March 28, 2024
Albanian

Udhëzuesi i fundit për vizën e Vietnamit në internet për qytetarët shqiptarë

Pse qytetarët shqiptarë duhet të mendojnë të vizitojnë Vietnamin?

Vietnami është një vend që ofron diçka për çdo lloj udhëtari. Pavarësisht nëse jeni një kërkues aventurash, një adhurues i historisë ose një entuziast i ushqimit, Vietnami i ka të gjitha. Vendi krenohet me një histori të pasur, me ndikime nga kulturat kineze, franceze dhe amerikane, duke e bërë atë një tenxhere shkrirjeje traditash dhe zakonesh. Nga rrugët plot zhurmë të Hanoit deri te plazhet e qeta të Nha Trang, Vietnami ofron një gamë të larmishme përvojash që do të lënë çdo vizitor të mahnitur. Për të mos përmendur, Vietnami është njohur si një nga vendet më të sigurta në botë, duke e bërë atë një destinacion ideal për udhëtarët e vetëm, familjet dhe çiftet.

A u duhet shtetasve shqiptarë vizë për të hyrë në Vietnam?

Fatkeqësisht, qytetarët shqiptarë nuk janë të përjashtuar nga marrja e vizës për të hyrë në Vietnam. Megjithatë, lajmi i mirë është se procesi është bërë shumë më i arritshëm dhe më i përshtatshëm me futjen e vizave të Vietnamit në internet. Kjo do të thotë se qytetarët shqiptarë mund të aplikojnë për vizë përpara nisjes për në Vietnam, pa qenë nevoja të vizitojnë ambasadën apo konsullatën vietnameze.

Duke jetuar larg ambasadës/konsullatës vietnameze, a mund të aplikojnë qytetarët shqiptarë për vizë në Vietnam online?

Të jetosh në një vend si Shqipëria, i cili nuk ka një ambasadë apo konsullatë vietnameze, mund ta bëjë procesin e aplikimit për vizë të duket i frikshëm. Megjithatë, me futjen e vizës së Vietnamit në internet, kjo nuk është më një problem. Qytetarët shqiptarë tashmë mund të aplikojnë për vizë nga komoditeti i shtëpisë apo zyrës së tyre, pa qenë nevoja të vizitojnë ambasadën apo konsullatën në një vend tjetër. Kjo jo vetëm që kursen kohë dhe para, por gjithashtu e bën procesin shumë më të përshtatshëm dhe pa probleme.

Përfitimet e Vizës në Vietnam për Qytetarët Shqiptarë

Viza e Vietnamit në internet, e njohur gjithashtu si Viza elektronike e Vietnamit, është e vlefshme deri në 90 ditë me hyrje të vetme ose të shumëfishta dhe është e disponueshme për mbajtësit e pasaportave të të gjitha vendeve dhe territoreve. Kjo do të thotë se qytetarët shqiptarë mund të qëndrojnë në Vietnam deri në tre muaj dhe të hyjnë dhe dalin nga vendi disa herë gjatë qëndrimit të tyre. Kjo është veçanërisht e dobishme për udhëtarët që dëshirojnë të eksplorojnë pjesë të ndryshme të Vietnamit apo edhe të vizitojnë vendet fqinje gjatë udhëtimit të tyre.

Për më tepër, Viza elektronike e Vietnamit lejon hyrjen përmes 13 aeroporteve, 16 portave kufitare tokësore dhe 13 portave kufitare detare, duke e bërë atë një opsion të përshtatshëm për udhëtarët. Kjo do të thotë që qytetarët shqiptarë mund të zgjedhin pikën më të përshtatshme hyrëse bazuar në planet e tyre të udhëtimit, pa u shqetësuar për kufizimet e një vize tradicionale.

Për më tepër, procesi i aplikimit në internet është i drejtpërdrejtë dhe mund të përfundojë brenda pak minutash. Gjithçka që ju nevojitet është një pasaportë e vlefshme, një kopje dixhitale e fotografisë suaj të pasaportës dhe një kartë krediti ose debiti për pagesë. Viza më pas do të dërgohet në emailin tuaj brenda pak ditësh, dhe ju mund ta printoni dhe ta paraqisni pas mbërritjes në Vietnam.

Sa kushton zyrtarisht për qytetarët shqiptarë që të marrin vizë për në Vietnam?

Tarifat zyrtare për vizën e Vietnamit në internet, pavarësisht nga qëllimi i vizitës suaj, janë si më poshtë:

 • Vizë me një hyrje, e vlefshme deri në 30 ditë: 25 USD
 • Vizë me shumë hyrje, e vlefshme deri në 30 ditë: 50 USD
 • Vizë me një hyrje, e vlefshme deri në 90 ditë: 25 USD
 • Vizë me shumë hyrje, e vlefshme deri në 90 ditë: 50 USD

Ju lutemi vini re se këto tarifa janë subjekt i ndryshimit, kështu që është gjithmonë e këshillueshme që të verifikoni tarifat aktuale përpara se të paraqisni aplikacionin tuaj. Faqja e internetit e qeverisë vietnameze është burimi më i besueshëm për informacionin e përditësuar mbi tarifat e vizave.

Çfarë janë hyrjet me një hyrje dhe të shumëfishta për qytetarët shqiptarë?

Një vizë me një hyrje ju lejon të hyni në Vietnam vetëm një herë gjatë periudhës së vlefshmërisë. Kjo do të thotë që sapo të largoheni nga Vietnami, nuk do të mund të rihyni duke përdorur të njëjtën vizë. Nëse planifikoni të vizitoni Vietnamin për një periudhë të shkurtër dhe nuk keni ndonjë plan për t’u larguar dhe rihyrë në vend, një vizë me një hyrje do të ishte e mjaftueshme për nevojat tuaja.

Nga ana tjetër, një vizë me shumë hyrje ju lejon të hyni në Vietnam disa herë gjatë periudhës së vlefshmërisë. Kjo lloj vize është ideale për udhëtarët që planifikojnë të vizitojnë vendet fqinje ose ata që duhet të bëjnë udhëtime të shumta në Vietnam brenda periudhës së vlefshmërisë së vizës. Me një vizë me shumë hyrje, ju mund të hyni dhe të dilni nga Vietnami sa herë të dëshironi për sa kohë që viza është ende e vlefshme.

Po në lidhje me politikën e rimbursimit për qytetarët shqiptarë nëse Kërkesa për Vizë Refuzohet?

Është e rëndësishme të theksohet se tarifat për vizën e Vietnamit në internet nga faqja e internetit e qeverisë janë të pakthyeshme në çdo rast. Kjo do të thotë që nëse aplikimi juaj për vizë refuzohet për ndonjë arsye, nuk do të keni të drejtë për rimbursim të tarifave të paguara për vizë. Prandaj, është thelbësore të siguroheni që të plotësoni të gjitha kërkesat dhe të jepni informacion të saktë dhe të plotë kur aplikoni për vizë për të shmangur çdo problem ose vonesë të mundshme.

Megjithatë, vlen të përmendet se politika e rimbursimit mund të ndryshojë nëse vendosni të aplikoni për vizë përmes një agjencie. Në raste të tilla, tarifat mund të jenë më të larta dhe politika e rimbursimit do të varet nga termat dhe kushtet e agjencisë me të cilën zgjidhni të punoni. Është e këshillueshme që të hulumtoni tërësisht dhe të zgjidhni një agjenci me reputacion nëse vendosni të shkoni në këtë rrugë.

Faqja e internetit e qeverisë kundrejt agjencive me reputacion: Çfarë duhet të zgjedhin që qytetarët shqiptarë të hyjnë në Vietnam?

Shtrohet pyetja: a duhet të shkoni në faqen e internetit të qeverisë apo të zgjidhni një agjenci me reputacion? Ne do të shqyrtojmë të mirat dhe të këqijat e të dy opsioneve, duke ju ndihmuar të merrni një vendim të informuar.

Faqja e internetit e qeverisë:

Faqja e internetit e qeverisë ofron një propozim tërheqës – një tarifë më e ulët për aplikimin për vizë. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se ky opsion është një proces DIY (bëje vetë). Nëse jeni të sigurt në aftësinë tuaj për të lundruar në mënyrë të pavarur përmes procesit të aplikimit për vizë, kjo mund të jetë zgjidhja e duhur për ju.

Të mirat:

 • Tarifa më e ulët: Faqja e internetit e qeverisë ngarkon një tarifë më të ulët për aplikimin për vizë, duke e bërë atë një opsion buxhetor për qytetarët shqiptarë.
  Kontrolli mbi procesin: Me faqen e internetit të qeverisë, ju keni kontroll të plotë mbi aplikimin tuaj për vizë. Ju mund t’i plotësoni formularët me ritmin tuaj dhe t’i dorëzoni sipas lehtësisë suaj.

Disavantazhet:

 • Mungesa e mbështetjes: Një dobësi e zgjedhjes së faqes së internetit të qeverisë është mungesa e mbështetjes. Nëse hasni ndonjë problem ose keni pyetje gjatë procesit të aplikimit, do të jeni vetëm.
 • Konsumon kohë: Si një proces DIY, aplikimi për vizë përmes faqes së internetit të qeverisë mund të marrë kohë. Kërkon hulumtim të plotë dhe kuptim të kërkesave të aplikimit.

Agjenci me reputacion:

Nga ana tjetër, agjencitë me reputacion ofrojnë një zgjidhje gjithëpërfshirëse për nevojat tuaja të aplikimit për vizë. Këto agjenci paguajnë tarifa më të larta, por ato ofrojnë shërbime dhe mbështetje të vlefshme gjatë gjithë procesit.

Të mirat:

 • Ekspertizë dhe eksperiencë: Agjencitë me reputacion kanë përvojë shumëvjeçare në trajtimin e aplikimeve për viza. Ata njohin mirë kërkesat dhe rregulloret, duke rritur shanset që aplikimi juaj të miratohet.
 • Dorëzimi në kohë: Këto agjenci e kuptojnë rëndësinë e kohës dhe sigurojnë që aplikimi juaj për vizë të përpunohet dhe dorëzohet në kohë. Kjo eliminon çdo stres apo vonesë të minutës së fundit.

Shërbime shtesë:

Aplikimi i përshpejtuar për vizë: Agjencitë me reputacion ofrojnë shërbime të përshpejtuara për ata që kanë nevojë urgjente për vizën e tyre. Ata e kuptojnë se disa situata kërkojnë vëmendje të menjëhershme dhe janë të pajisur për të trajtuar kërkesa të tilla.

Mbështetje për lejen e imigracionit: Nëse keni nevojë për ndihmë pas mbërritjes në sportelin e imigracionit, agjencitë me reputacion ofrojnë shërbime për të përshpejtuar procesin e zhdoganimit të imigracionit. Kjo ju ndihmon të shmangni radhët e gjata dhe siguron një hyrje të qetë në Vietnam.

Marrja dhe transferimi në aeroport: Për ta bërë mbërritjen tuaj pa probleme, agjencitë me reputacion ofrojnë gjithashtu shërbime të marrjes dhe transferimit nga aeroporti. Kjo siguron një udhëtim të rehatshëm nga aeroporti në hotelin tuaj.

Disavantazhet:

 • Tarifa më të larta: Pengesa kryesore e zgjedhjes së një agjencie me reputacion janë tarifat më të larta që lidhen me shërbimet e tyre. Megjithatë, duke marrë parasysh komoditetin dhe qetësinë shpirtërore që ofrojnë, shumë e konsiderojnë atë një investim të vlefshëm.

Çfarë duhet të zgjedhin që qytetarët shqiptarë të kenë një hyrje në Vietnam?

Zgjedhja midis faqes së internetit të qeverisë dhe agjencive me reputacion varet nga prioritetet dhe kërkesat tuaja. Nëse jeni të kënaqur me një qasje DIY dhe po kërkoni të kurseni para, faqja e internetit e qeverisë mund të jetë zgjidhja e duhur për ju. Megjithatë, nëse vlerësoni udhëzimet e ekspertëve, dorëzimin në kohë dhe shërbime shtesë si përpunimi i përshpejtuar i vizave dhe mbështetja për zhdoganimin e imigracionit, rekomandohet shumë të zgjidhni një agjenci me reputacion.

Sa kohë u duhet qytetarëve shqiptarë për të marrë miratimin e vizave?

Koha e përpunimit të vizave për qytetarët shqiptarë që aplikojnë për vizë Vietnami në internet është zakonisht nga 3 deri në 5 ditë pune. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se gjatë sezoneve të pikut, koha e përpunimit mund të jetë më e gjatë. Për të shmangur çdo shqetësim, rekomandohet të aplikoni për vizë shumë përpara datave të planifikuara të udhëtimit.

Për më tepër, është thelbësore të jeni të vetëdijshëm për ditët kur Emigracioni i Vietnamit nuk funksionon, i cili përfshin të shtunën, të dielën, Ditën Tradicionale të Forcave të Sigurisë Publike të Vietnamit (19 gusht) dhe festat kombëtare.

Festat Kombëtare në Vietnam, Shënim për Qytetarët Shqiptarë

Për të siguruar një proces të qetë aplikimi për vizë, është e rëndësishme të keni parasysh festat kombëtare në Vietnam. Këto festa janë Dita e Vitit të Ri (01 janar), Festa e Tet, Dita e Përkujtimit të Mbretërve të varur, Dita e Ribashkimit (30 Prill), Dita e Punës (1 maj) dhe Dita Kombëtare (02 Shtator).

Nëse keni nevojë për vizë gjatë këtyre festave, rekomandohet të kontaktoni një agjenci me reputacion për t’u konsultuar dhe cituar. Ata do t’ju ndihmojnë në lundrimin e procesit të aplikimit për vizë gjatë këtyre periudhave dhe do të sigurojnë që ju të merrni vizën tuaj në kohën e duhur.

Çfarë duhet të përgatiten qytetarët shqiptarë për të aplikuar për një vizë Vietnami në internet?

Për të aplikuar me sukses për një vizë Vietnami online, qytetarët shqiptarë duhet të mbledhin dokumentet dhe informacionin e mëposhtëm:

 1. Pasaporta e vlefshme: Sigurohuni që pasaporta juaj shqiptare të ketë të paktën 6 muaj vlefshmëri të mbetur nga data e hyrjes në Vietnam. Për më tepër, sigurohuni që të keni të paktën dy faqe bosh për vulën e vizës.
 2. Të dhënat personale: Jepni emrin tuaj të plotë, gjininë, datën e lindjes, vendin e lindjes, numrin e pasaportës dhe kombësinë. Ky informacion është thelbësor për procesin e aplikimit për vizë.
 3. Adresa e vlefshme e emailit: Ju duhet një adresë e vlefshme emaili për të marrë konfirmimin dhe njoftimet në lidhje me statusin tuaj të vizës. Kontrolloni dy herë nëse adresa e emailit që jepni është e saktë.
 4. Kartë e vlefshme krediti/debiti: Përgatitni një kartë krediti ose debiti të vlefshme për qëllime pagese. Kartat e pranuara përfshijnë Visa, Mastercard, JCB, Diners Club, American Express dhe Union Pay.
 5. Adresa e përkohshme në Vietnam: Jepni adresën e hotelit ose akomodimit tuaj të planifikuar në Vietnam. Ky informacion është i nevojshëm për procesin e aplikimit për vizë.
 6. Qëllimi i vizitës: Tregoni qartë qëllimin e vizitës suaj në Vietnam, nëse është për turizëm, punë, biznes, studim ose ndonjë arsye tjetër të rëndësishme. Vini re se qëllime të tjera përveç turizmit mund të kërkojnë dokumente shtesë mbështetëse.
 7. Datat e planifikuara të hyrjes dhe daljes: Specifikoni datat e hyrjes dhe daljes suaj të synuar nga Vietnami. Sigurohuni që këto data të përputhen me itinerarin tuaj të udhëtimit.
 8. Pikat e synuara të hyrjes dhe daljes/aeroportet në Vietnam: Tregoni aeroportet specifike ose pikat e hyrjes përmes të cilave planifikoni të hyni dhe të dilni nga Vietnami. Vini re se duhet të hyni në Vietnam përmes portit të regjistruar, përveç aeroporteve.
 9. Profesioni aktual: Jepni detaje rreth profesionit tuaj aktual, duke përfshirë emrin dhe adresën e kompanisë suaj. Për më tepër, përfshini numrin e telefonit të kompanisë suaj për qëllime verifikimi.

Çfarë duhet të ngarkojnë qytetarët shqiptarë për aplikimin online për vizë në Vietnam?

Kur aplikoni për një vizë Vietnami online, shtetasve shqiptarë u kërkohet të ngarkojnë dy dokumente thelbësore:

Kopje e skanuar e faqes së të dhënave të pasaportës:

Për të verifikuar informacionin e dhënë në formularin e aplikimit për vizë, duhet të dorëzoni një kopje të skanuar të faqes së të dhënave të pasaportës suaj. Sigurohuni që kopja e skanuar të jetë e lexueshme, e qartë dhe një faqe e plotë, duke përfshirë foton, të dhënat personale dhe linjat e ICAO. Këtu janë kërkesat specifike për kopjen e skanuar:

Kopja duhet të jetë në format PDF, JPEG ose JPG për paraqitje të lehtë.
Sigurohuni që kopja e skanuar të jetë me cilësi të lartë, pasi çdo paqartësi ose palexueshmëri mund të çojë në vonesa në përpunimin e aplikimit tuaj për vizë.
Kopja e ngarkuar duhet të përputhet saktësisht me detajet e përmendura në formularin e aplikimit për vizë.

Foto e fundit e portretit:

Përveç faqes së të dhënave të pasaportës, duhet të paraqisni edhe një foto portreti të fundit, mundësisht me madhësi pasaporte (4×6 cm). Kjo foto përdoret për të verifikuar identitetin tuaj dhe duhet të pasqyrojë pamjen tuaj aktuale. Këtu janë kërkesat për foton e portretit:

 • Aplikanti duhet të shikojë drejt e në kamerë me një shprehje neutrale të fytyrës.
 • Shmangni mbajtjen e syzeve ose çdo aksesor që mund të pengojë fytyrën tuaj.
 • Fotografia duhet të jetë e qartë, me ndriçim të duhur dhe një sfond të thjeshtë të bardhë.

Si të aplikoni për një vizë Vietnami në internet për qytetarët shqiptarë?

Aplikimi për vizë Vietnami online për qytetarët shqiptarë është një proces i thjeshtë. Ndiqni këto hapa për të marrë vizën tuaj në mënyrë të përshtatshme:

 • Vizitoni faqen zyrtare të internetit: Hyni në faqen zyrtare të internetit për aplikimin për vizë Vietnami. Sigurohuni që të zgjidhni një ofrues shërbimi me reputacion dhe të besueshëm për të siguruar një proces të qetë aplikimi.
 • Plotësoni formularin e aplikimit: Plotësoni formularin e aplikimit online me informacion të saktë dhe të përditësuar. Sigurohuni që të gjitha fushat janë plotësuar saktë për të shmangur çdo vonesë të përpunimit.
 • Rishiko dhe konfirmo: Kontrollo dy herë të gjithë informacionin e dhënë në formularin e aplikimit për saktësi. Pasi të verifikohet, konfirmoni aplikimin tuaj.
 • Kryeni pagesën: Vazhdoni te seksioni i pagesave dhe përdorni kartën tuaj të vlefshme të kreditit ose debitit për të përfunduar procesin e pagesës. Kartat e pranuara përfshijnë Visa, Mastercard, JCB, Diners Club, American Express dhe Union Pay.
 • Merrni konfirmimin dhe njoftimin: Pas dorëzimit me sukses të aplikimit dhe pagesës, do të merrni një email konfirmimi. Ky email do të përmbajë informacion në lidhje me statusin tuaj të vizës, duke përfshirë çdo hap ose dokument shtesë të kërkuar.
 • Prisni për miratimin e vizave: Koha e përpunimit për një vizë Vietnami në internet është zakonisht brenda disa ditësh pune. Gjatë kësaj kohe, autoritetet përkatëse do të shqyrtojnë kërkesën tuaj dhe do të marrin një vendim.
 • Merrni E-Vizën tuaj: Pasi aplikimi juaj për vizë të miratohet, ju do të merrni vizën tuaj elektronike të Vietnamit me email. Sigurohuni që të printoni një kopje të vizës elektronike dhe ta mbani me vete gjatë udhëtimit tuaj në Vietnam.

Si të kontrolloni statusin e vizës elektronike të Vietnamit për qytetarët shqiptarë?

Pasi të keni dorëzuar me sukses aplikimin tuaj për vizë në Vietnam, mund të jeni kurioz për progresin dhe statusin e vizës suaj. Ja se si mund të kontrolloni statusin e vizës elektronike:

 • Vizitoni faqen zyrtare të Departamentit të Emigracionit të Vietnamit.
 • Kërkoni opsionin “Kontrollo statusin” ose “Kontrollo vizën”.
 • Futni detajet e kërkuara, duke përfshirë ID-në tuaj të aplikimit ose numrin e pasaportës.
 • Klikoni në butonin “Kontrollo statusin”.
 • Sistemi do t’ju ofrojë përditësime në kohë reale mbi ecurinë e aplikimit tuaj për vizë.

Rritja e shkallës së suksesit të aplikimit tuaj për vizë si shqiptar

Për të siguruar një shkallë më të lartë suksesi për aplikimin tuaj për vizë në Vietnam, merrni parasysh hapat e mëposhtëm:

 • Plotësoni me saktësi formularin e aplikimit: Hapi i parë është plotësimi i saktë i formularit të aplikimit. Kontrolloni dy herë të gjithë informacionin e dhënë, duke u siguruar që nuk ka gabime ose detaje që mungojnë.
 • Dorëzoni të gjitha dokumentet e kërkuara: Sigurohuni që të dorëzoni të gjitha dokumentet e nevojshme së bashku me aplikimin tuaj. Këto zakonisht përfshijnë një pasaportë të vlefshme, një fotografi me madhësi pasaporte dhe një letër miratimi, nëse është e aplikueshme.
 • Ndiqni udhëzimet: Njihuni me udhëzimet e dhëna nga ambasada ose konsullata. Kushtojini vëmendje kërkesave specifike për qytetarët shqiptarë dhe siguroni respektimin e tyre për të shmangur çdo vonesë apo refuzim.
 • Aplikoni paraprakisht: Për të shmangur ndonjë nxitim të minutës së fundit ose vonesa të mundshme, këshillohet që të aplikoni për vizën tuaj shumë përpara. Kjo do t’ju japë kohë të mjaftueshme për të korrigjuar çdo problem që mund të lindë gjatë procesit të aplikimit.

Miratimi pa probleme dhe i garantuar për qytetarët shqiptarë: Avantazhi i Agjencisë

Nëse jeni në një nxitim ose thjesht dëshironi të shmangni çdo zhgënjim ose pasiguri të mundshme, punësimi i një agjencie për aplikimin tuaj për vizë Vietnami është një opsion i shkëlqyeshëm. Me ekspertizën e tyre dhe njohuritë mbi rregullat lokale, këto agjenci mund t’ju ofrojnë një proces miratimi pa probleme dhe të garantuar.

Ja pse duhet të mendoni të përdorni një agjenci:

 • Formulari i thjeshtë dhe Ngarkimi i Lehtë i Dokumentit: Agjencitë ofrojnë një platformë online miqësore për përdoruesit, ku mund të plotësoni me lehtësi formularin e aplikimit dhe të ngarkoni dokumentet e kërkuara. Procesi është i drejtpërdrejtë, duke ju kursyer kohë dhe përpjekje.
 • Mbështetje miqësore: Me agjencitë, mund të prisni mbështetje të shkëlqyer të klientit gjatë gjithë procesit të aplikimit. Ekipi i tyre i përkushtuar do të jetë i disponueshëm për të adresuar çdo pyetje ose shqetësim që mund të keni, duke siguruar një përvojë të qetë.
 • 99,9% Norma e Suksesit: Agjencitë kanë një histori të provuar të aplikimeve të suksesshme për viza. Duke shfrytëzuar përvojën e tyre dhe të kuptuarit e rregullave lokale, ata mund të rrisin ndjeshëm shanset tuaja për miratim.
 • Opsionet urgjente të vizave: Ju duhet viza urgjentisht? Mos u shqeteso! Agjencitë ofrojnë shërbime të përshpejtuara, duke ju lejuar të merrni vizën në të njëjtën ditë, brenda 4 orësh ose edhe brenda 2 orëve. Kjo siguron që ju të keni dokumentacionin e nevojshëm në kohë për udhëtimin tuaj.

Si të merrni një vizë urgjente për në Vietnam për qytetarët shqiptarë

Për qytetarët shqiptarë që kërkojnë vizë urgjente për në Vietnam, ja çfarë duhet të bëni:

 • Kontaktoni një agjenci: Kontaktoni me një agjenci me reputacion që ofron shërbime urgjente për viza. Ata do t’ju udhëheqin gjatë procesit dhe do t’ju ofrojnë ndihmën e nevojshme.
 • Siguroni dokumentet e kërkuara: Përgatitni të gjitha dokumentet e kërkuara, duke përfshirë pasaportën, fotografinë dhe çdo dokument shtesë të specifikuar nga agjencia. Sigurohuni që i plotësoni të gjitha kriteret për një aplikim urgjent për vizë.
 • Zgjidhni kohën e përpunimit urgjent: Zgjidhni kohën e përpunimit që i përshtatet nevojave tuaja. Pavarësisht nëse keni nevojë për vizë në të njëjtën ditë, brenda 4 orësh ose brenda 2 orëve, agjencia do të bëjë masat e nevojshme për të përshpejtuar aplikimin tuaj.
 • Ndiq udhëzimet e Agjencisë: Bashkëpuno ngushtë me agjencinë, duke ndjekur udhëzimet dhe udhëzimet e tyre. Ata do t’ju mbajnë të informuar për ecurinë e aplikimit tuaj dhe do t’ju ofrojnë çdo mbështetje shtesë të nevojshme.

Duke ndjekur këto hapa dhe duke përdorur shërbimet e një agjencie të besuar, ju mund të merrni vizën tuaj urgjente për në Vietnam pa asnjë sherr, duke u siguruar që të keni një përvojë udhëtimi të qetë dhe pa stres.

Çfarë duhet të bëni pas marrjes së miratimit të vizës: Një listë kontrolli për qytetarët shqiptarë

urime! Ju keni marrë miratimin për vizë në Vietnam. Megjithatë, përpara se të nisni udhëtimin tuaj, është e rëndësishme të kontrolloni dy herë vizën tuaj për t’u siguruar që nuk ka gabime ose gabime. Çdo mospërputhje mund të çojë në telashe të panevojshme pas mbërritjes.

Këtu është një listë kontrolli e dobishme për qytetarët shqiptarë pas marrjes së miratimit të vizës:

 • Shtypni një kopje të vizës suaj: Është e detyrueshme të printoni një kopje të letrës suaj të miratimit të vizës pasi do t’ju kërkohet ta paraqisni atë pas mbërritjes në Vietnam. Sigurohuni që ta mbani në një vend të sigurt së bashku me dokumentet tuaja të udhëtimit.
 • Kontrollo për saktësinë: Rishikoni me kujdes letrën tuaj të miratimit të vizës për t’u siguruar që të gjitha informacionet janë të sakta, duke përfshirë emrin, numrin tuaj të pasaportës dhe datat e udhëtimit. Nëse vëreni ndonjë gabim, kontaktoni menjëherë autoritetet përkatëse për të korrigjuar problemin.
 • Përgatitni Dokumentet Mbështetëse: Së bashku me letrën tuaj të miratimit të vizës, sigurohuni që të keni me vete çdo dokument shtesë mbështetës që mund të kërkohet, si pasaporta, fotografi në madhësinë e pasaportës dhe një formular të plotësuar hyrje-dalje.
 • Njihuni me procedurat e imigrimit: Përpara se të udhëtoni, merrni pak kohë për t’u njohur me procedurat e imigrimit në aeroportin vietnamez. Kjo do të ndihmojë në sigurimin e një procesi të qetë dhe efikas pas mbërritjes tuaj.
 • Mbani një kopje të itinerarit tuaj: Është gjithmonë një ide e mirë që të keni në dispozicion një kopje të itinerarit tuaj të udhëtimit. Kjo jo vetëm që do t’ju ndihmojë të qëndroni të organizuar, por gjithashtu do t’ju shërbejë si referencë në rast të ndonjë situate të papritur.

Pyetjet kryesore të bëra për qytetarët shqiptarë që aplikuan për vizën elektronike të Vietnamit përmes faqes së internetit të qeverisë

Fluturimi im niset së shpejti, por statusi im i vizës elektronike të Vietnamit po përpunohet. A ka ndonjë shërbim për ta nxituar apo përshpejtuar?

Si qytetar shqiptar, nëse e gjeni veten në një situatë ku statusi i vizës elektronike të Vietnamit është ende në procesim dhe data e nisjes së fluturimit tuaj po afrohet, mund të jetë mjaft stresuese. Fatkeqësisht, faqja e internetit e qeverisë nuk ofron një shërbim të nxituar ose të përshpejtuar. Megjithatë, ekziston një zgjidhje në dispozicion. Ne sugjerojmë të kontaktoni një agjenci me reputacion ose të dërgoni një email në info@vietnamimmigration.org për mbështetje. Ata mund të jenë në gjendje t’ju ndihmojnë në përshpejtimin e aplikimit tuaj për vizë elektronike. Është e rëndësishme të theksohet se mund të ketë tarifa shtesë lidhur me këtë shërbim.

Kam dhënë informacion të pavlefshëm për aplikimin tim për vizë elektronike. A ka ndonjë shërbim për ta korrigjuar atë?

Ndodhin gabime dhe nëse keni dhënë informacion të pasaktë për aplikimin tuaj për vizë elektronike në Vietnam si shtetas shqiptar, është thelbësore të korrigjoni situatën. Fatkeqësisht, faqja e internetit e qeverisë nuk ofron një shërbim për korrigjimin e informacionit të pavlefshëm. Megjithatë, ekziston një zgjidhje në dispozicion. Ne rekomandojmë të kontaktoni një agjenci me reputacion ose të dërgoni një email në info@vietnamimmigration.org për mbështetje. Ata mund të jenë në gjendje t’ju udhëzojnë në hapat për të korrigjuar aplikimin tuaj për vizë elektronike. Ju lutemi kini parasysh se mund të aplikohen tarifa shtesë për këtë shërbim.

Dua të modifikoj aplikacionin tim për vizë elektronike. A ka ndonjë shërbim për ta modifikuar?

Nëse si shtetas shqiptar e kuptoni se duhet të bëni modifikime në aplikacionin tuaj për vizë elektronike në Vietnam, mund të pyesni veten nëse ka ndonjë shërbim të disponueshëm për modifikim. Fatkeqësisht, faqja e internetit e qeverisë nuk ofron një shërbim redaktimi për aplikimet për viza elektronike. Megjithatë, ka një zgjidhje. Ne ju këshillojmë të kontaktoni një agjenci me reputacion ose të dërgoni një email në info@vietnamimmigration.org për ndihmë. Ata mund t’ju udhëzojnë në hapat e nevojshëm për të redaktuar aplikacionin tuaj për vizë elektronike. Ju lutemi vini re se për këtë shërbim mund të aplikohen tarifa.

Mbërrij më herët se data e mbërritjes e shënuar në aplikimin për vizë elektronike. A ka ndonjë shërbim për të ndryshuar datën e mbërritjes?

Si një shtetas shqiptar që planifikon të vizitojë Vietnamin, mund të gjendesh në një situatë ku të duhet të ndryshosh datën e mbërritjes të deklaruar në aplikimin për vizë elektronike. Fatkeqësisht, faqja e internetit e qeverisë nuk ofron një shërbim për të ndryshuar datën e mbërritjes. Megjithatë, ekziston një zgjidhje në dispozicion. Ne rekomandojmë të kontaktoni një agjenci me reputacion ose të dërgoni një email në info@vietnamimmigration.org për mbështetje. Ata mund të jenë në gjendje t’ju ndihmojnë në ndryshimin e datës së mbërritjes në vizën tuaj elektronike. Është e rëndësishme të kihet parasysh se mund të ketë tarifa shtesë për këtë shërbim.

Unë hyj në Vietnam përmes një porti tjetër përveç aplikimit për vizë elektronike. A ka ndonjë shërbim për të korrigjuar portën e hyrjes?

Nëse jeni një shtetas shqiptar që keni aplikuar për një vizë elektronike të Vietnamit, por planifikoni të hyni në vend përmes një porti të ndryshëm nga ai i deklaruar në aplikimin tuaj për vizë elektronike, mund të pyesni nëse ka një mënyrë për të korrigjuar portin e hyrjes. . Fatkeqësisht, faqja e internetit e qeverisë nuk ofron një shërbim për të korrigjuar portin e hyrjes. Megjithatë, ekziston një zgjidhje në dispozicion. Ne sugjerojmë të kontaktoni një agjenci me reputacion ose të dërgoni një email në info@vietnamimmigration.org për ndihmë. Ata mund të jenë në gjendje t’ju udhëzojnë në hapat e nevojshëm për të korrigjuar portën e hyrjes në vizën tuaj elektronike. Ju lutemi vini re se për këtë shërbim mund të aplikohen tarifa.

Çfarë duhet të bëj për të ndryshuar informacionin pas dorëzimit të aplikimit për vizë elektronike përmes faqes së internetit të qeverisë?

Nëse si shtetas shqiptar, ju keni dorëzuar tashmë aplikimin tuaj për vizë elektronike të Vietnamit përmes faqes së internetit të qeverisë, por duhet të ndryshoni çdo informacion, mund të jetë shkak për shqetësim. Fatkeqësisht, faqja e internetit e qeverisë nuk ofron një shërbim për të ndryshuar informacionin pas dorëzimit. Megjithatë, ekziston një zgjidhje në dispozicion. Ne rekomandojmë të kontaktoni një agjenci me reputacion ose të dërgoni një email në info@vietnamimmigration.org për mbështetje. Ata mund t’ju këshillojnë për hapat e nevojshëm për të ndryshuar informacionin në aplikimin tuaj për vizë elektronike. Është e rëndësishme të kihet parasysh se mund të ketë tarifa shtesë për këtë shërbim.

Përfundim

Sigurimi i një vize Vietnami online për qytetarët shqiptarë mund të duket sfidues, por duke ndjekur qasjen e duhur, mund të rrisni shanset tuaja për miratim. Konsideroni punësimin e një agjencie për një proces miratimi pa probleme dhe të garantuara, veçanërisht nëse jeni në nxitim ose nuk jeni të njohur me procesin e aplikimit. Këto agjenci ofrojnë mbështetje të shkëlqyeshme, paraqitje të thjeshtë të formularit dhe madje opsione për përpunimin urgjent të vizave. Pra, pse të presim? Filloni të planifikoni udhëtimin tuaj në Vietnam dhe lëreni agjencinë të kujdeset për aplikimin tuaj për vizë, duke siguruar një udhëtim të qetë nga fillimi në fund.

PERHAPS YOU ARE INTERESTED IN

Applying for a Vietnam e-Visa can be a daunting process, especially for Shqiperia citizens. The government evaluates each application meticulously, leading to an uncertain success rate.