige krediet- of debetkaart bij de hand voor de betaling. Geaccepteerde kaarten zijn Visa, MasterCard, JCB, Diners Club, Amex en Union Pay.

5. Tijdelijk adres in Vietnam:

Om uw aanvraag te voltooien, moet u een tijdelijk adres in Vietnam opgeven. Dit kan het hotel of de accommodatie zijn waar u tijdens uw bezoek wilt verblijven.

6. Doel van het bezoek:

Geef het doel van uw bezoek aan Vietnam aan, of het nu voor toerisme, werk, zaken, studie of een ander doel is. Houd er rekening mee dat voor bepaalde doeleinden aanvullende documenten nodig kunnen zijn om uw aanvraag te ondersteunen.

7. Geplande in- en uitreisdata:

Bepaal de data waarop u Vietnam wilt binnenkomen en verlaten. Het is belangrijk om een duidelijk idee te hebben van uw reisroute om nauwkeurige informatie te kunnen geven tijdens de aanvraagprocedure.

8. Beoogde in- en uitreispunten:

Identificeer de luchthavens of havens waar u van plan bent Vietnam binnen te komen en te verlaten. Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest om via een haven binnen te komen, het er een moet zijn die geregistreerd is voor e-visum binnenkomst.

9. Huidig beroep:

Geef details over uw huidige beroep, inclusief de naam, het adres en het contactnummer van uw bedrijf. Deze informatie helpt bij het vaststellen van uw achtergrond en het doel van uw bezoek aan Vietnam.

Wat Belgische toeristen moeten uploaden voor de online aanvraag van een Vietnamvisum:

Om de aanvraagprocedure te beginnen, moeten Belgische toeristen twee belangrijke documenten uploaden: een gescande kopie van hun paspoortpagina en een recente portretfoto.

Vereisten voor de gescande kopie van de paspoortpagina:

Bij het uploaden van de gescande kopie van uw paspoortpagina is het essentieel dat het document leesbaar, duidelijk en paginavullend is. Dit betekent dat de gescande kopie je pasfoto, persoonlijke gegevens en ICAO-regels moet bevatten. Hier is een lijst met gedetailleerde vereisten voor de gescande kopie van de paspoortpagina:

 • Leesbaar en duidelijk: De gescande kopie moet van hoge kwaliteit en leesbaar zijn. Vermijd wazigheid of vlekken die het verificatieproces kunnen hinderen.
 • Volledige pagina: Zorg ervoor dat de volledige pagina met paspoortgegevens zichtbaar is in de scan. Dit geldt ook voor de boven- en onderkant van de pagina. Inclusief foto en persoonlijke gegevens: De gescande kopie moet duidelijk je pasfoto, volledige naam, geboortedatum, paspoortnummer en andere persoonlijke gegevens bevatten.
 • De ICAO-regels onderaan de pagina met paspoortgegevens moeten ook zichtbaar zijn in de scan. Deze regels bevatten belangrijke informatie voor verificatiedoeleinden.

Portretfoto vereisten voor Belgische toeristen:

De portretfoto wordt gebruikt om je identiteit te verifiëren en ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met de persoon in het paspoort. Dit zijn de vereisten voor de portretfoto:

 • Recent en bijgewerkt: De foto moet recent zijn en uw huidige uiterlijk weergeven. Het moet een nauwkeurige weergave zijn van hoe je eruit ziet op het moment van de aanvraag.
 • Grootte: De portretfoto moet het formaat hebben van een paspoort van 4×6 cm.
 • Rechte blik: Zorg er bij het nemen van de foto voor dat je gezicht recht naar de camera is gericht. Vermijd kantelingen of hoeken die je gelaatstrekken kunnen verhullen.
 • Geen bril: Het wordt aangeraden om geen bril te dragen op de foto om te voorkomen dat de gelaatstrekken worden geblokkeerd.

Documenten uploaden:

Nu je de vereiste documenten klaar hebt, is het tijd om ze online in te dienen. Gelukkig kun je je smartphone gebruiken om een foto te maken van zowel je paspoort als de portretfoto. Vergeet niet om de bestanden op te slaan in PDF-, JPEG- of JPG-formaat zodat je ze gemakkelijk kunt indienen.

Hoe online een Vietnamvisum aanvragen voor Belgische toeristen?

Nu je alle nodige informatie en documenten verzameld hebt, volgt hier een stap-voor-stap handleiding om online een Vietnamvisum aan te vragen:

1. Ga naar de officiële website:

Bezoek de officiële website van het Vietnam e-visum om uw aanvraagprocedure te starten.

2. Vul het aanvraagformulier in:

Vul het online aanvraagformulier zorgvuldig in en geef nauwkeurige persoonlijke gegevens, het doel van het bezoek, de in- en uitreisdata, de voorgenomen in- en uitreispunten en de huidige beroepsinformatie.

3. Controleer en betaal:

Controleer alle informatie die u hebt verstrekt om de juistheid ervan te garanderen. Voer de betaling uit met de creditcard van uw voorkeur. Het betalingsproces is veilig en ongecompliceerd.

4. Bevestiging ontvangen:

Zodra uw betaling met succes is verwerkt, ontvangt u een bevestigingse-mail met uw aanvraag-ID en andere relevante gegevens. Bewaar deze e-mail goed, want u kunt hem nodig hebben voor toekomstig gebruik.

5. Uw sollicitatie volgen:

Gebruik de aanvraag-ID om de voortgang van uw visumaanvraag te volgen. U ontvangt via e-mail meldingen over updates of wijzigingen in uw visumstatus. Het is essentieel dat u tijdens de hele procedure op de hoogte blijft.

6. Verkrijg uw Vietnam e-Visa:

Zodra uw visumaanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een e-mail met het e-visum als bijlage in de vorm van een PDF-bestand. Print het e-visum uit en bewaar het bij uw paspoort om het bij aankomst in Vietnam te kunnen tonen.

Vietnam e-Visa Status voor Belgische Toeristen controleren:

Zodra je je visumaanvraag voor Vietnam met succes online hebt ingediend, vraag je je natuurlijk af hoe je de voortgang kunt volgen. Gelukkig is het controleren van de status van je e-visum een eenvoudig proces. Volg gewoon deze stappen:

 • Bezoek de officiële website van de Vietnamese immigratiedienst.
 • Ga naar het gedeelte “Check Your E-Visa Status” op de website.
 • Voer de vereiste informatie in, waaronder meestal je paspoortnummer en de aanvraagcode die je tijdens de aanvraagprocedure hebt gekregen.
 • Klik op de knop “Status controleren”.

De slaagkans van een visumaanvraag voor Belgische toeristen verhogen

Online een visum voor Vietnam aanvragen kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je niet vertrouwd bent met het proces. Er zijn echter een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om de slaagkans van je aanvraag te verhogen:

 • Vul het aanvraagformulier nauwkeurig in: Besteed aandacht aan elk detail en zorg ervoor dat je nauwkeurige informatie verstrekt. Discrepanties of fouten kunnen leiden tot vertraging of zelfs afwijzing van je sollicitatie.
 • Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten hebt: Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt voordat je je aanvraag indient. Denk hierbij aan je paspoort, een pasfoto, een bewijs van accommodatie, je reisschema en een kopie van je retourtickets.
 • Dubbelcheck je bewijsstukken: Het is cruciaal om geldige en bijgewerkte bewijsstukken in te dienen. Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is na je geplande verblijf in Vietnam. Zorg er ook voor dat je paspoort lege pagina’s heeft voor visumstempels.
 • Opt for professional assistance: Als je haast hebt, niet bekend bent met het proces of onzeker bent over de slagingskans, overweeg dan om een betrouwbaar bureau in te huren. Deze bureaus hebben een grondige kennis van de lokale regels en voorschriften en kunnen je een gemakkelijke en probleemloze ervaring bezorgen. Met hun expertise kun je een slagingspercentage van maar liefst 99,9% behalen bij je visumaanvraag.

Probleemloze visumgoedkeuring voor Belgische toeristen: Uw toegangspoort tot Vietnam

Voor Belgische toeristen die op zoek zijn naar een probleemloze manier om hun visum voor Vietnam te verkrijgen, is het huren van een agentschap de oplossing. Deze agentschappen zijn gespecialiseerd in het behandelen van visumaanvragen en hebben het proces gestroomlijnd om een vlotte ervaring voor hun klanten te garanderen. Door te kiezen voor hun diensten, kan je genieten van de volgende voordelen:

 • Eenvoudig formulier en gemakkelijk uploaden van documenten: De bureaus bieden een gebruiksvriendelijk platform waar je gemakkelijk het vereiste aanvraagformulier kunt invullen en de nodige documenten kunt uploaden. Zeg maar dag tegen ingewikkeld papierwerk!
 • Vriendelijke ondersteuning: Als je vragen of problemen hebt tijdens de aanvraagprocedure, is het ondersteuningsteam van het bureau slechts één telefoontje of e-mail van je verwijderd. Ze zijn toegewijd aan het leveren van uitstekende klantenservice en zullen je bij elke stap helpen.
 • Een probleemloze ervaring: Door uw visumaanvraag toe te vertrouwen aan professionals, kunt u de stress en onzekerheid die vaak gepaard gaan met het proces elimineren. Concentreer je op het plannen van je reis terwijl het bureau het papierwerk afhandelt.
 • Gegarandeerde goedkeuring: Een van de beste voordelen van het inhuren van een bureau is het hoge slagingspercentage dat ze bieden. Met hun expertise en kennis van de lokale regels zorgen ze ervoor dat je visumaanvraag wordt goedgekeurd, waardoor je met een gerust hart op reis gaat.

Dringende visumdiensten voor Belgische toeristen: Op tijd in Vietnam geraken

Soms kunnen reisplannen onverwacht veranderen en heb je een dringend visum voor Vietnam nodig. Het goede nieuws is dat agentschappen ook opties aanbieden om een dringend visum te verkrijgen, zodat je op tijd in Vietnam bent. Hier lees je hoe je als Belgische toerist een dringend visum kunt krijgen:

 • Same-day visum: Als je je visum nog dezelfde dag nodig hebt, kunnen agentschappen het proces voor je versnellen. Met hun connecties en expertise kunnen ze je aanvraag versnellen en je visum binnen enkele uren klaar hebben.
 • 4-uurs visum: Voor wie het zich kan veroorloven om een paar uur te wachten, bieden de agentschappen ook een 4-uurs visumdienst aan. Dien gewoon je aanvraag en documenten in en je hebt je visum in een mum van tijd.
 • 2-uurs visum: In geval van een last-minute noodsituatie hebben agentschappen zelfs een optie voor een 2-uurs visum. Deze service zorgt ervoor dat je je visum in de kortst mogelijke tijd krijgt, zodat je zonder vertraging kunt reizen.

Dus, of je nu van plan bent om Vietnam op je gemak te verkennen of een plotselinge zakenreis hebt, de bureaus kunnen je de nodige ondersteuning bieden om je visum op tijd te verkrijgen.

Wat te doen na ontvangst van een visum: Een checklist voor Belgische toeristen

Gefeliciteerd! Je hebt de goedkeuring voor je Vietnam-visum ontvangen. Om een probleemloze aankomst in Vietnam te garanderen, is hier een checklist met dingen die je moet doen:

 • Dubbelcheck je visum: Neem even de tijd om je visumgoedkeuringsbrief zorgvuldig door te nemen op eventuele fouten of vergissingen. Eventuele afwijkingen kunnen leiden tot problemen bij aankomst. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen.
 • Print een kopie van je visumgoedkeuringsbrief: Het is verplicht om bij aankomst een geprinte kopie van je visumgoedkeuringsbrief te tonen. Zorg ervoor dat je een kopie bij je hebt om complicaties bij de immigratiebalie te voorkomen.
 • Bereid de nodige documenten voor: Zorg ervoor dat je naast je visumbrief ook andere belangrijke documenten zoals je paspoort, reisroute en accommodatiegegevens bij de hand hebt. Als u deze documenten bij de hand hebt, zal uw aankomst in Vietnam vlot en efficiënt verlopen.
 • Ben bekend met de douanevoorschriften: Neem de tijd om de douanevoorschriften van Vietnam te begrijpen. Als je weet wat je wel en niet mee het land in mag nemen, bespaar je onnodige problemen op de luchthaven.
 • Blijf op de hoogte van reisadviezen: Controleer voor je vertrekt of er reisadviezen of updates zijn met betrekking tot Vietnam. Als u op de hoogte blijft van de huidige situatie, zult u een veilige en plezierige reis hebben.

Meest gestelde vragen voor Belgische toeristen die Vietnam e-Visa hebben aangevraagd via de overheidswebsite

1. Mijn vlucht vertrekt binnenkort, maar mijn Vietnam e-Visa status is in behandeling. Bestaat er een service om dit te versnellen?

Belgische toeristen die zich in deze situatie bevinden, kunnen contact opnemen met een gerenommeerd agentschap of een e-mail sturen naar info@vietnamimmigration.org voor ondersteuning. Zij kunnen diensten aanbieden om de verwerking van je e-visum te versnellen. Houd er wel rekening mee dat er kosten in rekening kunnen worden gebracht voor het verwerken van dergelijke verzoeken. Het is altijd aan te raden om zo snel mogelijk contact op te nemen met het bureau of een e-mail te sturen om een tijdige oplossing te garanderen.

2. Ik heb ongeldige informatie opgegeven voor mijn e-visumaanvraag. Bestaat er een dienst om dit te corrigeren?

Als je een fout hebt gemaakt of onjuiste informatie hebt verstrekt bij je e-visumaanvraag, kunnen Belgische toeristen de hulp inroepen van een gerenommeerd bureau of een e-mail sturen naar info@vietnamimmigration.org voor ondersteuning. Deze bureaus kunnen je helpen om de informatie op je aanvraag te corrigeren. Het is echter belangrijk om te weten dat er kosten aan deze service verbonden kunnen zijn.

3. Ik wil mijn e-visumaanvraag bewerken. Kan dat?

Belgische toeristen die hun e-visumaanvraag willen wijzigen, kunnen contact opnemen met een gerenommeerd agentschap of een e-mail sturen naar info@vietnamimmigration.org voor ondersteuning. Deze bureaus kunnen diensten aanbieden om je te helpen bij het bewerken van je e-visumaanvraag. Het is cruciaal om snel te handelen en contact op te nemen met het bureau of een e-mail te sturen zodra je je realiseert dat je je aanvraag moet aanpassen. Houd er rekening mee dat voor deze service kosten in rekening kunnen worden gebracht.

4. Ik kom eerder aan dan de aankomstdatum die op de e-visumaanvraag staat. Is er een service om de aankomstdatum te wijzigen?

Als uw reisplannen veranderd zijn en u vroeger in Vietnam moet aankomen dan de datum die vermeld staat in uw e-visumaanvraag, kunnen Belgische toeristen contact opnemen met een gerenommeerd agentschap of een e-mail sturen naar info@vietnamimmigration.org voor ondersteuning. Deze agentschappen kunnen je helpen om de aankomstdatum op je e-visum te wijzigen. Houd er wel rekening mee dat er kosten aan deze service verbonden kunnen zijn.

5. Ik kom Vietnam binnen via een andere haven dan op de e-visumaanvraag staat. Bestaat er een dienst om de aankomsthaven te corrigeren?

Belgische toeristen die Vietnam moeten binnenkomen via een andere haven dan op hun e-visumaanvraag staat, kunnen hulp vragen aan een gerenommeerd agentschap of een e-mail sturen naar info@vietnamimmigration.org voor ondersteuning. Deze agentschappen kunnen je misschien helpen om de inreispoort op je e-visum te corrigeren. Het is belangrijk om te onthouden dat voor deze service kosten in rekening kunnen worden gebracht.

6. Wat moet ik doen om informatie te wijzigen nadat ik de e-visumaanvraag via de overheidswebsite heb ingediend?

Als u informatie moet wijzigen nadat u uw e-visumaanvraag via de overheidswebsite hebt ingediend, kunnen Belgische toeristen contact opnemen met een gerenommeerd bureau of een e-mail sturen naar info@vietnamimmigration.org voor ondersteuning. Deze bureaus kunnen diensten aanbieden om je te helpen de informatie op je e-visumaanvraag te wijzigen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er kosten aan deze service verbonden kunnen zijn.

Conclusie

Het online verkrijgen van een Vietnam-visum voor Belgische toeristen hoeft geen ingewikkeld en onzeker proces te zijn. Door de bovenstaande stappen te volgen, professionele hulp te zoeken bij gerenommeerde agentschappen en dringende visumopties te overwegen wanneer nodig, kan je zorgen voor een probleemloze en gegarandeerde goedkeuring.

Onthoud dat agentschappen die gespecialiseerd zijn in Vietnam visumaanvragen de lokale regels en voorschriften begrijpen en de expertise hebben om hun klanten de beste service te bieden. Bereid uw reis dus stressvrij voor en geniet vol vertrouwen van uw reis naar Vietnam!