May 13, 2024
Slovenian

Vietnamski Vizum Na Spletu Za Nemške Turiste: Vse, Kar Morate Vedeti

Zakaj bi morali nemški turisti razmisliti o obisku Vietnama?

Vietnam nem┼íkim turistom ponuja edinstveno in nepozabno do┼żivetje. Tukaj je le nekaj razlogov, zakaj bi morali razmisliti o obisku te ─Źudovite de┼żele:

 • Varno in prijazno: Vietnam je znan po topli gostoljubnosti in prijaznih doma─Źinih. Nem┼íki turisti se lahko po─Źutijo varne in dobrodo┼íle, medtem ko raziskujejo ┼żivahna mesta dr┼żave, spokojno pode┼żelje in osupljive obale.
 • Okusna hrana: Vietnamska kuhinja je po vsem svetu znana po raznolikih okusih in sve┼żih sestavinah. Nem┼íki turisti se lahko prepustijo kulinari─Źni pustolov┼í─Źini, od ikoni─Źnega pho in banh mija do slastnih morskih jedi.
 • Ugodno: Vietnam v primerjavi z drugimi priljubljenimi turisti─Źnimi destinacijami ponuja odli─Źno vrednost za denar. Nem┼íki turisti lahko u┼żivajo v udobni namestitvi, okusnih jedeh in vznemirljivih aktivnostih, ne da bi pri tem izgubili denar.
 • ─îudovito in lepo vreme: Vietnam se pona┼ía s slikovitimi pokrajinami, ki segajo od veli─Źastnega zaliva Halong do bujne delte Mekonga. Zaradi tropskega podnebja lahko nem┼íki turisti u┼żivajo v son─Źnem vremenu vse leto, zaradi ─Źesar je idealna destinacija za aktivnosti na prostem.
 • ┼Żivahna kultura: Vietnam je dr┼żava z bogato kulturno dedi┼í─Źino. Nem┼íki turisti se lahko potopijo v tradicionalne festivale, obi┼í─Źejo starodavne templje in so pri─Źa edinstveni me┼íanici starega in novega v ┼żivahnih mestih.

Ali nemški turisti potrebujejo vstopni vizum za vstop v Vietnam?

Da, nem┼íki turisti potrebujejo vizum za vstop v Vietnam. Vendar pa obstaja dobra novica – nem┼íki turisti so opro┼í─Źeni vizuma za 45 dni. To pomeni, da lahko u┼żivajo v brezskrbnem obisku Vietnama do 45 dni, ne da bi morali zaprositi za vizum.

─îe nameravajo nem┼íki turisti ostati v Vietnamu ve─Ź kot 45 dni, morajo zaprositi za vizum pred odhodom v Vietnam. To je mogo─Źe storiti prek spletne vizume za Vietnam, znane tudi kot vietnamski e-vizum.

Ali lahko nem┼íki turisti, ki ┼żivijo dale─Ź od vietnamskega veleposlani┼ítva/konzulata, zaprosijo za vietnamski vizum prek spleta?

Vsekakor! Vietnamski vizum na spletu je naredil postopek prijave za vizum veliko bolj udoben za nem┼íke turiste. Ne glede na njihovo lokacijo, ne glede na to, ali ┼żivijo dale─Ź od vietnamskega veleposlani┼ítva ali konzulata, lahko nem┼íki turisti zdaj zaprosijo za vietnamski vizum prek spleta iz udobja svojega doma ali pisarne.

Ni─Ź ve─Ź dolgih ─Źakalnih vrst ali dolgo─Źasne papirologije. Z le nekaj kliki lahko nem┼íki turisti v nekaj delovnih dneh izpolnijo spletni obrazec za prijavo, oddajo zahtevane dokumente in prejmejo e-vizum po elektronski po┼íti.

Kakšne so prednosti spletnega vietnama za nemške turiste?

Spletni vizum za Vietnam ponuja ve─Ź prednosti za nem┼íke turiste:

 • Priro─Źnost: spletni vizum za Vietnam nem┼íkim turistom odpravlja potrebo po osebnem obisku vietnamskega veleposlani┼ítva ali konzulata. Prihranijo lahko ─Źas in trud, ─Źe za vizum zaprosijo kjerkoli na svetu.
 • Prilagodljivost: Vietnamski e-vizum nem┼íkim turistom omogo─Źa bivanje v Vietnamu do 90 dni z enim ali ve─Źkratnim vstopom. To jim omogo─Źa pro┼żnost, da raziskujejo razli─Źne regije dr┼żave v svojem tempu.
 • Enostaven vstop: z vietnamskim e-vizumom lahko nem┼íki turisti udobno vstopajo v Vietnam in iz njega izstopajo prek 13 letali┼í─Ź, 16 prehodov na kopenski meji in 13 prehodov na morski meji. To jim omogo─Źa, da izberejo najbolj priro─Źno in primerno vstopno to─Źko za svoj potovalni na─Źrt.
 • Prihranek ─Źasa: Spletni postopek prijave za vietnamski vizum je hiter in preprost. Nem┼íki turisti se lahko izognejo dolgotrajnim ─Źasom obdelave in prejmejo svoj e-vizum v nekaj delovnih dneh, kar jim omogo─Źa enostavno na─Źrtovanje potovanja.

Uradne pristojbine za vietnamski e-vizum za nemške turiste

Vietnamske takse za nemške turiste so naslednje:

 • Vizum za enkratni vstop (velja do 30 dni):┬áCena vizuma za enkratni vstop je┬á25 USD. Ta vizum vam omogo─Źa bivanje v Vietnamu najve─Ź 30 dni od datuma vstopa. Ne glede na to, ali potujete v prosti ─Źas ali poslovno, je ta mo┼żnost vizuma primerna za kratkoro─Źno bivanje.
 • Vizum za ve─Źkratni vstop (velja do 30 dni): ─îe nameravate v Vietnam ve─Źkrat vstopiti in izstopiti v 30-dnevnem obdobju, je vizum za ve─Źkratni vstop prava izbira za vas. Cena tega vizuma je 50 ameri┼íkih dolarjev, kar vam omogo─Źa pro┼żnost pri raziskovanju razli─Źnih regij Vietnama ali opravljanju poslovnih dejavnosti, ki zahtevajo ve─Źkratne obiske.
 • Vizum za enkratni vstop (velja do 90 dni): Za nem┼íke turiste, ki ┼żelijo podalj┼íati bivanje v Vietnamu, je na voljo vizum za enkratni vstop, ki velja do 90 dni. Ta vizum stane 25 ameri┼íkih dolarjev in vam omogo─Źa, da dr┼żavo raziskujete v bolj umirjenem tempu, kar vam daje dovolj ─Źasa, da se potopite v njeno bogato kulturo in ─Źudovite pokrajine.
 • Vizum za ve─Źkratni vstop (velja do 90 dni): Mo┼żnost vizuma za ve─Źkratni vstop je na voljo tudi nem┼íkim turistom, ki na─Źrtujejo dalj┼íe bivanje. S tem vizumom lahko ve─Źkrat vstopite in izstopite iz Vietnama v 90-dnevnem obdobju. Cena tega vizuma je 50 USD, kar vam omogo─Źa svobodno potovanje v dr┼żavo in iz nje, ─Źe je potrebno.

Te pristojbine dolo─Źi vietnamska vlada in se lahko spremenijo. Zato je klju─Źnega pomena, da pred oddajo vloge za vizum preverite trenutne te─Źaje.

Razumevanje vizumov za enkratni in ve─Źkratni vstop za nem┼íke turiste:

Za nem┼íke turiste je bistveno, da razumejo razliko med vizumi za enkratni in ve─Źkratni vstop:

 • Vizum za enkratni vstop: Z vizumom za enkratni vstop lahko nem┼íki turisti enkrat vstopijo v Vietnam v dolo─Źenem obdobju veljavnosti (do 30 ali 90 dni, odvisno od izbrane vrste vizuma). Ko zapustijo dr┼żavo, postane vizum neveljaven in ─Źe ┼żelijo ponovno vstopiti v Vietnam, bodo morali zaprositi za nov vizum.
 • Vizum za ve─Źkratni vstop: Vizum za ve─Źkratni vstop nem┼íkim turistom omogo─Źa ve─Źkratni vstop in izstop iz Vietnama v dolo─Źenem obdobju veljavnosti (do 30 ali 90 dni). To┬áje ┼íe posebej uporabno za popotnike, ki nameravajo med potovanjem raziskati sosednje dr┼żave in se vrniti v Vietnam.

Pomembno je upo┼ítevati, da ne glede na vrsto vizuma skupno trajanje bivanja v Vietnamu ne sme prese─Źi obdobja veljavnosti vizuma.

Politika vra─Źila vizumov za Vietnam za nem┼íke turiste:

Na ┼żalost se vizumske takse za nem┼íke turiste, ki se prijavijo prek uradne spletne strani vietnamske vlade, ne povrnejo. To pomeni, da ─Źe je va┼ía pro┼ínja za vizum zavrnjena iz kakr┼ínega koli razloga, ne boste upravi─Źeni do povra─Źila. Klju─Źnega pomena je zagotoviti, da so vsi zahtevani dokumenti in informacije natan─Źno predlo┼żeni, da zmanj┼íate mo┼żnosti zavrnitve.

Vendar je vredno omeniti, da so lahko pristojbine vi┼íje, ─Źe se odlo─Źite zaprositi za vizum prek agencije. V tak┼ínih primerih bo imela agencija svoj pravilnik o vra─Źilu, ki ga morate natan─Źno pregledati, preden nadaljujete s prijavo.

Dr┼żavno spletno mesto v primerjavi z uglednimi agencijami: kaj izbrati nem┼íkim turistom za vstop v Vietnam?

Ko gre za pridobitev vizuma za potovanje v Vietnam, imajo nem┼íki turisti dve glavni mo┼żnosti: vladno spletno stran ali ugledne agencije. Obe mo┼żnosti imata svoje prednosti in slabosti in raziskali bomo, katera je bolj┼ía izbira za nem┼íke turiste. Potopimo se!

1. Spletno mesto vlade:

Vladno spletno mesto ponuja ni┼żjo pristojbino za vloge za vizum, zaradi ─Źesar je privla─Źna izbira za popotnike, ki se zavedajo prora─Źuna. Vendar je pomembno omeniti, da vladno spletno mesto deluje po na─Źelu “naredi sam”. To pomeni, da boste odgovorni za dokon─Źanje postopka prijave in vso kasnej┼ío potrebno podporo.

Prednosti vladnega spletnega mesta:

 • Ni┼żja pristojbina za vloge za vizum

Slabosti vladnega spletnega mesta:

 • Ni zagotovljene podpore ali pomo─Źi
 • Postopek prijave morate opraviti sami

2. Ugledne agencije:

Ugledne agencije po drugi strani zara─Źunavajo vi┼íje pristojbine za svoje storitve, vendar zagotavljajo celovit paket, ki poskrbi za va┼ío vlogo za vizum od za─Źetka do konca. Z dolgoletnimi izku┼ínjami v panogi te agencije poznajo podrobnosti postopka prijave za vizum, s ─Źimer pove─Źajo va┼íe mo┼żnosti za odobritev in zagotovijo pravo─Źasno dostavo va┼íega vizuma. Poleg tega nudijo takoj┼ínjo spletno podporo za morebitna vpra┼íanja ali pomisleke.

Prednosti uglednih agencij:

 • Strokovna pomo─Ź v celotnem postopku za pridobitev vizuma
 • Pove─Źane mo┼żnosti za odobritev vizuma
 • Pravo─Źasna dostava va┼íega vizuma
 • Hitra spletna podpora za vsa vpra┼íanja ali pomisleke

A to še ni vse! Ugledne agencije se potrudijo, da zagotovijo dodatne storitve, ki izboljšajo vašo potovalno izkušnjo.

3. Dodatne storitve, ki jih ponujajo ugledne agencije:

 • Visa Expedited Service: ─îe┬áse┬ánujno┬ápotrebuje┬ávizum, imajo ugledne agencije re┼íitev. Ponujajo pospe┼íeno storitev, ki pospe┼íi va┼ío vlogo za vizum in zagotavlja, da jo prejmete v najkraj┼íem mo┼żnem ─Źasu.
 • Pomo─Ź pri preverjanju priseljevanja: Prihod na tuje letali┼í─Źe je lahko v─Źasih izjemen, ┼íe posebej, ─Źe se soo─Źite z dolgimi ─Źakalnimi vrstami za priseljevanje. Ugledne agencije razumejo to skrb in ponujajo storitev za pospe┼íitev va┼íega imigracijskega preverjanja, kar vam omogo─Źa, da obidete ─Źakalne vrste in brez te┼żav vstopite v Vietnam.
 • Prevzem in prevoz na letali┼í─Źu: Da bo va┼í prihod ┼íe udobnej┼íi, priznane agencije zagotavljajo prevoz in prevoz na letali┼í─Źu. To zagotavlja brezhiben prehod od letali┼í─Źa do hotela, kar vam prihrani ─Źas in trud.

Kaj izbrati nemškim turistom za vstop v Vietnam?

Ko gre za izbiro med vladnim spletnim mestom in uglednimi agencijami za pridobitev vizuma za Vietnam, morajo nem┼íki turisti pretehtati prednosti in slabosti vsake mo┼żnosti. Medtem ko vladno spletno mesto ponuja ni┼żjo pristojbino, nima podpore in pomo─Źi. Po drugi strani pa ugledne agencije nudijo strokovno pomo─Ź v celotnem postopku prijave za vizum, s ─Źimer pove─Źajo va┼íe mo┼żnosti za odobritev in zagotovijo pravo─Źasno dostavo va┼íega vizuma. Ponujajo tudi dodatne storitve, kot so hitre storitve za pridobitev vizuma, pomo─Ź pri imigracijskem preverjanju ter prevzem in prevoz na letali┼í─Źu. Konec koncev je izbira odvisna od va┼íih prioritet in preferenc.

Koliko ─Źasa traja, da nem┼íki turisti dobijo odobritev vizuma?

Kot nem┼íki turist je pomembno vedeti, da je ─Źas obdelave vizuma za Vietnam obi─Źajno od 3 do 5 delovnih dni. Vendar pa lahko med glavnimi sezonami traja nekoliko dlje. Klju─Źnega pomena je, da svoje potovanje na─Źrtujete dovolj vnaprej, da zagotovite nemoten postopek vloge za vizum.

Upo┼ítevati je treba tudi, da Urad za priseljevanje v Vietnam, kjer bodo obravnavali va┼ío pro┼ínjo za vizum, ne deluje ob sobotah, nedeljah, ob tradicionalnem dnevu Vietnamskih ljudskih sil za javno varnost (19. avgust) in dr┼żavnih praznikih.

Dr┼żavni prazniki v Vietnamu, ki jih morajo upo┼ítevati nem┼íki turisti:

Ko ┼że govorimo o po─Źitnicah, si poglejmo dr┼żavne praznike v Vietnamu, na katere morajo biti nem┼íki turisti pozorni:

 • Novoletni dan (1. januar) – Ta praznik, ki ga praznujemo po vsem svetu, ozna─Źuje za─Źetek novega leta. To je ─Źas, ko se ljudje zberejo, da praznujejo in sprejemajo zaobljube za prihodnje leto.
 • Praznik Tet – znan tudi kot vietnamsko lunarno novo leto, je Tet najpomembnej┼íi praznik v Vietnamu. Obi─Źajno pade konec januarja ali v za─Źetku februarja in se praznuje z dru┼żinskimi sre─Źanji, pogostitvami in razli─Źnimi kulturnimi dejavnostmi.
 • Dan spomina na kralje Hung ÔÇô ta praznik, ki ga obele┼żujemo 10. dan tretjega luninega meseca, je v ─Źast legendarnim ustanoviteljem vietnamskega naroda, kraljem Hung. To je ─Źas┬áza┬áizkazovanje┬áspo┼ítovanja in┬áspomin┬ánjihovih prispevkov.
 • Dan ponovne zdru┼żitve (30. april) ÔÇô┬áta praznik zaznamuje padec Saigona in konec vietnamske vojne. Je dan nacionalnega ponosa in spomina.
 • Praznik dela (1. maj) ÔÇô┬áta praznik, ki ga praznujemo po vsem svetu, priznava prispevke delavcev k dru┼żbi in poudarja pomen delavskih pravic.
 • Dan dr┼żavnosti (2. september)┬á–┬áTa praznik obele┼żuje dan, ko je Vietnam razglasil svojo neodvisnost od francoske kolonialne vladavine. Je dan nacionalnega ponosa in praznika.

Hitre storitve izdaje vizumov za nujna potovanja za nemške turiste:

V nekaterih primerih boste morda potrebovali nujen vizum za Vietnam. Ne glede na to, ali je to posledica potovanja v zadnjem trenutku ali nepredvidenih okoli┼í─Źin, lahko agencije pomagajo pospe┼íiti postopek. Tu so mo┼żnosti, ki so na voljo nem┼íkim turistom:

 • Vizum za isti dan: ─îe vizum potrebujete nujno, lahko agencije pospe┼íijo va┼ío vlogo, da prejmete vizum ┼íe isti dan. Ta mo┼żnost je idealna za popotnike s takoj┼ínjimi na─Źrti potovanja ali spremembami v zadnjem trenutku.
 • 4-urni┬ávizum: V nekoliko manj nujnih primerih lahko agencije obdelajo va┼ío vlogo za vizum v ┼ítirih urah. Ta hitra storitev zagotavlja, da vizum prejmete takoj, s ─Źimer ste mirni in se izognete nepotrebnim zamudam.
 • 2-urni┬ávizum: V najbolj ─Źasovno kriti─Źnih scenarijih lahko agencije va┼ío vlogo za vizum pospe┼íijo v samo dveh urah. Ta bliskovito hitra storitev zagotavlja, da lahko hitro pridobite vizum in nadaljujete s svojimi potovalnimi na─Źrti brez kakr┼ínih koli ovir.

Z uporabo teh hitrih vizumskih storitev lahko nem┼íki turisti u─Źinkovito pridobijo svoje vizume za Vietnam, tudi v nujnih primerih.

Kaj naj pripravijo nemški turisti, da zaprosijo za vietnamski vizum prek spleta?

Za zagotovitev nemotenega in uspešnega postopka prijave za vizum morajo nemški turisti, ki nameravajo obiskati Vietnam, pripraviti naslednje dokumente in informacije:

 • Veljaven potni list: zagotovite, da je va┼í nem┼íki potni list veljaven vsaj ┼íest mesecev od datuma va┼íega na─Źrtovanega vstopa v Vietnam. Poleg tega se prepri─Źajte, da imate vsaj dve prazni strani za ┼żigosanje vizuma.
 • Osebni podatki: natan─Źno izpolnite svoje osebne podatke, vklju─Źno s polnim imenom, spolom, datumom rojstva, krajem rojstva, ┼ítevilko potnega lista in dr┼żavljanstvom. Da bi se izognili kakr┼ínim koli zapletom med postopkom prijave, je klju─Źno, da zagotovite pravilne podatke.
 • Veljaven e-po┼ítni naslov: navedite veljaven e-po┼ítni naslov za prejemanje potrditve in obvestil o statusu va┼íega vizuma. Tako boste obve┼í─Źeni ves ─Źas prijave.
 • Veljavna kreditna/debetna kartica: imejte pri roki veljavno kreditno/debetno kartico za spletno pla─Źevanje. Sprejete kartice vklju─Źujejo Visa, Mastercard, JCB, Diners Club, American Express in Union Pay.
 • Za─Źasni naslov v Vietnamu: navedite naslov na─Źrtovanega hotela ali nastanitve v Vietnamu. To omogo─Źa oblastem, da spremljajo va┼íe bivali┼í─Źe med va┼íim bivanjem.
 • Namen obiska: Dolo─Źite namen va┼íega obiska, naj bo to turizem, posel, delo ali ┼ítudij. Pomembno je vedeti, da lahko za namene, ki niso turisti─Źni, za preverjanje potrebujete dodatno dokumentacijo.
 • Na─Źrtovani datumi vstopa in izstopa: jasno navedite datume nameravanega vstopa in izstopa iz Vietnama. Te informacije bodo organom pomagale pri na─Źrtovanju in spremljanju va┼íega bivanja.
 • Predvidene vstopne in izstopne to─Źke/letali┼í─Źa: navedite dolo─Źene vstopne in izstopne to─Źke ali letali┼í─Źa, ki jih nameravate uporabiti pri vstopu v Vietnam ali izstopu iz njega. Upo┼ítevajte, da morate v Vietnam vstopiti prek pristani┼í─Źa, ki je registrirano med postopkom prijave, razen za letali┼í─Źa.
 • Trenutni poklic: Navedite podrobnosti o svojem trenutnem poklicu, vklju─Źno z imenom in naslovom va┼íega podjetja. Poleg tega vklju─Źite telefonsko ┼ítevilko va┼íega podjetja za namene preverjanja.

Kaj morajo nem┼íki turisti nalo┼żiti za spletno vlogo za vietnamski vizum?

Pri spletni vlogi za vietnamski vizum morajo nem┼íki turisti nalo┼żiti dva bistvena dokumenta: skenirano kopijo strani s podatki o potnem listu in nedavno portretno fotografijo.

1. Skenirana kopija strani s podatki o potnem listu:

Za preverjanje podatkov v obrazcu za vlogo za izdajo vizuma je potrebna jasna in berljiva skenirana kopija strani s podatki potnega lista. Skenirana kopija mora vsebovati celotno stran s fotografijo, osebnimi podatki in vrsticami ICAO. Tukaj so zahteve za skenirano kopijo:

 • Prepri─Źajte se, da je opti─Źno prebran jasen in ─Źitljiv.
 • Celotna stran, vklju─Źno z vsemi ┼ítirimi vogali, mora biti vidna.
 • Fotografija, osebni podatki in ─Źrte ICAO morajo biti┬ájasno┬ávidni in ne smejo biti ovirani.
 • Stran s podatki o potnem listu mora biti barvna in ne sme biti zastarela.

2. Zahteve za portretno fotografijo:

Za potrditev va┼íe identitete je potrebna najnovej┼ía fotografija v velikosti potnega lista, velikosti 4×6 cm. Fotografija se mora ujemati z va┼íim trenutnim videzom in mora biti podobna osebi v va┼íem potnem listu. Tukaj so zahteve za portretno fotografijo:

 • Prijavitelj mora gledati neposredno v kamero z nevtralnim izrazom.
 • Fotografija mora biti posneta┬ána navadnem belem ali svetlem ozadju.
 • Prijavitelj ne sme nositi o─Źal ali pokrival, ki zakrivajo obraz.
 • Fotografija naj bo barvna in visoke lo─Źljivosti.
 • Dimenzija fotografije naj bo 4 x 6 cm.
 • Fotografija mora biti jasna in dobro osvetljena, brez senc ali odsevov.

Kako zaprositi za vietnamski vizum prek spleta za nemške turiste?

Zdaj, ko ste zbrali vse potrebne informacije in dokumente, je ─Źas, da zaprosite za vietnamski e-vizum. Sledite tem preprostim korakom:

 • Obi┼í─Źite uradno spletno mesto: pojdite na uradno spletno mesto vietnamskega e-vizuma in poi┼í─Źite obrazec za prijavo. Natan─Źno izpolnite zahtevane osebne podatke in se prepri─Źajte, da ni napak ali neskladij.
 • Nalo┼żi zahtevane dokumente: Nalo┼żi opti─Źno prebrane kopije potnega lista in najnovej┼ío fotografijo v velikosti potnega lista. Zagotovite, da so ti dokumenti jasni in izpolnjujejo navedene zahteve.
 • Pla─Źajte pristojbino za vizum: Nadaljujte do razdelka za pla─Źilo in uporabite veljavno kreditno/debetno kartico za pla─Źilo pristojbine za vizum. Pristojbina se lahko razlikuje glede na trajanje va┼íega bivanja in namen va┼íega obiska.
 • Preglejte in po┼íljite: Preden dokon─Źate prijavo, natan─Źno preglejte vse informacije, ki ste jih navedli. ┼áe enkrat preverite morebitne napake ali manjkajo─Źe podrobnosti. Ko ste zadovoljni, oddajte prijavo.
 • Prejmi potrditev in obvestilo: Po oddaji prijave boste prejeli potrditveno e-po┼ítno sporo─Źilo. To e-po┼ítno sporo─Źilo bo vsebovalo pomembne informacije, vklju─Źno z referen─Źno ┼ítevilko va┼íe prijave in pri─Źakovanim ─Źasom obdelave.
 • Preverite stanje vizuma: spremljajte svoj e-po┼ítni nabiralnik za nadaljnja obvestila o statusu vizuma. Stanje lahko preverite tudi na uradni spletni strani z referen─Źno ┼ítevilko prijave.
 • Prenesite in natisnite svoj vizum: Ko bo va┼í vizum odobren, boste prejeli e-po┼ítno obvestilo. Preprosto prenesite in natisnite svoj e-vizum, saj boste morali ob prihodu v Vietnam predlo┼żiti tiskano kopijo.

Kako preveriti status vietnamskega e-vizuma za nem┼íke turiste?

Ko boste oddali vlogo za vietnamski e-vizum, vas bo morda zanimalo stanje vašega vizuma. Evo, kako lahko preverite status svojega vietnamskega e-vizuma:

 • Obi┼í─Źite uradno spletno stran vietnamskega oddelka za priseljevanje.
 • Poi┼í─Źite razdelek, namenjen storitvam za izdajo vizuma ali statusu vizuma.
 • Vnesite zahtevane podatke, kot je referen─Źna ┼ítevilka prijave ali podatki o potnem listu.
 • Kliknite na gumb “Preveri status”.
 • Spletno mesto bo prikazalo trenutno stanje va┼íe vloge za vietnamski e-vizum, ne glede na to, ali je ┼íe v┬áobdelavi┬áali je bila odobrena.
 • ─îe je bil va┼í vizum┬áodobren, lahko prenesete in natisnete svoj e-vizum za┬áudobje┬ápotovanja.

Nasveti za pove─Źanje stopnje uspe┼ínosti pro┼íenj za vizum za nem┼íke turiste:

─îe ┼żelite pove─Źati mo┼żnosti, da bo va┼ía pro┼ínja za vietnamski vizum odobrena, upo┼ítevajte naslednje nasvete:

 • Natan─Źno izpolnite prijavnico: Bodite pozorni na vsako podrobnost, ko izpolnjujete spletno prijavnico. Zagotovite, da so vsi podatki pravilno vneseni, vklju─Źno s podatki o potnem listu, osebnimi podatki in potovalnimi na─Źrti.
 • Predlo┼żite zahtevane dokumente: Pripravite vse potrebne dokumente, kot je fotografija v velikosti potnega lista, skenirana kopija strani z ┼żivljenjepisom potnega lista in dokazilo o organizaciji potovanja. Poskrbite, da boste nalo┼żili jasne in ─Źitljive kopije, da se izognete morebitnim zamudam ali zavrnitvam.
 • Dvojno preverite to─Źnost: Preden oddate prijavo, preglejte to─Źnost vseh navedenih informacij. Kakr┼ína koli neskladja ali neto─Źnosti lahko privedejo do zavrnitve.
 • Prijavite se vnaprej: Priporo─Źljivo je, da za vietnamski vizum zaprosite dovolj pred datumom potovanja. To omogo─Źa dovolj ─Źasa za obdelavo in zagotavlja, da se morebitne nepredvidene te┼żave lahko re┼íijo brez povzro─Źanja motenj pri potovanju.
 • Poi┼í─Źite strokovno pomo─Ź: razmislite o najemu ugledne agencije, ki bo obravnavala va┼ío vlogo za vietnamski vizum. Te agencije imajo poglobljeno znanje o lokalnih pravilih in predpisih, kar pove─Źuje mo┼żnosti za uspe┼íno prijavo. Njihovo strokovno znanje lahko pomaga pri krmarjenju s te┼żavami in nem┼íkim turistom zagotovi izku┼ínjo brez te┼żav.

Brez te┼żav odobritev vizuma z zajam─Źenimi rezultati za nem┼íke turiste:

Za nem┼íke turiste, ki i┼í─Źejo vizum za Vietnam brez te┼żav, pravo─Źasno in z zagotovljeno odobritvijo, je zelo priporo─Źljivo, da najamejo agencijo, specializirano za storitve izdajanja vietnama. Te agencije ponujajo ┼ítevilne prednosti:

 • Enostaven obrazec in enostavno nalaganje dokumentov: ugledne agencije ponujajo uporabniku prijazen vmesnik, ki poenostavi postopek prijave. Z enostavnimi obrazci in enostavnimi mo┼żnostmi nalaganja dokumentov lahko prihranite ─Źas in se izognete morebitnim frustracijam.
 • Prijazna podpora strankam: Predstavniki agencije so vam na voljo za pomo─Ź skozi celoten postopek. Ne glede na to, ali imate vpra┼íanja ali potrebujete vodstvo, njihova prijazna ekipa za podporo zagotavlja gladko izku┼ínjo od za─Źetka do konca.
 • Visoka stopnja uspe┼ínosti: agencije, ki se pona┼íajo z 99,9-odstotno stopnjo uspe┼ínosti, vlivajo zaupanje nem┼íkim turistom. S svojim strokovnim znanjem in poznavanjem lokalnih pravil zagotovijo, da va┼ía prijava izpolnjuje vse potrebne zahteve, s ─Źimer pove─Źajo mo┼żnosti za odobritev.

Kontrolni seznam po prejemu odobritve vizuma za nemške turiste:

Ko prejmete odobritev vizuma, je klju─Źnega pomena, da ┼íe enkrat preverite podrobnosti, da se prepri─Źate, da ni nobenih napak. Tako se boste izognili te┼żavam ob prihodu v Vietnam. Tukaj je priro─Źen kontrolni seznam za nem┼íke turiste:

 • Natisnite kopijo svojega vizuma: Ko prispete v Vietnam, morate imeti fizi─Źno kopijo vizuma. Ne pozabite ga natisniti in hraniti skupaj s potovalnimi dokumenti.
 • Preverite to─Źnost informacij: Preverite, ali so na va┼íem┬ávizumu morebitne ─Źrkovalne napake ali neto─Źnosti v va┼íih┬áosebnih┬ápodatkih. ─îe opazite kakr┼íne koli napake, se za pomo─Ź obrnite na ustrezne organe ali svojo agencijo za izdajo vizumov.
 • Seznanite se z zahtevami za vstop: Vzemite si nekaj ─Źasa, da razumete zahteve za vstop nem┼íkih turistov v Vietnam. To vklju─Źuje veljaven potni list z veljavnostjo ┼íe najmanj ┼íest mesecev, povratno vozovnico in dokazilo o zadostnih sredstvih za bivanje.
 • Za pomo─Ź se posvetujte z ugledno agencijo: ─îe nameravate potovati med po─Źitnicami ali imate kakr┼íne koli posebne pomisleke, je priporo─Źljivo, da se posvetujete z ugledno agencijo za izdajo vizumov. Lahko vam zagotovijo┬ástrokovno vodenje in pomo─Ź ter tako zagotovijo nemoteno potovalno izku┼ínjo.
 • Na─Źrtujte svoj na─Źrt poti: Ko uredite svoj vizum, za─Źnite na─Źrtovati na─Źrt potovanja za raziskovanje Vietnama. Razi┼í─Źite priljubljene znamenitosti, kulturna do┼żivetja in lokalne kulinarike, da kar najbolje izkoristite svoje potovanje.

Najbolj zastavljena vprašanja za nemške turiste, ki so za vietnamski e-vizum zaprosili prek vladnega spletnega mesta

1. Moj let bo kmalu od┼íel, vendar je moj status e-vizuma za Vietnam v obdelavi. Ali obstaja kak┼ína storitev, s katero bi to pohiteli ali pospe┼íili?

─îe se kot nem┼íki turist znajdete v situaciji, ko je odhod va┼íega leta blizu, va┼í vietnamski e-vizum pa je ┼íe v obdelavi, boste morda potrebovali re┼íitev za pospe┼íitev postopka. V takih primerih priporo─Źamo, da se za podporo obrnete na ugledno agencijo ali┬ápo┼íljete e-po┼íto na┬áinfo@vietnamimmigration.org. Pomagajo vam lahko pri pospe┼íitvi vloge za e-vizum. Vendar upo┼ítevajte, da je za to storitev morda potrebno dodatno pla─Źilo.

2. Za vlogo za e-vizum sem navedel neveljavne podatke. Ali obstaja kakšen servis, ki bi to popravil?

Napake se dogajajo in ─Źe ste nem┼íki turist, ki je v svoji vlogi za vietnamski e-vizum navedel napa─Źne ali neveljavne podatke, ne skrbite. Obstaja re┼íitev. Predlagamo, da se obrnete na┬áugledno agencijo ali po┼íljete e-po┼íto na info@vietnamimmigration.org, da popravite podatke v svoji vlogi za e-vizum. Lahko vas vodijo skozi postopek in zagotovijo, da va┼ía vloga za e-vizum vsebuje to─Źne podatke.

3. ┼Żelim urediti svojo vlogo za e-vizum. Ali obstaja kak┼ína slu┼żba za urejanje?

─îe ste nem┼íki turist in ┼żelite spremeniti ali urediti svojo vlogo za e-vizum za Vietnam, je priporo─Źljivo, da poi┼í─Źete pomo─Ź pri ugledni agenciji ali kontaktirate info@vietnamimmigration.org po e-po┼íti. Lahko vam zagotovijo potrebna navodila in podporo za urejanje va┼íe vloge za e-vizum. Vendar upo┼ítevajte, da so lahko te storitve povezane s stro┼íki.

4. Prispem prej kot datum prihoda, naveden na vlogi za e-vizum. Ali obstaja kakšna storitev za spremembo datuma prihoda?

─îe ste nem┼íki turist in se va┼íi potovalni na─Źrti spremenijo, zaradi ─Źesar je datum prihoda zgodnej┼íi od tistega, ki je bil naveden v va┼íi vlogi za vietnamski e-vizum, morate ustrezno ukrepati. Priporo─Źamo, da se obrnete na ugledno agencijo ali po┼íljete e-po┼íto na info@vietnamimmigration.org, da se pozanimate o spremembi datuma prihoda v va┼íi vlogi za e-vizum. Vodili vas bodo skozi potrebne korake in vas obvestili o vseh vklju─Źenih stro┼íkih.

5. V Vietnam vstopim skozi druga vrata, ki niso navedena v vlogi za e-vizum. Ali obstaja kakšna storitev za popravljanje vstopnih vrat?

─îe morate kot nem┼íki turist vstopiti v Vietnam skozi pristani┼í─Źe, ki se razlikuje od tistega, ki je navedeno v va┼íi vlogi za e-vizum,┬áje klju─Źnega pomena, da to te┼żavo odpravite vnaprej. Predlagamo, da se obrnete na ugledno agencijo ali po┼íljete e-po┼íto na info@vietnamimmigration.org, da re┼íite te┼żavo. Lahko vas vodijo glede potrebnih korakov za popravek vstopnega mesta na va┼íem e-vizumu. Vendar upo┼ítevajte, da so lahko te storitve povezane s stro┼íki.

6. Kaj naj storim, da spremenim podatke po oddaji vloge za e-vizum prek vladnega spletnega mesta?

─îe ste nem┼íki turist in ste svojo pro┼ínjo za vietnamski e-vizum ┼że oddali prek vladnega spletnega mesta, vendar morate spremeniti posredovane informacije, so na voljo druge mo┼żnosti. Za zagotovitev nemotenega postopka priporo─Źamo, da se obrnete na ugledno agencijo ali po┼íljete e-po┼íto na info@vietnamimmigration.org in poi┼í─Źete navodila glede spreminjanja podatkov v va┼íi vlogi za e-vizum. Zagotovili vam bodo potrebno pomo─Ź, vendar bo to storitev morda treba pla─Źati.

Zaklju─Źek

Spletna vloga za vietnamski vizum kot nem┼íki turist ni nujno zastra┼íujo─Źa naloga. Z upo┼ítevanjem nasvetov, navedenih v tem ─Źlanku in upo┼ítevanjem storitev ugledne agencije, si lahko pove─Źate mo┼żnosti za uspe┼íno prijavo. U┼żivajte v izku┼ínji brez te┼żav, pravo─Źasni odobritvi vizuma in brezskrbnosti, ki jo prina┼ía zajam─Źena odobritev. Za─Źnite na─Źrtovati svoje potovanje v Vietnam ┼íe danes!

Opomba:

Nem┼íki turisti, ki so zaprosili za vietnamski e-vizum prek vladnega spletnega mesta, lahko naletijo na situacije, ko potrebujejo pomo─Ź ali ┼żelijo┬áspremeniti┬ásvoje vloge za e-vizum. Za obravnavo tak┼ínih scenarijev┬áje priporo─Źljivo, da se za podporo obrnete na┬áugledno agencijo ali po┼íljete e-po┼íto na info@vietnamimmigration.org. Ti strokovnjaki vas lahko vodijo skozi potrebne korake in zagotovijo, da je va┼ía vloga za e-vizum to─Źna in posodobljena.