March 31, 2024
Bosnian

Vijetnamska viza online za hercegovačke turiste: sve što trebate znati

Zašto bi hercegovački turisti trebali razmisliti o posjeti Vijetnamu?

Vijetnam je zemlja koja turiste dočekuje raširenih ruku. Poznati po svojoj sigurnosti i ljubaznim mještanima, hercegovački turisti mogu mirno istraživati Vijetnam. Zemlja se može pohvaliti niskom stopom kriminala, što je čini idealnom destinacijom za solo putnike, porodice ili grupe prijatelja koji žele stvoriti nezaboravne uspomene.

Jedna od glavnih atrakcija Vijetnama je njegova raznolika i ukusna kuhinja. Od svjetski poznatog phoa do ukusnog banh mija, hercegovački turisti imat će priliku uživati u širokom spektru kulinarskih užitaka. Vijetnamska kultura ulične hrane posebno je primamljiva, nudeći jedinstveno i autentično iskustvo objedovanja koje se ne smije propustiti.

Drugi razlog zašto bi hercegovački turisti trebali razmotriti posjet Vijetnamu je faktor pristupačnosti. Vijetnam je poznat po svojim povoljnim opcijama, omogućavajući putnicima da istraže zemlju bez kvara. Od smještaja do prijevoza i prehrane, na raspolaganju je mnogo opcija za svaki budžet.

Štaviše, Vijetnam je blagoslovljen zadivljujućim prirodnim pejzažima i prekrasnim vremenom tokom cijele godine. Od slikovitog zaljeva Halong do spokojne delte Mekonga, hercegovačke turiste će očarati krajolik zemlje koji oduzima dah. Bilo da želite da se opustite na netaknutim plažama ili šetate kroz bujne planine, Vijetnam nudi raznoliku ponudu aktivnosti na otvorenom za ljubitelje prirode.

Konačno, živahna atmosfera Vijetnama sigurno će ostaviti trajan utisak. Užurbani gradovi, kao što su Hanoi i Ho Ši Min, su lonac za topljenje kultura, nudeći uzbudljiv spoj tradicionalnih i modernih iskustava. Od živahnih pijaca do živahnog noćnog života, hercegovački turisti će biti uronjeni u energiju i šarm Vijetnama.

Da li je hercegovačkim turistima potrebna ulazna viza za ulazak u Vijetnam?

Da, hercegovački turisti moraju dobiti vizu prije ulaska u Vijetnam. Međutim, sada postoji pogodna opcija za hercegovačke putnike – Vijetnamska viza online, poznata i kao Vijetnamska e-Visa. Ova online viza važi do 90 dana sa jednokratnim ili višestrukim ulascima, a dostupna je vlasnicima pasoša svih zemalja i teritorija, uključujući i Hercegovinu.

Živeći daleko od vijetnamske ambasade/konzulata, mogu li hercegovački turisti podnijeti zahtjev za vijetnamsku vizu putem interneta?

Apsolutno! Jedna od glavnih prednosti vijetnamske vize online je to što se hercegovački turisti mogu prijaviti iz udobnosti vlastite kuće ili ureda. Prošli su dani čekanja u dugim redovima u vijetnamskoj ambasadi ili konzulatu. Proces online prijave je jednostavan i jasan, štedi hercegovačkim putnicima vrijeme i trud.

Koje su prednosti Vijetnamske vize online za hercegovačke turiste?

Vijetnamska viza online nudi nekoliko pogodnosti za hercegovačke turiste. Prvo, eliminiše potrebu za fizičkim posetama vijetnamskoj ambasadi ili konzulatu, čineći proces prijave bez problema. Hercegovački turisti mogu kompletan proces obaviti online, od podnošenja potrebnih dokumenata do neophodnih plaćanja.

Nadalje, Vijetnamska viza online pruža fleksibilnost u pogledu ulaznih i izlaznih tačaka. Sa 13 aerodroma, 16 graničnih kapija na kopnu i 13 graničnih prelaza na moru koji prihvataju Vijetnamsku e-vizu, hercegovački turisti mogu lako ući i izaći iz zemlje na željenoj lokaciji bez ikakvih komplikacija.

Osim toga, Vijetnamska viza online omogućava duži boravak u Vijetnamu. S rokom važenja do 90 dana, hercegovački turisti mogu u potpunosti uroniti u kulturu zemlje, istražiti njene skrivene dragulje i stvoriti nezaboravne uspomene.

Konačno, Vijetnamska viza online odlična je opcija za one koji planiraju višestruke ulaske u Vijetnam. Bilo da želite istražiti različite regije ili otići na kratko putovanje u susjednu zemlju i vratiti se, opcija višestrukog ulaska e-Visa pruža fleksibilnost da to učinite bez muke oko dobivanja nove vize svaki put.

Službene naknade za e-vizu za Vijetnam za hercegovačke turiste:

Kada su u pitanju službene naknade za vize za hercegovačke turiste koji posjećuju Vijetnam, vlada daje jasne smjernice. Evo šta trebate znati:

 1. Viza za jedan ulazak (do 30 dana): Za jednokratnu vizu koja važi do 30 dana, zvanična taksa iznosi 25 USD. Ova viza vam omogućava da uđete u Vijetnam jednom u određenom roku.
 2. Viza za više ulazaka (do 30 dana): Ako vam je potrebna fleksibilnost da uđete i izađete iz Vijetnama više puta u periodu od 30 dana, zvanična naknada iznosi 50 USD. Ova opcija je idealna za putnike koji planiraju istražiti susjedne zemlje i vratiti se u Vijetnam tokom svog putovanja.
 3. Viza za jednokratni ulazak (do 90 dana): Za duži boravak do 90 dana, zvanična taksa za jednokratnu vizu ostaje 25 USD. Ova viza vam omogućava da jednom uđete u Vijetnam unutar određenog trajanja i pogodna je za one koji planiraju produženu posjetu.
 4. Viza za više ulazaka (do 90 dana): Ako vam je potrebno više ulazaka u periodu od 90 dana, zvanična naknada iznosi 50 USD. Ova viza je savršena za putnike kojima je potrebna fleksibilnost i planiraju napustiti Vijetnam na kratka putovanja prije povratka.

Važno je napomenuti da su ove naknade podložne promjenama. Kako biste izbjegli bilo kakva iznenađenja, preporučujemo da provjerite trenutne cijene na službenoj web stranici vlade prije podnošenja zahtjeva za vizu.

Vize za jednokratni ulazak u odnosu na vize za više ulazaka: u čemu je razlika?

Sada kada znate zvanične naknade za vize, istražimo razliku između viza za jedan i više ulazaka za hercegovačke turiste.

 1. Viza za jedan ulazak: Kao što naziv govori, viza za jedan ulazak vam omogućava da uđete u Vijetnam jednom u određenom trajanju (30 ili 90 dana). Kada napustite zemlju, ova viza postaje nevažeća, a vi ćete morati podnijeti zahtjev za novu vizu ako se planirate vratiti.
 2. Viza za više ulazaka: Sa vizom za više ulazaka, imate fleksibilnost da uđete i izađete iz Vijetnama više puta u navedenom trajanju (30 ili 90 dana). Ova viza je idealna ako planirate posjetiti susjedne zemlje tokom svog putovanja i želite se vratiti u Vijetnam bez muke oko podnošenja zahtjeva za novu vizu.

Da li ćete izabrati jednokratnu ili višekratnu vizu zavisi od prirode vašeg putovanja i vaših planova putovanja. Procijenite svoje potrebe i odaberite opciju koja vam najviše odgovara.

Politika povrata novca za hercegovačke turiste:

Kada je u pitanju politika povrata novca za zahtjeve za vizu, važno je napomenuti da se naknade za vijetnamsku vizu putem interneta sa vladine web stranice u svakom slučaju ne vraćaju. To znači da ako vaš zahtjev za vizu bude odbijen, nećete dobiti povrat troškova koje ste platili.

Međutim, od suštinske je važnosti da temeljito pregledate zahtjeve i smjernice za vizu prije podnošenja zahtjeva kako biste smanjili šanse za odbijenicu. Ako niste sigurni u bilo koji aspekt procesa prijave, razmislite o traženju pomoći od pouzdane agencije za izdavanje vize. Oni vas mogu voditi kroz proces i povećati vaše šanse za odobrenje.

Vijetnamska viza online za hercegovačke turiste: Vladina web stranica naspram renomiranih agencija

Kada je u pitanju dobijanje vize za Vijetnam, hercegovački turisti imaju dvije mogućnosti: web stranicu vlade ili renomirane agencije. Uporedićemo vladinu web stranicu i renomirane agencije kako bismo vam pomogli da donesete informiranu odluku.

Vladina web stranica: aplikacija za vizu uradi sam

Vladina web stranica je isplativa opcija za dobijanje vize za Vijetnam. Omogućava vam da se prijavite direktno bez uključivanja treće strane. Međutim, važno je napomenuti da vladina web stranica ne pruža nikakvu podršku ili pomoć tokom procesa prijave. Vi ste odgovorni za precizno popunjavanje prijave i samostalno dostavljanje potrebnih dokumenata.

Prednosti Vladine web stranice:

 • Niža naknada u odnosu na renomirane agencije.
 • Direktan proces prijave.

Nedostaci Vladine web stranice:

 • Nema podrške ili pomoći.
 • Morate sami voditi cijeli proces podnošenja zahtjeva za vizu.

Renomirane agencije: Profesionalna pomoć za neometano vizno iskustvo

Renomirane agencije nude vrhunsku uslugu hercegovačkim turistima koji traže vijetnamsku vizu. Sa dugogodišnjim iskustvom u rješavanju zahtjeva za vizu, ove agencije imaju duboko razumijevanje procesa i znaju kako da efikasno odobre vašu vizu. Hajde da istražimo prednosti odabira renomirane agencije za vaš zahtjev za vizu za Vijetnam.

 1. Stručna pomoć i podrška: Renomirane agencije pružaju profesionalnu podršku tokom cijelog procesa podnošenja zahtjeva za vizu. Imaju posvećen tim stručnjaka koji će vas uputiti, odmah odgovoriti na vaše upite i osigurati da vaša aplikacija bude bez grešaka. Ova podrška može biti od neprocjenjive važnosti, posebno ako niste upoznati sa zahtjevima za vizu ili trebate pojašnjenje bilo kojeg aspekta aplikacije.
 2. Pravovremena obrada i dostava: Renomirane agencije daju prioritet pravovremenoj obradi i dostavi vaše vize. Oni su uspostavili odnose sa nadležnim organima, što im omogućava da ubrzaju proces prijave. To znači da možete očekivati brže vrijeme obrade u odnosu na vladinu web stranicu, osiguravajući da dobijete svoju vizu mnogo prije datuma putovanja.
 3. Dodatne usluge za besprijekorno iskustvo: Osim rješavanja zahtjeva za vizu, renomirane agencije nude niz dodatnih usluga koje poboljšavaju vaše iskustvo putovanja. Ako vam je potrebna hitna viza, oni mogu ubrzati proces kako bi ispunili vaše kratke rokove. Štaviše, oni vam mogu pružiti pomoć po dolasku na šalter za imigraciju, osiguravajući nesmetan i bezbrižan ulazak u Vijetnam. U ponudi su i usluge poput preuzimanja sa aerodroma i transfera do vašeg hotela, što vaše putovanje čini ugodnijim.

Pravi izbor:

Iako vladina web stranica nudi nižu naknadu, zahtijeva od vas da samostalno upravljate procesom prijave. S druge strane, renomirane agencije pružaju stručnu pomoć, pravovremenu obradu i niz dodatnih usluga za poboljšanje vašeg doživljaja putovanja.

Na kraju krajeva, izbor ovisi o vašim željama i zahtjevima. Ako vam odgovara pristup uradi sam i ako ste sigurni u samostalno rukovanje procesom podnošenja zahtjeva za vizu, vladina web stranica može biti prikladna opcija za vas. Međutim, ako cijenite profesionalnu podršku, pogodnost i neometano iskustvo s vizom, odabir renomirane agencije se toplo preporučuje.

Koliko je vremena potrebno da hercegovački turisti dobiju odobrenje za vizu?

Kao hercegovačkom turistu, bit će vam drago saznati da je dobivanje vize za Vijetnam putem interneta brz i bezbrižan proces. Generalno, potrebno je između 3 do 5 radnih dana da se vaša viza obradi. Međutim, tokom vrhunca sezone može potrajati nešto duže. Važno je planirati unaprijed i podnijeti zahtjev za vizu unaprijed kako biste izbjegli komplikacije u posljednjem trenutku.

Državni praznici u Vijetnamu na zapažanje hercegovačkih turista:

Prilikom podnošenja zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta, ključno je uzeti u obzir državne praznike u Vijetnamu. Imigraciona služba Vijetnama, gde se obrađuje vaš zahtev za vizu, ne radi subotom, nedeljom, tradicionalnog dana Vijetnamskih narodnih snaga javne bezbednosti (19. avgust) i sledećim državnim praznicima:

 1. Nova godina (01. januar)
 2. Tet Holiday
 3. Dan komemoracije Hung Kings
 4. Dan ujedinjenja (30. april)
 5. Praznik rada (01. maj)
 6. Dan državnosti (02. septembar)

Važno je imati na umu ove praznike dok planirate putovanje i podnosite zahtjev za vizu. Ako vam je potrebna viza tokom bilo kojeg od ovih praznika, preporučujemo da kontaktirate renomiranu agenciju za savjetovanje i ponudu. Oni će vas voditi kroz proces i osigurati nesmetanu aplikaciju za vizu.

Šta se hercegovački turisti trebaju pripremiti da apliciraju za vijetnamsku vizu online?

Prije nego što krenete na putovanje u Vijetnam, ključno je prikupiti potrebne dokumente za podnošenje zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta. Evo kontrolne liste šta bi hercegovački turisti trebali pripremiti:

 1. Važeći pasoš: Uvjerite se da vaš hercegovački pasoš ima minimalnu važnost od šest mjeseci od datuma planiranog ulaska u Vijetnam. Osim toga, pobrinite se da imate najmanje dvije prazne stranice za pečatiranje vize.
 2. Lični podaci: Moraćete da navedete svoje puno ime, pol, datum rođenja, mesto rođenja, broj pasoša i nacionalnost. Ove informacije su neophodne za proces podnošenja zahtjeva za vizu.
 3. Važeća adresa e-pošte: Primit ćete potvrdu i obavještenje o statusu vaše vize putem e-pošte. Stoga je važno da navedete ispravnu adresu e-pošte koju često provjeravate.
 4. Važeća kreditna/debitna kartica: Pripremite važeću kreditnu ili debitnu karticu da izvršite online plaćanje za svoju Vijetnamsku vizu. Prihvaćene kartice uključuju Visa, Mastercard, JCB, Diners Club, American Express i Union Pay.
 5. Privremena adresa u Vijetnamu: Moraćete da navedete privremenu adresu u Vijetnamu, kao što je hotel ili smeštaj u kojem planirate da boravite tokom vaše posete.
 6. Svrha posjete: Navedite svrhu posjete, bilo da je u pitanju turizam, posao, posao, učenje ili bilo koju drugu svrhu. Imajte na umu da za druge svrhe osim turizma mogu biti potrebni dodatni dokumenti za provjeru.
 7. Datumi ulaska i izlaska: Navedite planirane datume ulaska i izlaska iz Vijetnama. Uvjerite se da je trajanje vaše vize u skladu s vašim planom putovanja.
 8. Namjerane ulazne i izlazne tačke/aerodromi: Navedite specifične ulazne i izlazne tačke u Vijetnamu, uključujući aerodrome koje ćete koristiti. Važno je napomenuti da u Vijetnam treba da uđete preko luke registrovane tokom vaše online aplikacije za vizu, osim za aerodrome.
 9. Trenutno zanimanje: Navedite detalje o vašem trenutnom zanimanju, uključujući naziv i adresu vaše kompanije i broj telefona vašeg poslodavca. Ove informacije pomažu da se potvrdi vaš status zaposlenja.

Šta hercegovački turisti trebaju učitati za online aplikaciju za vizu za Vijetnam

Kako bi se osigurao nesmetan proces prijave, ključno je razumjeti zahtjeve za dokumente. Vodit ćemo hercegovačke turiste kroz potrebne upload-ove za online aplikaciju za vizu za Vijetnam.

Zahtjevi za skeniranu kopiju stranice sa podacima o pasošu

Prilikom podnošenja zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta, hercegovački turisti moraju učitati skeniranu kopiju svoje stranice sa podacima o pasošu. Ova kopija služi za provjeru informacija navedenih u obrascu zahtjeva za vizu. Evo detaljnih zahtjeva za skeniranu kopiju:

 1. Čitljivost: Uverite se da je skenirana kopija jasna i lako čitljiva.
 2. Cela stranica: Skenirana kopija treba da sadrži celu stranicu sa podacima o pasošu.
 3. Fotografija i lični podaci: kopija mora jasno da prikazuje fotografiju vlasnika pasoša, lične podatke i ICAO linije.

Prateći ove zahtjeve, možete osigurati proces verifikacije bez problema za vašu aplikaciju za vizu za Vijetnam.

Zahtjevi za portretne fotografije za hercegovačke turiste

Osim stranice sa podacima o pasošu, hercegovački turisti također su dužni da uploaduju nedavnu portretnu fotografiju (ili fotografiju veličine pasoša 4x6cm) tokom online aplikacije za vizu za Vijetnam. Evo osnovnih zahtjeva za portretnu fotografiju:

 1. Autentično predstavljanje: Portretna fotografija mora tačno predstavljati vaš trenutni izgled.
 2. Poklapanje sa pasošem: Fotografija treba da liči na osobu u pasošu.
 3. Gledajte pravo: Uverite se da na fotografiji gledate pravo ispred sebe.
 4. Bez naočara: Izbjegavajte nošenje naočara na fotografiji.

Praćenje ovih zahtjeva za portretne fotografije pomoći će ubrzanju procesa verifikacije i osigurati uspješnu aplikaciju za vizu za Vijetnam.

Kako se online prijaviti za vijetnamsku vizu za hercegovačke turiste?

Sada kada ste prikupili sve potrebne dokumente, hajde da prođemo kroz proces podnošenja zahtjeva za vijetnamsku vizu na mreži:

 1. Posjetite službenu web stranicu: Idite na službenu web stranicu Vijetnamskog odjela za imigraciju ili ovlaštene agencije za izdavanje vize kako biste pokrenuli online aplikaciju za vizu.
 2. Odaberite vrstu vize: Odaberite odgovarajuću vrstu vize na osnovu vaše svrhe posjete. Za hercegovačke turiste odaberite opciju “Vijetnamska e-viza”.
 3. Popunite obrazac za prijavu: Tačno popunite tražene lične podatke. Još jednom provjerite sve detalje prije slanja obrasca kako biste izbjegli greške.
 4. Učitajte prateću dokumentaciju: Priložite skenirane kopije vašeg važećeg pasoša i fotografije veličine pasoša prema specifikacijama navedenim na web stranici.
 5. Plati taksu za Visa: Koristite svoju važeću kreditnu ili debitnu karticu da izvršite online plaćanje za svoju Vijetnamsku vizu. Naknada može varirati ovisno o trajanju i vrsti vize koju odaberete.
 6. Primite pismo odobrenja: Nakon uspješne uplate, primit ćete pismo odobrenja putem e-pošte. Ovo pismo služi kao dokaz da je vaš zahtjev za vizu prihvaćen.
 7. Odštampajte pismo odobrenja: Odštampajte pismo odobrenja i držite ga sa sobom tokom putovanja. Morat ćete ga predočiti na imigracionom kontrolnom punktu po dolasku u Vijetnam.
 8. Dolazak u Vijetnam: Po dolasku u naznačenu luku, predočite službenicima za imigraciju svoje štampano pismo odobrenja, važeći pasoš i prateću dokumentaciju. Oni će provjeriti vaše podatke i ovjeriti vašu vizu.
 9. Uživajte u boravku: Nakon što ste riješili imigraciju, slobodni ste da istražujete čuda Vijetnama. Uronite u živu kulturu, uživajte u ukusnoj kuhinji i stvorite uspomene koje će trajati cijeli život.

Kako provjeriti status e-vize za Vijetnam za hercegovačke turiste

Nakon što predate online aplikaciju za vizu za Vijetnam, možda ćete htjeti pratiti napredak i provjeriti status vaše e-vize. Evo jednostavnog vodiča koji će pomoći hercegovačkim turistima da provjere status vijetnamske e-vize:

 1. Posjetite službenu web stranicu: Idite na službenu web stranicu za e-vizu za Vijetnam.
 2. Unesite tražene informacije: Navedite referentni kod vaše aplikacije, adresu e-pošte i datum rođenja.
 3. Provjerite sigurnosni kod: Završite proces sigurnosne verifikacije unosom captcha koda.
 4. Provjerite svoj status: Nakon što unesete tražene detalje, kliknite na dugme “Provjeri status” da biste vratili status zahtjeva za vizu.

Prateći ove korake, možete ostati informirani o napretku vašeg zahtjeva za e-vizu za Vijetnam i u skladu s tim planirati svoje putovanje.

Povećanje uspješnosti zahtjeva za vizu za hercegovačke turiste:

 1. Upoznajte se sa zahtjevima: Prije podnošenja zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta, ključno je temeljito razumjeti zahtjeve koje postavlja vijetnamska vlada. Uvjerite se da imate sve potrebne dokumente, uključujući važeći pasoš, nedavne fotografije i popunjen obrazac za prijavu.
 2. Donesite tačne i potpune informacije: Pažnja na detalje je ključna prilikom popunjavanja obrasca za vizu. Uvjerite se da su svi navedeni podaci tačni i da odgovaraju detaljima u vašem pasošu. Bilo koja neslaganja mogu dovesti do kašnjenja ili odbijanja. Dvaput provjerite obrazac prije slanja kako biste smanjili rizik od grešaka.
 3. Dostavite prateću dokumentaciju: Uz obrazac za prijavu, od vas će se možda tražiti da dostavite dodatnu prateću dokumentaciju. To može uključivati planove letova, rezervacije hotela, dokaz o finansijskoj stabilnosti ili pozivno pismo ako je primjenjivo. Uvjerite se da imate sve potrebne propratne dokumente spremne i ispravno učitane.
 4. Potražite pomoć od pouzdane agencije: Da biste izbjegli potencijalnu frustraciju i neizvjesnost, unajmljivanje renomirane agencije može biti mudar izbor. Agencije specijalizovane za usluge izdavanja viza za Vijetnam imaju duboko poznavanje lokalnih pravila i propisa. Oni vas mogu voditi kroz proces prijave, osiguravajući da su sve potrebne informacije ispravno popunjene i dostavljene. Ovo značajno povećava šanse da vaš zahtjev za vizu bude odobren.

Odobrenje viza bez muke za hercegovačke turiste:

Za one koji traže bezbrižno iskustvo s vizom uz zajamčeno odobrenje, visoko se preporučuje angažiranje pouzdane agencije. Ove agencije su specijalizovane za obezbeđivanje besprekornog i efikasnog procesa podnošenja zahteva za vizu. Sa svojom stručnošću, oni mogu riješiti svu papirologiju, osigurati kompletnost vaše prijave i pružiti prijateljsku podršku tokom cijelog procesa.

Angažovanjem agencije možete imati koristi od:

 • Jednostavni i jednostavni obrasci: Agencije pojednostavljuju formulare za vizu, čineći ih lakim za razumijevanje i popunjavanje.
 • Jednostavno učitavanje dokumenata: Online platforma koju pružaju agencije omogućava otpremanje dokumenata bez problema, osiguravajući da su svi potrebni dokumenti dostavljeni tačno.
 • Stručnost o lokalnim pravilima: Agencije imaju opsežno znanje o lokalnim pravilima i propisima, osiguravajući da vaša aplikacija bude u skladu sa svim potrebnim zahtjevima.
 • Visoka stopa uspješnosti: Renomirane agencije se mogu pohvaliti stopom uspješnosti od 99,9%, što vam daje mir i povjerenje u vašoj aplikaciji za vizu.

Hitna vize za Vijetnam za hercegovačke turiste:

U hitnim slučajevima kada je vrijeme od suštinske važnosti, agencije nude i ubrzane usluge izdavanja viza. Ove usluge su posebno dizajnirane da zadovolje potrebe putnika kojima je potrebna viza u kratkom vremenskom roku.

Agencije pružaju opcije za ubrzanu obradu viza, uključujući:

 • Viza za isti dan: Ako vam je hitno potrebna viza, agencije mogu ubrzati proces dobijanja vize istog dana. Ovo osigurava da možete putovati u Vijetnam bez ikakvih kašnjenja.
 • 4-satna viza: Za malo manje hitne situacije, agencije mogu obraditi vaš zahtjev za vizu u roku od četiri sata, što vam omogućava da odmah primite vizu.
 • Viza za 2 sata: U scenarijima koji su najosetljiviji na vreme, agencije mogu obezbediti ubrzanu uslugu izdavanja vize koja garantuje da će vaša viza biti obrađena u roku od dva sata. Ova opcija je idealna za putnike koji se suočavaju s neočekivanim zahtjevima putovanja ili hitnim slučajevima.

Kontrolna lista za hercegovačke turiste nakon dobijanja odobrenja za vizu

Čestitamo! Dobili ste odobrenje za vizu za Vijetnam. Sada je vrijeme da sve još jednom provjerite kako biste izbjegli probleme po dolasku. Evo kontrolne liste za hercegovačke turiste nakon što dobiju odobrenje za vizu:

 1. Provjerite tačnost: Pažljivo pregledajte svoje pismo odobrenja za vizu i uvjerite se da su sve informacije tačne. Provjerite svoje ime, broj pasoša, datum rođenja i datume dolaska i odlaska. Sve greške ili greške mogu dovesti do komplikacija na imigracionom kontrolnom punktu.
 2. Odštampajte kopiju: Obavezno je imati štampanu kopiju vašeg pisma odobrenja za vizu. Obavezno ga odštampajte i čuvajte uz putne dokumente. Od vas će se tražiti da ga predočite po dolasku u Vijetnam.
 3. Spakujte osnovne stvari: Osim pisma odobrenja za vizu, obavezno spakujte i ostale bitne dokumente kao što su pasoš, putno osiguranje, avionske karte i detalji o smještaju. Ako svi vaši dokumenti budu u redu, učinit će vaše iskustvo putovanja besprijekornim.
 4. Upoznajte procedure dolaska: Upoznajte se sa procedurama dolaska na aerodrom. Obratite pažnju na znakove i uputstva koja su dali imigracioni organi. Budite spremni da prođete kroz carinu i provjerite svoju vizu.
 5. Razmjena valute: Prije dolaska u Vijetnam, preporučljivo je zamijeniti neku valutu u vijetnamski dong (VND). To će vas spasiti od bilo kakvih neugodnosti po dolasku i osigurati da imate lokalnu valutu za trenutne troškove.
 6. Planirajte svoj itinerar: Odvojite malo vremena da isplanirate svoj itinerer i istražite mjesta koja želite posjetiti u Vijetnamu. Ovo će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoje putovanje i izbjegnete bilo kakvu zabunu u posljednjem trenutku.

Prateći ovu kontrolnu listu, bit ćete dobro pripremljeni i spremni da uživate u svom putovanju u Vijetnam bez problema.

Najčešća pitanja za hercegovačke turiste koji su podnijeli zahtjev za e-vizu za Vijetnam putem web stranice Vlade

1. Moj let uskoro polijeće, ali moj status e-vize za Vijetnam se obrađuje. Postoji li neka usluga koja bi to požurila ili ubrzala?

Ako ste hercegovački turist i nađete se u ovoj situaciji, rješenje je dostupno. Da biste ubrzali obradu vaše vijetnamske e-vize, preporučuje se da kontaktirate renomiranu agenciju ili e-poštu info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni imaju stručnost i resurse da brzo riješe takve zahtjeve. Međutim, imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti.

2. Dao sam nevažeće informacije za moju aplikaciju za e-vizu. Postoji li neki servis da to ispravi?

Greške se dešavaju i ključno je osigurati da su informacije navedene u vašoj aplikaciji za e-vizu za Vijetnam tačne. Ako ste hercegovački turist koji je napravio grešku u svom zahtjevu za e-vizu, najbolje je kontaktirati renomiranu agenciju ili e-mail info@vietnamimmigration.org. Oni vam mogu pomoći da ispravite netačne informacije u vašoj prijavi. Važno je imati na umu da se za ovu uslugu može naplatiti.

3. Želim urediti svoju aplikaciju za e-vizu. Postoji li neki servis za uređivanje?

Za hercegovačke turiste koji žele promijeniti svoju aplikaciju za e-vizu za Vijetnam, preporučuje se da se obrate renomiranoj agenciji ili pošalju e-mail na info@vietnamimmigration.org. Imaju potrebnu stručnost da vam pomognu u uređivanju vašeg zahtjeva za e-vizu. Međutim, imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti.

4. Dolazim ranije od datuma dolaska navedenog na zahtjevu za e-vizu. Postoji li neka usluga za promjenu datuma dolaska?

Ako ste hercegovački turist koji treba promijeniti datum dolaska naveden u vašoj aplikaciji za e-vizu za Vijetnam, preporučljivo je kontaktirati renomiranu agenciju ili email info@vietnamimmigration.org za pomoć. Oni vas mogu voditi kroz proces promjene datuma dolaska. Međutim, imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti.

5. U Vijetnam ulazim preko druge luke osim u aplikaciji za e-vizu. Postoji li neka usluga za ispravljanje ulaznog porta?

Za hercegovačke turiste koji su podnijeli zahtjev za vijetnamsku e-vizu i trebaju ući u zemlju kroz drugu luku od one koja je navedena na zahtjevu, preporučljivo je kontaktirati renomiranu agenciju ili email info@vietnamimmigration.org. Oni vam mogu pomoći u ispravljanju informacija o ulaznoj porti. Međutim, imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti.

6. Šta trebam učiniti da izmijenim podatke nakon podnošenja zahtjeva za e-vizu putem web stranice vlade?

Ako ste hercegovački turist koji je već podnio zahtjev za e-vizu za Vijetnam putem vladine web stranice, ali treba izmijeniti dostavljene informacije, preporučuje se da kontaktirate renomiranu agenciju ili email info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni vas mogu voditi kroz proces izmjene informacija u vašoj prijavi. Međutim, imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti.

Zaključak:

Podnošenje zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta kao hercegovački turist ne mora biti zastrašujući proces. Slijedeći gore navedene savjete, možete povećati stopu uspješnosti vašeg zahtjeva za vizu. Međutim, za bezbrižno i zagarantovano odobrenje, razmislite o angažiranju pouzdane agencije koja je specijalizirana za usluge viza za Vijetnam. Ove agencije pružaju pojednostavljen proces, osiguravajući da vaša prijava ispunjava sve potrebne zahtjeve. Osim toga, za hitne potrebe putovanja, agencije nude usluge ubrzanog izdavanja viza koje će vas brzo odvesti na put u Vijetnam. Uživajte u svom putovanju u Vijetnam sa mirom koji proizlazi iz glatkog i uspješnog procesa podnošenja zahtjeva za vizu.

PERHAPS YOU ARE INTERESTED IN

Zašto bi hercegovački turisti trebali razmisliti o posjeti Vijetnamu? Vijetnam je zemlja koja turiste dočekuje raširenih ruku. Poznati po svojoj sigurnosti i ljubaznim mještanima, hercegovački turisti mogu bezbrižno istraživati Vijetnam.