Зошто Виетнам е совршена дестинација за туристите од Хонг Конг Виетнам се здобива со популарност меѓу туристите од целиот свет, и тоа со добра причина. Тоа е земја која може да се пофали со богата историја и култура, со влијанија од Кина, Франција и други соседни земји.

1