June 18, 2024
Bosnian

Vijetnamska viza online za turiste iz Hong Konga: Sve što trebate znati

Zašto je Vijetnam savršena destinacija za turiste iz Hong Konga

Vijetnam postaje sve popularniji među turistima iz cijelog svijeta, i to s dobrim razlogom. To je zemlja koja se može pohvaliti bogatom istorijom i kulturom, sa uticajima Kine, Francuske i drugih susjednih zemalja. Ovaj jedinstveni spoj se ogleda u njegovoj arhitekturi, kuhinji i običajima, što ga čini fascinantnom destinacijom za istraživanje.

Štaviše, Vijetnam je poznat po svojim toplim i gostoljubivim ljudima, što ga čini sigurnom i prijateljskom zemljom za turiste. Lokalno stanovništvo je uvijek spremno pomoći i podijeliti svoju kulturu s posjetiteljima, čineći iskustvo još bogatijim.

Ali možda je jedan od najprivlačnijih razloga za posjet Vijetnamu njegova pristupačna cijena života. Od smještaja preko hrane do prijevoza, sve je po razumnim cijenama, što ga čini idealnom destinacijom za jeftine putnike.

Zemlja je takođe blagoslovljena zadivljujućim prirodnim pejzažima, od visokih krečnjačkih litica zaliva Halong do slikovitih pirinčanih polja Sapa. A sa prijatnom klimom tokom cele godine, nikada nije loše vreme za posetu Vijetnamu.

Da li je turistima iz Hong Konga potrebna viza za ulazak u Vijetnam?

Kratak odgovor je da. Turisti iz Hong Konga nisu izuzeti od viznih zahtjeva za Vijetnam i moraju podnijeti zahtjev za vizu prije odlaska u zemlju. Međutim, dobra vijest je da je proces znatno olakšan uvođenjem vijetnamske vize putem interneta.

Živeći daleko od vijetnamske ambasade/konzulata, mogu li turisti iz Hong Konga podnijeti zahtjev za vijetnamsku vizu online?

Da, turisti iz Hong Konga sada mogu podnijeti zahtjev za vijetnamsku vizu putem interneta iz udobnosti svog doma ili ureda. To znači da nema više dugih redova ili višestrukih putovanja u ambasadu ili konzulat. Sve što vam treba je internetska veza i nekoliko minuta da završite proces online prijave.

Vijetnamska viza online, poznata i kao Vijetnamska e-Visa, dostupna je vlasnicima pasoša svih zemalja i teritorija, uključujući Hong Kong. Vrijedi do 90 dana s pojedinačnim ili višestrukim ulascima, dajući turistima fleksibilnost da planiraju svoje putovanje u skladu s tim.

Koje su prednosti Vijetnamske vize online za turiste iz Hong Konga?

Postoji nekoliko prednosti koje čine Vijetnam e-Visa popularnim izborom za turiste iz Hong Konga, kao što su:

 • Jednostavan proces prijave: Online proces prijave za vijetnamsku vizu je jednostavan i može se završiti u roku od nekoliko minuta. Sve što vam je potrebno je stabilna internet veza, važeći pasoš i debitna/kreditna kartica za plaćanje.
 • Pogodnost: Online aplikacija za vizu omogućava turistima iz Hong Konga da se prijave za svoju vizu bilo kada i s bilo kojeg mjesta, bez potrebe da posjećuju vijetnamsku ambasadu ili konzulat. Ovo je posebno korisno za one koji žive u udaljenim područjima ili one sa zauzetim rasporedom.
 • Ušteda vremena: Tradicionalni proces podnošenja zahtjeva za vizu može biti dugotrajan i uključivati ​​stajanje u dugim redovima. Uz online vizu za Vijetnam, cijeli proces se može završiti u roku od nekoliko minuta, štedeći dragocjeno vrijeme za turiste iz Hong Konga.
 • Nema potrebe za podnošenjem dokumenata: Za razliku od tradicionalnog procesa podnošenja zahtjeva za vizu, gdje se od podnositelja zahtjeva traži da dostave različite dokumente, Vijetnamska viza putem interneta zahtijeva samo skeniranu kopiju pasoša podnosioca zahtjeva. To čini proces lakšim i manje kompliciranim.
 • Valjanost i fleksibilnost: Vijetnamska viza na mreži važi do 90 dana sa jednim ili više ulazaka, dajući hongkonškim turistima fleksibilnost da uđu i izađu iz Vijetnama više puta tokom perioda važenja. Ovo je savršeno za one koji planiraju posjetiti druge susjedne zemlje tokom svog putovanja u Vijetnam.
 • Više ulaznih tačaka: Postoji 13 aerodroma, 16 kopnenih graničnih kapija i 13 graničnih kapija na moru koji omogućavaju vlasnicima e-viza za Vijetnam da pogodno uđu i izađu iz zemlje. Ovo daje turistima iz Hong Konga mogućnost da odaberu željenu ulaznu tačku na osnovu svojih planova putovanja.

Zvanične vijetnamske vize za turiste iz Hong Konga

Zvanične naknade za vize za Vijetnam za turiste iz Hong Konga mogu se pronaći na vladinoj web stranici. Za jednokratnu vizu, koja važi do 30 dana, taksa iznosi 25 USD. To znači da u Vijetnam možete ući jednom i ostati najviše 30 dana. Za vizu za više ulazaka, koja takođe važi do 30 dana, taksa iznosi 50 USD. Ova opcija vam omogućava da uđete i izađete iz Vijetnama više puta u periodu od 30 dana.

Ako planirate da ostanete u Vijetnamu duži vremenski period, možete se odlučiti za jednokratnu vizu koja važi do 90 dana, koja takođe košta 25 USD. Ova viza vam omogućava da jednom uđete u Vijetnam i ostanete najviše 90 dana. Za vizu za više ulazaka koja važi do 90 dana, taksa iznosi 50 USD. Sa ovom vizom možete ulaziti i izlaziti iz Vijetnama više puta u periodu od 90 dana.

Važno je napomenuti da su ove naknade podložne promjenama, pa je preporučljivo uvijek provjeriti trenutne stope prije podnošenja zahtjeva za vizu.

Razumijevanje viza za jednokratne i višestruke ulaske za turiste iz Hong Konga

Sada kada smo pokrili troškove vize, hajdemo dublje ući u različite vrste viza koje su dostupne turistima iz Hong Konga. Kao što je već spomenuto, viza za jednokratni ulazak vam omogućava da jednom uđete u Vijetnam i ostanete u određenom vremenskom periodu. Ovo je popularna opcija za turiste koji planiraju posjetiti Vijetnam samo jednom ili na kraći vremenski period.

S druge strane, viza za više ulazaka vam omogućava da uđete i izađete iz Vijetnama više puta u navedenom periodu. Ovo je odlična opcija za turiste koji planiraju putovati u susjedne zemlje i žele fleksibilnost povratka u Vijetnam. Također je korisno za poslovne putnike koji će možda morati često putovati u Vijetnam.

Politika povrata novca za turiste iz Hong Konga

U nesretnom slučaju da vaš zahtjev za vizu bude odbijen, ne postoji politika povrata novca za turiste iz Hong Konga. Takse za vizu se u svakom slučaju ne vraćaju, bez obzira na razlog odbijanja. Zbog toga je važno osigurati da su sva potrebna dokumenta i informacije dostavljeni tačno i na vrijeme.

Podnošenje zahtjeva preko Visa Agenta

Vrijedi napomenuti da naknada za vizu može biti veća ako se odlučite za podnošenje zahtjeva preko agenta za vizu. To je zato što agent može naplatiti naknadu za uslugu povrh službene naknade za vizu. Međutim, korištenje agenta za izdavanje vize može vam uštedjeti vrijeme i trud jer će oni umjesto vas voditi proces podnošenja zahtjeva. Samo budite sigurni da ste odabrali renomiranog i pouzdanog agenta kako biste izbjegli bilo kakve dodatne naknade ili kašnjenja.

Vijetnamska viza online za turiste iz Hong Konga: Vladina web stranica naspram pouzdanih agenata

Sa porastom online usluga za izdavanje viza, proces je postao praktičniji i efikasniji. Ali ostaje pitanje, koja je opcija najbolja za turiste iz Hong Konga – vladina web stranica ili pouzdani agenti?

Kako bismo vam pomogli da donesete informiranu odluku, evo liste prednosti i nedostataka za svaku opciju:

Vladina web stranica:

 • Niža naknada: Vladina web stranica nudi nižu naknadu za zahtjeve za vizu, što je čini povoljnijom opcijom.
 • Uradi sam: Na vladinoj web stranici morate sami dovršiti proces podnošenja zahtjeva za vizu. Ovo može biti dugotrajno i zbunjujuće, posebno za one koji prvi put putuju u Vijetnam.
 • Bez podrške: Vladina web stranica ne pruža nikakvu podršku podnosiocima zahtjeva za vizu. Ako imate bilo kakvih pitanja ili naiđete na probleme, morat ćete se sami kretati kroz njih.

Pouzdani agenti:

 • Veća naknada: Pouzdani agenti naplaćuju veću naknadu za svoje usluge, ali to je često opravdano pogodnostima koje pružaju.
 • Stručnost: Uz dugogodišnje iskustvo u industriji, pouzdani agenti imaju stručnost i znanje kako bi osigurali da vaš zahtjev za vizu bude odobren i dostavljen na vrijeme.
 • Podrška: Jedna od najvećih prednosti korištenja pouzdanih agenata je podrška koju oni nude. Dostupni su na mreži kako bi odmah odgovorili na sva pitanja ili pomogli oko bilo kakvih problema na koje možete naići tokom procesa podnošenja zahtjeva za vizu.
 • Ubrzana usluga: U slučaju da vam je viza hitno potrebna, pouzdani agenti imaju mogućnost da ubrzaju vaš zahtjev, osiguravajući da vizu dobijete na vrijeme.
 • Pomoć pri dolasku: Pouzdani agenti nude dodatne usluge kao što su ubrzanje imigracionog odobrenja i pružanje preuzimanja sa aerodroma i transfera do vašeg hotela. Ovo može biti posebno korisno za one koji prvi put dolaze u Vijetnam.

Dakle, koju opciju bi hongkonški turisti trebali izabrati za svoju vijetnamsku vizu? To u konačnici ovisi o vašem budžetu, vremenu i nivou udobnosti u procesu podnošenja zahtjeva za vizu. Ako ste na malom budžetu i imate dovoljno vremena da se krećete kroz proces, vladina web stranica može biti bolja opcija za vas. Međutim, ako ste spremni platiti veću naknadu za iskustvo bez muke, pouzdani agenti su pravi put.

Koliko vremena je potrebno turistima iz Hong Konga da dobiju odobrenje za vizu?

Dobra vijest je da je proces podnošenja zahtjeva za vizu za Vijetnam brz i efikasan. Obično je potrebno 3-5 radnih dana za obradu vaše vize. Međutim, tokom vrhunca sezone, može potrajati malo duže. Stoga se preporučuje da se prijavite za vizu unaprijed kako biste izbjegli bilo kakva kašnjenja u vašim planovima putovanja.

Imajte na umu da Imigracija Vijetnama, gdje se obrađuje vaš zahtjev za vizu, ne radi subotom, nedjeljom, tradicionalnim danom Vijetnamskih narodnih snaga javne sigurnosti (19. avgust) i državnim praznicima. To znači da ako planirate putovati tokom ovih dana, morat ćete ranije podnijeti zahtjev za vizu ili koristiti usluge pouzdanog agenta.

Koje su državni praznici u Vijetnamu za turiste iz Hong Konga?

Neophodno je biti svjestan državnih praznika u Vijetnamu kako biste izbjegli bilo kakve neugodnosti prilikom podnošenja zahtjeva za vizu. Slijedi kontrolna lista državnih praznika u Vijetnamu koje biste trebali imati na umu kao turista iz Hong Konga:

 1. Nova godina (01. januar)
 2. Tet praznik (prema lunarnom kalendaru, obično pada u januaru ili februaru)
 3. Dan komemoracije Hung Kings (10. dan trećeg lunarnog mjeseca)
 4. Dan ujedinjenja (30. april)
 5. Praznik rada (01. maj)
 6. Dan državnosti (02. septembar)

Tokom ovih praznika, imigracija Vijetnama neće obrađivati ​​zahtjeve za vizu. Stoga je najbolje planirati svoje putovanje u skladu s tim i podnijeti zahtjev za vizu unaprijed kako biste izbjegli bilo kakva kašnjenja.

Kako dobiti hitnu vizu za Vijetnam za turiste iz Hong Konga?

Ako ste u žurbi i trebate hitno da dobijete svoju vijetnamsku vizu, agenti nude i brze usluge. Ove usluge dolaze uz dodatnu naknadu, ali vas mogu spasiti od bilo kakvih problema s vizom u posljednji trenutak. Evo opcija za dobijanje hitne vize za Vijetnam:

 • Viza za isti dan: Agenti mogu obraditi vaš zahtjev za vizu istog dana i odobriti ga za samo nekoliko sati. Ovo je idealna opcija ako trebate hitno putovati u Vijetnam.
 • 4-satna viza: Ako imate malo više vremena, možete se odlučiti za uslugu 4-satne vize. Ovo vam omogućava da svoju vizu dobijete u roku od 4 sata od podnošenja zahtjeva.
 • 2-satna viza: Za ekstremne slučajeve, agenti također nude uslugu izdavanja vize od 2 sata. Ovo je najbrža dostupna opcija, a vaša viza će biti odobrena u roku od 2 sata od podnošenja zahtjeva.

Šta turisti iz Hong Konga treba da se pripreme da podnesu zahtev za vijetnamsku vizu putem interneta?

Da bi se prijavili za vijetnamsku e-vizu, turisti iz Hong Konga moraju pripremiti sljedeće dokumente:

 • Pasoš sa važenjem od 6 mjeseci i 2 prazne stranice: Kao i svaki drugi zahtjev za vizu, važeći pasoš je obavezan za turiste iz Hong Konga koji podnose zahtjev za vijetnamsku e-vizu. Pasoš bi trebao imati minimalno važenje od 6 mjeseci od datuma vašeg namjeravanog ulaska u Vijetnam.
 • Informacije o pasošu: Turisti iz Hong Konga morat će dati svoje podatke iz pasoša kao što su ime, spol, datum rođenja, mjesto rođenja, broj pasoša i nacionalnost. Bitno je osigurati da su svi navedeni podaci tačni i da odgovaraju podacima u vašem pasošu.
 • E-mail adresa: Turisti iz Hong Konga će morati da navedu važeću e-mail adresu da bi dobili potvrdu o vize. Ova adresa e-pošte će se također koristiti za bilo kakvu buduću korespondenciju u vezi s vašom vijetnamskom e-vizom.
 • Važeća kreditna/debitna kartica ili Paypal račun: Turisti iz Hong Konga morat će imati važeću kreditnu/debitnu karticu ili Paypal račun za plaćanje naknade za obradu vize. To je siguran i praktičan način plaćanja i zaštite kupaca.
 • Privremena adresa u Vijetnamu: Turisti iz Hong Konga morat će dati privremenu adresu u Vijetnamu, kao što je planirani hotel ili smještaj. Ova adresa će se koristiti u administrativne svrhe i trebala bi biti unutar zemlje.
 • Svrha posjete: Turisti iz Hong Konga morat će navesti svoju svrhu posjete, bilo da se radi o turizmu, poslu, poslu ili studiranju. Bitno je napomenuti da za druge svrhe osim turizma, mogu biti potrebni dodatni dokumenti koji dokazuju svrhu vaše posjete.
 • Datumi ulaska i izlaska: Turisti iz Hong Konga morat će navesti planirane datume ulaska i izlaska u Vijetnam. Ključno je osigurati da vaša viza važi za cijelo vrijeme vašeg boravka u Vijetnamu.
 • Predviđene ulazne i izlazne tačke/aerodromi: Turisti iz Hong Konga će morati da navedu ulazne i izlazne tačke ili aerodrome u Vijetnamu koje planiraju da koriste. Bitno je napomenuti da u Vijetnam morate ući preko luke registrovane na vašoj e-vizi, osim na aerodromima.
 • Trenutno zanimanje: Turisti iz Hong Konga morat će dati informacije o svom trenutnom zanimanju, uključujući naziv kompanije, adresu i broj telefona. Ove informacije su potrebne za provjeru vašeg radnog statusa i svrhe posjete.

Šta hongkonški turisti trebaju učitati za online aplikaciju za vizu za Vijetnam?

Da biste se prijavili za vijetnamsku vizu putem interneta, morat ćete učitati dva dokumenta: skeniranu kopiju stranice s podacima o pasošu i nedavnu portretnu fotografiju. Ovi dokumenti su ključni za verifikaciju vašeg identiteta i osiguravanje nesmetanog procesa podnošenja zahtjeva za vizu.

Zahtjevi za skeniranu kopiju stranice sa podacima o pasošu:

Skenirana kopija vaše stranice sa podacima o pasošu najvažniji je dokument potreban za online aplikaciju za vizu za Vijetnam. Koristi se za provjeru informacija navedenih u vašem obrascu za vizu. Evo specifičnih zahtjeva za skeniranu kopiju stranice sa podacima o vašem pasošu:

 1. Trebalo bi da bude jasno, čitljivo i skenirano preko cijele stranice.
 2. Fotografija na stranici ne smije biti mutna ili izobličena.
 3. Trebalo bi da sadrži vaše lične podatke, kao što su vaše ime, datum rođenja i broj pasoša.
 4. ICAO linije na dnu stranice trebaju biti vidljive.
 5. Format datoteke treba biti u PDF, JPEG ili JPG formatu radi lakšeg podnošenja.

Važno je osigurati da vaša stranica s podacima o pasošu ispunjava sve ove zahtjeve kako biste izbjegli bilo kakva kašnjenja ili odbijanja u vašem zahtjevu za vizu.

Zahtjevi za portretne fotografije za turiste iz Hong Konga:

Drugi dokument potreban za online aplikaciju za vizu za Vijetnam je nedavna portretna fotografija. Ova fotografija se koristi za potvrdu vašeg identiteta i treba da odgovara osobi u vašem pasošu. Evo specifičnih zahtjeva za portretnu fotografiju:

 1. Trebalo bi da bude fotografija veličine pasoša (4x6cm).
 2. Fotografija treba biti snimljena u posljednjih šest mjeseci.
 3. Trebalo bi da gledate pravo u kameru.
 4. Ne bi trebalo da nosite naočare ili pokrivala za glavu koja vam pokrivaju lice.
 5. Pozadina treba da bude bijela ili gotovo bela.
 6. Fotografija treba da bude u boji i da ima jasan i prirodan ton kože.
 7. Format datoteke treba biti u JPEG, JPG ili PNG.

Od ključne je važnosti da se pridržavate ovih zahtjeva kako biste osigurali da vaša fotografija bude prihvaćena i da se vaš zahtjev za vizu obradi bez ikakvih problema.

Kako se prijaviti za vijetnamsku vizu online za turiste iz Hong Konga?

Proces podnošenja zahtjeva za vijetnamsku e-vizu za turiste iz Hong Konga je jednostavan i može se završiti u nekoliko jednostavnih koraka:

 • Korak 1: Posjetite službenu web stranicu za aplikaciju za e-vizu za Vijetnam i kliknite na dugme “Prijavi se sada”.
 • Korak 2: Tačno popunite sve tražene informacije, uključujući podatke o vašem pasošu, svrhu posjete i planirane datume ulaska i izlaska.
 • Korak 3: Otpremite digitalnu kopiju biografije vašeg pasoša i nedavnu fotografiju veličine pasoša.
 • Korak 4: Uplatite naknadu za obradu vize koristeći važeću kreditnu/debitnu karticu ili Paypal račun.
 • Korak 5: Kada se vaša prijava podnese, primit ćete e-mail potvrde sa referentnim kodom.
 • Korak 6: Vrijeme obrade vijetnamske e-vize je obično 3-5 radnih dana. Kada vaša viza bude odobrena, dobit ćete link za preuzimanje vaše e-vize.
 • Korak 7: Odštampajte svoju e-vizu i nosite je sa sobom kada putujete u Vijetnam.

Imajte na umu da hongkonški turisti moraju ući u Vijetnam preko luke koju su registrovali u svojoj prijavi, osim aerodroma. Ako želite ući u Vijetnam preko druge luke, morat ćete podnijeti zahtjev za novu e-vizu.

Kako provjeriti status e-vize za Vijetnam za turiste iz Hong Konga?

Nakon što ste uspješno podnijeli zahtjev za vijetnamsku e-vizu, možete provjeriti njen status koristeći službenu web stranicu Odjela za imigraciju Vijetnama. Evo kako to možete učiniti:

 1. Posjetite web stranicu Vijetnamskog odjela za imigraciju.
 2. Kliknite na “Provjeri status.”
 3. Unesite šifru aplikacije, email i datum rođenja.
 4. Kliknite na “Traži”.

Web stranica će prikazati trenutni status vašeg zahtjeva za vizu, bilo da je u procesu, odobren ili odbijen. Ako vam je viza odobrena, možete je preuzeti i odštampati za svoje putovanje u Vijetnam.

Razumijevanje procesa podnošenja zahtjeva za vizu

Prije nego što uđemo u savjete i trikove, hajde da prvo shvatimo proces podnošenja zahtjeva za vizu za turiste iz Hong Konga. Kao vlasnik pasoša Hong Konga, imate dvije mogućnosti da se prijavite za vizu za Vijetnam: putem ambasade ili putem interneta. Iako opcija ambasade može izgledati kao tradicionalna i lakša ruta, može biti dugotrajna i može zahtijevati da fizički posjetite ambasadu više puta. Ovo može biti gnjavaža, posebno ako imate zauzet raspored.

S druge strane, podnošenje zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta je praktičnija i efikasnija opcija. Sve što vam je potrebno je stabilna internet konekcija i nekoliko minuta da popunite online prijavnicu. Međutim, bitno je napomenuti da čak i za online aplikacije za vizu ne postoji garancija odobrenja. Službenici će i dalje procijeniti vašu prijavu i odlučiti hoće li je odobriti ili odbiti na osnovu svojih pravila i propisa.

Savjeti za turiste iz Hong Konga da povećaju stopu odobravanja vize

Sada kada ste razumjeli proces podnošenja zahtjeva za vizu, razgovarajmo o nekoliko savjeta koji mogu povećati stopu uspješnosti vaše aplikacije:

 1. Navedite potpune i tačne informacije: Najčešći razlog za odbijanje vize su nepotpune ili netačne informacije na obrascu za prijavu. Obavezno još jednom provjerite sve informacije prije podnošenja obrasca kako biste izbjegli bilo kakva odstupanja.
 2. Podnesite prateću dokumentaciju: Uz obrazac za prijavu, od vas će se tražiti da dostavite prateće dokumente, kao što su pasoš, plan putovanja i dokaz o smještaju. Obavezno dostavite svu potrebnu dokumentaciju kako biste ojačali svoju prijavu.
 3. Prijavite se ranije: uvijek je preporučljivo podnijeti zahtjev za vizu najmanje nekoliko sedmica prije planiranog datuma putovanja. Ovo će vam dati dovoljno vremena da ispravite sve greške ili pružite dodatne dokumente ako je potrebno.
 4. Imajte važeći pasoš: Vaš pasoš treba da ima važnost najmanje šest mjeseci od datuma ulaska u Vijetnam. Ako vam pasoš uskoro ističe, obavezno ga obnovite prije podnošenja zahtjeva za vizu.
 5. Izbjegavajte prekoračenje: turistima iz Hong Konga je dozvoljeno da ostanu u Vijetnamu najviše 90 dana, ovisno o vrsti vize koju odaberu. Pridržavajte se ovog pravila i izbjegavajte prekoračenje, jer to može utjecati na vaše šanse za dobijanje vize u budućnosti.

Odobrenje bez muke i zagarantovano: prednosti angažovanja pouzdanog agenta za izdavanje vize

Ako ste u žurbi ili niste upoznati s procesom podnošenja zahtjeva za vizu, angažiranje pouzdanog agenta za vizu može biti mudra odluka. Ovi agenti imaju veliko znanje i iskustvo u rješavanju zahtjeva za vizu, i poznaju lokalna pravila i propise. Evo nekih prednosti angažiranja pouzdanog agenta za vizu za vašu online aplikaciju za vizu za Vijetnam:

 1. Jednostavan i lak proces: Visa agenti su dobro upućeni u proces prijave i mogu vas voditi kroz njega korak po korak. Oni će vam pomoći da ispravno popunite formular za prijavu i osiguraju da su svi potrebni dokumenti dostavljeni.
 2. Prijateljska podrška: Agenti za vize pružaju personaliziranu i prijateljsku podršku kako bi zadovoljili sve vaše potrebe za vizama. Oni razumiju da je situacija svakog putnika jedinstvena i radit će s vama na pronalaženju najboljeg rješenja za vaš zahtjev za vizu.
 3. Iskustva bez muke: Sa agentom za vizu uz sebe, možete biti sigurni da će vaš proces podnošenja zahtjeva za vizu biti bez problema. Oni će se pobrinuti za svu papirologiju i uspostaviti vezu sa nadležnim organima u vaše ime, štedeći vam vreme i trud.
 4. Garantovano odobrenje: Agenti za vizu imaju duboko razumijevanje procesa podnošenja zahtjeva za vizu i znaju šta je potrebno da bi dobili odobrenje. Uz njihovu stručnost i smjernice, možete biti sigurni da će vaša viza biti odobrena sa stopom uspješnosti od 99,9%.

Šta učiniti za turiste iz Hong Konga nakon što dobiju odobrenje za vizu?

Čestitamo, dobili ste odobrenje za vizu! Sada postoji samo nekoliko stvari koje trebate učiniti kako biste osigurali iskustvo bez muke po dolasku u Vijetnam.

 1. Još jednom provjerite svoju vizu: ključno je još jednom provjeriti svoju vizu kako biste bili sigurni da su sve informacije tačne. Sve greške ili greške mogu vam uzrokovati značajne probleme po dolasku. Dakle, provjerite jesu li vaše ime, broj pasoša i trajanje vize tačni.
 2. Odštampajte kopiju vaše vize: Kao turist iz Hong Konga, od vas će se tražiti da pokažete kopiju vaše vize po dolasku u Vijetnam. Stoga je od suštinskog značaja da odštampate kopiju svoje vize i da je držite sa sobom sve vreme tokom putovanja.
 3. Kontaktirajte pouzdanog agenta: U slučaju da vam je potrebna viza tokom praznika, najbolje je kontaktirati pouzdanog agenta za savjetovanje i ponudu. Oni vam mogu pomoći u procesu podnošenja zahtjeva za vizu i pružiti vam sve potrebne informacije i podršku.

Najčešća pitanja za turiste iz Hong Konga koji su aplicirali za e-vizu za Vijetnam putem vladine web stranice

Šta učiniti ako naiđete na probleme sa vijetnamskom e-vizom kao turista iz Hong Konga?

Turisti iz Hong Konga koji planiraju putovanje u Vijetnam možda su čuli za zgodan sistem e-viza koji im omogućava da se prijave za vizu putem interneta i izbjegnu muke oko odlaska u ambasadu. Međutim, mnogi su se suočili s problemima kada su koristili vladinu web stranicu za e-vizu za Vijetnam. Obratit ćemo se na najčešća pitanja za turiste iz Hong Konga koji su se prijavili za vijetnamsku e-vizu putem vladine web stranice.

1. Moj let uskoro polijeće, ali moj status e-vize za Vijetnam se obrađuje. Postoji li neka usluga koja bi to požurila ili ubrzala?

Može biti uznemirujuće vidjeti da se vaš status e-vize još uvijek obrađuje kada se približava datum vašeg odlaska. U ovoj situaciji, najbolje je kontaktirati pouzdanog agenta ili email info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni će možda moći ubrzati vaš proces podnošenja zahtjeva uz dodatnu naknadu, osiguravajući da dobijete svoju e-vizu na vrijeme za vaše putovanje u Vijetnam.

2. Dao sam nevažeće informacije za moju aplikaciju za e-vizu. Postoji li neki servis da to ispravi?

Greške se mogu dogoditi prilikom popunjavanja online obrasca, a za turiste iz Hong Konga to može biti stresno kada je u pitanju njihov zahtjev za vizu. Ako ste naveli netačne informacije za svoju aplikaciju za e-vizu, na vladinoj web stranici ne postoji usluga koja bi ih ispravila. Međutim, možete kontaktirati pouzdanog agenta ili email info@vietnamimmigration.org za podršku. Imajte na umu da može doći do naknade za obradu vašeg zahtjeva.

3. Želim urediti svoju aplikaciju za e-vizu. Postoji li neki servis za uređivanje?

Slično ispravljanju nevažećih informacija, na vladinoj web stranici ne postoji usluga za uređivanje vašeg zahtjeva za e-vizu. Ako trebate promijeniti svoju prijavu, najbolje je kontaktirati pouzdanog agenta ili e-mail info@vietnamimmigration.org za pomoć. Međutim, imajte na umu da ova usluga može biti naplaćena.

4. Dolazim ranije od datuma dolaska navedenog na zahtjevu za e-vizu. Postoji li neka usluga za promjenu datuma dolaska?

Ako se vaši planovi putovanja promijene, a trebate stići u Vijetnam na drugi datum od navedenog u vašoj aplikaciji za e-vizu, možda ćete moći izvršiti promjene. Da biste to učinili, možete kontaktirati pouzdanog agenta ili email info@vietnamimmigration.org za pomoć. Oni će vam možda moći pomoći da promijenite datum dolaska na vašoj e-vizi, osiguravajući da možete ući u Vijetnam na željeni datum.

5. U Vijetnam ulazim preko druge luke osim u aplikaciji za e-vizu. Postoji li neka usluga za ispravljanje ulaznog porta?

Neophodno je ući u Vijetnam kroz luku navedenu na vašoj e-vizi kako biste izbjegli bilo kakve probleme s ulaskom. Međutim, ako iz nekog razloga trebate ući preko drugog porta, možete se obratiti pouzdanom agentu ili e-poštom na info@vietnamimmigration.org za pomoć. Možda će vam uz naknadu moći pomoći da izmijenite ulaznu luku na vašoj e-vizi.

6. Šta trebam učiniti da izmijenim informacije nakon podnošenja zahtjeva za e-vizu putem web stranice vlade?

Ako ste već podnijeli zahtjev za e-vizu putem vladine web stranice i trebate izmijeniti bilo koju informaciju, najbolje je kontaktirati pouzdanog agenta ili e-mail info@vietnamimmigration.org za pomoć. Oni će vam možda moći pomoći da izvršite potrebne promjene, ali imajte na umu da se ova usluga može naplatiti.

Zaključak

Kao turista iz Hong Konga, ključno je razumjeti proces izdavanja viza u Vijetnamu i poduzeti potrebne korake da povećate stopu uspješnosti vašeg zahtjeva za vizu. Međutim, za bezbrižno i zagarantovano odobrenje, preporučuje se unajmiti pouzdanog agenta. Ovi agenti pružaju pojednostavljen proces prijave, prijateljsku podršku i imaju visoku stopu uspjeha. A u slučaju hitnih potreba za vizama, oni također nude ubrzane usluge kako bi osigurali da možete putovati u Vijetnam na vrijeme. Dakle, ne dozvolite da proces izdavanja vize postane prepreka u vašim planovima putovanja i potražite pomoć agenta od povjerenja za nesmetano iskustvo bez stresa.

Bilješka:

Vladina web stranica za e-vizu za Vijetnam ne nudi veliku podršku za turiste iz Hong Konga koji se susreću s problemima sa zahtjevom za e-vizu. Preporučljivo je kontaktirati pouzdanog agenta ili email info@vietnamimmigration.org za pomoć ako trebate unijeti promjene ili ispraviti bilo koju informaciju. Međutim, imajte na umu da ove usluge mogu biti naplaćene. Također je preporučljivo pažljivo planirati svoje putovanje i zahtjev za e-vizu kako biste izbjegli bilo kakve probleme.

PERHAPS YOU ARE INTERESTED IN

Защо Виетнам е идеалната дестинация за хонконгските туристи Виетнам набира популярност сред туристите от цял ​​свят и има защо. Това е страна, която се гордее с богата история и култура, с влияния от Китай, Франция и други съседни страни.

Чаму В’етнам з’яўляецца ідэальным месцам для ганконскіх турыстаў В’етнам набірае папулярнасць сярод турыстаў з усяго свету, і гэта нездарма. Гэта краіна, якая можа пахваліцца багатай гісторыяй і культурай, з уплывам Кітая, Францыі і іншых суседніх краін.

Zergatik da Vietnam Hong Kongeko turistentzako helmuga ezin hobea Vietnam mundu osoko turisten artean ospea irabazten ari da, eta arrazoi onengatik. Historia eta kultura aberatsa duen herrialdea da, Txina, Frantzia eta inguruko beste herrialde batzuen eraginak dituena.

Mun na Vietnam ye yɔrɔ dafalen ye Hong Kong turisiw bolo Vietnam bɛ ka diya kosɛbɛ turisiw fɛ minnu bɔra diɲɛ fan bɛɛ la, wa kun ɲuman b’o la. Jamana don min bɛ waso tariku ni laadalakow nafama na, ni fanga bɛ bɔ Sinuwa, Faransi ani a sigiɲɔgɔn jamana wɛrɛw la.

Niyə Vyetnam Honq Konqlu Turistlər üçün Mükəmməl Məkandır? Vyetnam dünyanın hər yerindən gələn turistlər arasında populyarlıq qazanır və bunun yaxşı bir səbəbi var. Bu, Çin, Fransa və digər qonşu ölkələrdən təsirləri olan zəngin tarix və mədəniyyətə malik bir ölkədir.

Kunatsa Vietnam markax Hong Kong markankir turistanakatakix Perfecto Destino ukhama Vietnam markax uraqpachankir turistas ukanakan wali uñt’atawa, ukat ukax wali askiwa. Mä markax qamir sarnaqäwimp ukhamarak saräwimp jach’añchasi, China, Francia ukat yaqha jak’a markanakat ch’amanchatawa.