May 23, 2024
Bosnian

Vijetnamska Viza Online Za Kineske Turiste: Sve Što Trebate Znati

Zašto bi kineski turisti trebali da razmisle o posjeti Vijetnamu?

Vijetnam nudi jedinstveno i raznoliko iskustvo putovanja koje će sigurno osvojiti srca kineskih turista. Evo nekoliko uvjerljivih razloga zašto bi Vijetnam trebao biti na vrhu njihove liste za putovanja:

 • Sigurno i prijateljski: Vijetnam je široko poznat kao sigurna i gostoljubiva zemlja za turiste. Kineski turisti mogu istraživati živahne gradove, lutati drevnim gradovima i bezbrižno komunicirati s ljubaznim lokalnim stanovništvom.
 • Delicious Foods: Vijetnamska kuhinja je poznata po svojim raznovrsnim ukusima i svežim sastojcima. Od čuvenih pho i banh mi do ukusnih morskih plodova i ukusne ulične hrane, kineski turisti čekaju kulinarsku avanturu kakvu nema.
 • Pristupačno: Vijetnam nudi odličnu vrijednost za novac. Kineski turisti mogu da uživaju u visokokvalitetnom smeštaju, ukusnim obrocima i nezaboravnim iskustvima, a da pritom ne preteraju. Istraživanje Vijetnama omogućava im da maksimalno iskoriste svoj putni budžet.
 • Prelijepo i lijepo vrijeme: Vijetnam se može pohvaliti zadivljujućim prirodnim ljepotama, od smaragdnih voda zaljeva Halong do slikovitih pirinčanih terasa Sape.  Osim toga, povoljno vrijeme u zemlji tokom cijele godine čini je idealnom destinacijom za kineske turiste koji žele pobjeći od oštrih zima ili vrućih ljeta.
 • Vibrant: Vijetnam je zemlja ispunjena energijom i živahnošću.  Od užurbanih pijaca i živahnih festivala do tradicionalnih predstava i modernih atrakcija, kineski turisti će se naći uronjeni u živopisnu kulturnu tapiseriju koji je jedinstven za Vijetnam.

Da li je kineskim turistima potrebna ulazna viza za ulazak u Vijetnam?

Da, kineski turisti moraju dobiti vizu prije odlaska u Vijetnam.  Kako bi se osiguralo nesmetano i bezbrižno iskustvo putovanja, bitno je da kineski turisti unaprijed podnose zahtjev za vizu.  Ovo će ih spasiti od komplikacija u posljednjem trenutku i omogućiti im da u potpunosti uživaju u putovanju u Vijetnam.

Živeći daleko od vijetnamske ambasade/konzulata, mogu li kineski turisti podnijeti zahtjev za vijetnamsku vizu online?

Život daleko od vijetnamske ambasade ili konzulata može biti zastrašujuća prepreka za kineske turiste koji traže vizu. Međutim, s uvođenjem vize za Vijetnam putem interneta, ova briga postaje prošlost. Kineski turisti sada imaju mogućnost da apliciraju za svoju vizu iz udobnosti svojih domova ili ureda, izbjegavajući potrebu da fizički posjećuju ambasade ili konzulate.

Vijetnamska viza online, također poznata kao Vijetnamska e-Visa, je zgodan i efikasan način za kineske turiste da dobiju svoju putnu dokumentu. Bilo da borave u Pekingu, Šangaju, Guangdžouu ili bilo kojem drugom gradu u Kini, proces online prijave eliminira potrebu za dugotrajnim posjetama konzularnim uredima, omogućavajući kineskim turistima da se fokusiraju na planiranje svog uzbudljivog putovanja u Vijetnam.

Koje su prednosti Vijetnamske vize online za kineske turiste?

Postoji nekoliko pogodnosti za kineske turiste koji odluče da se prijave za vijetnamsku vizu putem interneta:

 • Ušteda vremena: Podnošenje zahtjeva za vijetnamsku vizu online štedi kineskim turistima dragocjeno vrijeme.  Umjesto da čekaju u dugim redovima u ambasadama ili konzulatima, oni mogu završiti proces prijave za nekoliko minuta iz udobnosti svojih domova.  Sistem na mreži osigurava brzu obradu, omogućavajući kineskim turistima da odmah dobiju svoje pismo odobrenja za vizu.
 • Pogodnost: Vijetnamska e-Visa je digitalni dokument koji eliminiše potrebu za fizičkom papirologijom.  Kineski turisti mogu jednostavno poslati svoju prijavu online i primiti pismo odobrenja putem e-pošte.  Ovaj digitalni format olakšava putnicima nošenje i predočenje vize pri ulasku u Vijetnam.
 • Široka dostupnost: Vijetnamska e-Visa dostupna je vlasnicima pasoša svih zemalja i teritorija, uključujući Kinu.  To znači da kineski turisti mogu iskoristiti sistem za podnošenje zahtjeva za vizu na mreži, bez obzira na njihovu nacionalnost.  Dostupnost vize za Vijetnam putem interneta osigurava da kineski turisti imaju jednake mogućnosti da istraže čuda Vijetnama.
 • Fleksibilnost: Vijetnamska e-Visa nudi fleksibilnost kineskim turistima, omogućavajući im da biraju između jednog ili više ulazaka. To znači da mogu slobodno istraživati različite regije Vijetnama bez ikakvih ograničenja. Bilo da se žele uroniti u živopisne gradove, opustiti se na netaknutim plažama ili pješačiti kroz bujne planine, opcija s više ulaza pruža fleksibilnost da doživite sve.

Koliko zvanično košta kineske turiste da dobiju vizu za Vijetnam?

Od najnovijeg ažuriranja sa vladine web stranice, službene naknade za vize za Vijetnam za kineske turiste su sljedeće:

 • Jednokratna viza, koja važi do 30 dana: 25 USD
 • Viza za više ulazaka, važi do 30 dana: 50 USD
 • Jednokratna viza, koja važi do 90 dana: 25 USD
 • Viza za više ulazaka, važi do 90 dana: 50 USD

Važno je napomenuti da su ove naknade podložne promjenama, pa je preporučljivo provjeriti trenutne cijene prije podnošenja prijave.  Osim toga, ove naknade se u svakom slučaju ne vraćaju, kako je navedeno na vladinoj web stranici.

Razumijevanje vize za jedan i više ulazaka za kineske turiste

Sada, hajde da se udubimo u razliku između viza za jedan i više ulazaka za kineske turiste.

Viza za jednokratni ulazak vam omogućava da uđete u Vijetnam jednom i ostanete u određenom trajanju, 30 dana ili 90 dana, ovisno o vrsti vize. Nakon što napustite zemlju, viza postaje nevažeća, a ako planirate ponovo ući u Vijetnam, morat ćete podnijeti zahtjev za novu vizu.

S druge strane, viza za više ulazaka vam daje fleksibilnost da uđete i izađete iz Vijetnama više puta u okviru određenog trajanja.  Ovo je posebno korisno za putnike koji možda planiraju istražiti susjedne zemlje ili se žele vratiti u Vijetnam nakon kratkog putovanja na drugu destinaciju.

Važno je pažljivo razmotriti svoje planove putovanja prije nego što odlučite koja je vrsta vize najprikladnija za vaše putovanje u Vijetnam.

Politika povrata vize za Vijetnam za kineske turiste

Nažalost, naknade za podnošenje zahtjeva za vizu za Vijetnam su nepovratne, čak i ako je vaš zahtjev za vizu odbijen.  To znači da ako iz bilo kojeg razloga vaša prijava bude odbijena, nećete moći primiti povrat uplaćenih naknada.

Kako biste izbjegli bilo kakve potencijalne probleme ili komplikacije, preporučljivo je osigurati da ispunjavate sve neophodne zahtjeve i pružite tačne informacije prilikom podnošenja zahtjeva za vizu.  Ako imate bilo kakvih nedoumica ili nedoumica, možete razmisliti da potražite pomoć od ugledne agencije za izdavanje vize koja će vas voditi kroz proces.

Vladina web stranica naspram renomiranih agencija: Šta odabrati kineskim turistima da uđu u Vijetnam?

Kineski turisti imaju dvije mogućnosti za dobijanje vize: podnošenje zahtjeva putem vladine web stranice ili traženje pomoći od renomiranih agencija. Uporedićemo dve opcije kako bismo vam pomogli da donesete informisanu odluku.

Vladina web stranica: Uradi sam kao kineski turista

Vladina web stranica pruža pogodnu platformu za kineske turiste da se prijave za vizu po nižoj taksi. Ova opcija prikladna je za one koji preferiraju pristup „uradi sam“ i koji su sigurni u samostalno kretanje kroz proces podnošenja zahtjeva za vizu. Međutim, važno je napomenuti da vladina web stranica ne nudi nikakvu podršku ili pomoć tijekom procesa prijave.

Odabirom vladine web stranice, imat ćete potpunu kontrolu nad vašim zahtjevom za vizu.  Možete popuniti potrebne formulare, učitati potrebne dokumente i direktno platiti naknade.  Ova opcija može se svidjeti onima koji su zadovoljni online transakcijama i imaju dobro razumijevanje zahtjeva za vizu.

Renomirane agencije: stručna pomoć i dodatne pogodnosti za kineske turiste

S druge strane, renomirane agencije specijalizirane su za rješavanje zahtjeva za vize u ime kineskih turista. Oni naplaćuju veće naknade, ali pružaju vrijednu podršku i smjernice tokom cijelog procesa. S dugogodišnjim iskustvom u rješavanju zahtjeva za vizu, ove agencije znaju sve detalje sistema i mogu povećati vaše šanse da dobijete odobrenje za vizu.

Jedna od značajnih prednosti korištenja ugledne agencije je bezbrižnost koju ona nudi.  Možete se osloniti na njihovu stručnost kako biste osigurali da vaša aplikacija bude bez grešaka i da ispunjava sve potrebne kriterije. Oni će se baviti dokumentacijom, podnošenjem i praćenjem u vaše ime, štedeći vam vrijeme i trud.

Osim toga, renomirane agencije imaju brz i brz tim za korisničku podršku koji vam može pomoći sa svim upitima ili nedoumicama koje možda imate tokom procesa prijave. Ova personalizirana podrška može biti od neprocjenjive važnosti, posebno za one koji prvi put dolaze u Vijetnam.

Osim toga, ako vam je potrebna ubrzana aplikacija za vizu, renomirane agencije imaju mogućnost ubrzati proces. Ova je usluga posebno korisna za one koji imaju hitnu potrebu da putuju u Vijetnam i ne mogu sebi priuštiti kašnjenje.

Osim toga, renomirane agencije nude dodatne usluge za poboljšanje vašeg doživljaja putovanja. Oni vam mogu pomoći oko preuzimanja sa aerodroma i transfera do vašeg hotela, čineći vaš dolazak u Vijetnam lakim i bez muke. Oni također pružaju usluge za ubrzavanje imigracije, osiguravajući da ne morate izdržati duge redove na šalteru za imigraciju.

Odabir za vašu vizu za Vijetnam kao kineski turista

Ukratko, odabir između vladine web stranice i renomiranih agencija ovisi o vašim željama i potrebama kao kineskog turista.  Ako ste sigurni da ćete sami voditi proces podnošenja zahtjeva za vizu i želite uštedjeti na naknadama, vladina web stranica bi mogla biti pravi izbor za vas.

Međutim, ako cijenite stručnu pomoć, bezbrižnost i dodatne pogodnosti kao što su ubrzane usluge i personalizirana podrška, preporučujemo da se odlučite za renomiranu agenciju.  Njihovo iskustvo i znanje o sistemu za podnošenje zahtjeva za vizu mogu napraviti značajnu razliku u osiguravanju nesmetanog i uspješnog putovanja u Vijetnam.

Prije donošenja odluke, pažljivo procijenite svoje zahtjeve, budžet i nivo udobnosti u procesu podnošenja zahtjeva za vizu. Bez obzira na opciju koju odaberete, budite sigurni da Vijetnam prima kineske turiste i nudi nezaboravno iskustvo svim svojim posjetiteljima.

Koliko vremena treba da kineski turisti dobiju odobrenje za vizu?

Vrijeme obrade za dobijanje vize za Vijetnam za kineske turiste je obično 3-5 radnih dana.  Međutim, važno je napomenuti da u vrhuncu sezone vrijeme obrade može biti duže.  Preporučljivo je planirati svoje putovanje unaprijed kako biste izbjegli komplikacije u posljednjem trenutku. 

Također je ključno biti svjestan da imigracija Vijetnama, gdje se obrađuje vaš zahtjev za vizu, ne radi subotom, nedjeljom, na tradicionalni dan Vijetnamskih narodnih snaga javne sigurnosti (19. avgust) i državnim praznicima.  To znači da ako vaš zahtjev za vizu padne na bilo koji od ovih dana, vrijeme obrade će se u skladu s tim produžiti.

Nacionalni praznici u Vijetnamu: Šta kineski turisti treba da znaju

Prilikom planiranja putovanja u Vijetnam, bitno je uzeti u obzir državne praznike kako biste izbjegli bilo kakve neugodnosti tokom boravka.  Evo državnih praznika u Vijetnamu kojih bi kineski turisti trebali biti svjesni:

 • Nova godina (01. januar): Slavi se prvog dana po gregorijanskom kalendaru, ovaj praznik označava početak nove godine i vrijeme je za vesela slavlja.
 • Praznik Tet: Poznat i kao Vijetnamska Nova godina, praznik Tet je najvažniji tradicionalni praznik u Vijetnamu.  Obično pada između kraja januara i sredine februara i traje nekoliko dana. Za to vrijeme, zemlja oživljava živopisnim ukrasima, vatrometima i kulturnim svečanostima.
 • Dan komemoracije kraljeva Hunga: Obilježen 10. dana trećeg lunarnog mjeseca, ovaj praznik je posvećen počasti kraljevima Hung, koji se smatraju osnivačima vijetnamske nacije.
 • Dan ujedinjenja (30. april): Ovaj praznik obilježava pad Sajgona i ponovno ujedinjenje Sjevernog i Južnog Vijetnama, obilježavajući kraj Vijetnamskog rata.
 • Praznik rada (01. maj): Poznat i kao Međunarodni dan radnika, ovaj praznik se slavi širom svijeta u čast doprinosa radnika.
 • Dan državnosti (02. septembar): Ovaj praznik obilježava vijetnamsko proglašenje nezavisnosti od Francuske 1945. godine i vrijeme je za patriotske proslave.

Za vrijeme ovih državnih praznika bitno je planirati svoju posjetu u skladu s tim, jer neka preduzeća i turističke atrakcije mogu biti zatvorene ili imaju ograničeno radno vrijeme.  Preporučljivo je da se konsultujete s renomiranom agencijom specijaliziranom za putovanja u Vijetnam za ažurne informacije i pomoć.

Dobivanje hitne vize za Vijetnam za kineske turiste

Ponekad nepredviđene okolnosti mogu zahtijevati da hitno dobijete vizu za Vijetnam. Bilo da se radi o poslovnom putu u poslednjem trenutku ili spontanom planu za odmor, kineskim turistima postoje opcije da brzo dobiju svoje vize. Evo kako:

 • Kontaktirajte pouzdanu agenciju: Kada je vrijeme najvažnije, najbolje je kontaktirati renomiranu agenciju. Oni imaju potrebne resurse i veze da ubrzaju proces izdavanja vize u vaše ime. Njihova stručnost i efikasno rješavanje hitnih slučajeva mogu vam uštedjeti vrijeme i nepotreban stres.
 • Odmah dostavite sve potrebne dokumente: kako biste ubrzali proces podnošenja zahtjeva za vizu, pobrinite se da dostavite sve potrebne dokumente brzo.  Ovo uključuje vaš pasoš, prateće dokumente i sve dodatne zahtjeve specifične za vašu vrstu vize. Blagovremeno podnošenje dokumenata povećava šanse za hitno dobijanje vize.
 • Obratite pažnju na smjernice agencije: Pažljivo slijedite smjernice agencije. Oni će vas obavijestiti o specifičnim zahtjevima i procedurama za dobijanje hitne vize. Pridržavajući se njihovih uputa, možete osigurati nesmetan i ubrzan proces.

Šta kineski turisti treba da se pripreme da podnesu zahtev za vijetnamsku vizu putem interneta?

Prije nego što krenete na putovanje u Vijetnam, postoji nekoliko osnovnih dokumenata i informacija koje kineski turisti trebaju pripremiti za zahtjev za e-vizu za Vijetnam:

 • Važeći pasoš: Uvjerite se da vaš kineski pasoš ima važnost najmanje šest mjeseci od datuma namjeravanog ulaska u Vijetnam. Osim toga, uvjerite se da imate najmanje dvije prazne stranice za pečat za vizu.
 • Lični podaci: Navedite tačne lične podatke kao što su vaše puno ime, pol, datum rođenja, mjesto rođenja, broj pasoša i nacionalnost. Od ključnog je značaja da još jednom provjerite ove informacije kako biste izbjegli bilo kakva odstupanja.
 • Važeća adresa e-pošte: Koristite važeću adresu e-pošte kojoj imate pristup, jer će se koristiti za potvrdu i obavještenje o statusu vaše vize. Obavezno navedite adresu e-pošte koju redovno provjeravate kako biste bili u toku sa procesom podnošenja zahtjeva za vizu.
 • Važeća kreditna/debitna kartica: Pripremite važeću kreditnu ili debitnu karticu da dovršite plaćanje vaše vijetnamske e-vize. Prihvaćene vrste kartica uključuju Visa, Mastercard, JCB, Diners Club, American Express i Union Pay.
 • Privremena adresa u Vijetnamu: navedite adresu planiranog hotela ili smještaja u Vijetnamu. Ove informacije su neophodne za proces podnošenja zahtjeva za vizu.
 • Svrha posjete: Jasno navedite svrhu posjete, bilo da se radi o turizmu, poslu, poslu, studiranju ili bilo kojem drugom. Imajte na umu da za druge svrhe osim turizma mogu biti potrebni dodatni dokumenti za verifikaciju.
 • Planirani datumi ulaska i izlaska: Navedite datume na koje namjeravate ući i izaći iz Vijetnama. Provjerite jesu li ovi datumi usklađeni s vašim planom putovanja.
 • Namjerane ulazne i izlazne tačke/aerodromi: Navedite ulazne i izlazne tačke ili aerodrome u Vijetnamu preko kojih planirate ući i izaći iz zemlje. Uvjerite se da su ove točke u skladu s vašim planovima putovanja.
 • Trenutno zanimanje: Navedite detalje vašeg trenutnog zanimanja, uključujući naziv vaše kompanije, adresu i broj telefona. Ove informacije su neophodne za proces podnošenja zahtjeva za vizu.

Šta kineski turisti treba da pošalju za online aplikaciju za vijetnamsku vizu?

Da bi se uspješno prijavili za vijetnamsku vizu putem interneta, kineski turisti moraju učitati dva osnovna dokumenta:

1. Skenirana kopija stranice sa podacima o pasošu:

Kineski turisti trebaju ostaviti skeniranu kopiju stranice sa podacima o svom pasošu. Ovaj dokument je ključan jer pomaže u verifikaciji informacija datih u obrascu za vizu. Kako bi osigurali nesmetan proces prijave, kineski turisti moraju osigurati da je skenirana kopija čitljiva, jasna i da uključuje cijelu stranicu. Takođe bi trebalo da prikazuje fotografiju nosioca pasoša, lične podatke i ICAO linije.

Zahtjevi za skeniranu kopiju stranice sa podacima o pasošu:

Kako bi ispunili zahtjeve za skeniranu kopiju stranice s podacima o pasošu, kineski turisti moraju osigurati da su sljedeći detalji jasno vidljivi:

 • Lični podaci: Skenirana kopija treba jasno prikazati puno ime nosioca pasoša, datum rođenja, državljanstvo, broj pasoša, te izdavanje i datume isteka pasoša.
 • Fotografija: Fotografija vlasnika pasoša treba biti oštra i jasno razlučiva. Mora tačno da predstavlja izgled podnosioca zahteva.
 • ICAO linije: Skenirana kopija treba sadržavati ICAO linije, koji su mašinski čitljivi kodovi koji se nalaze na dnu stranice sa podacima o pasošu. Ovi redovi sadrže bitne informacije i olakšavaju proces verifikacije.

2. Nedavna portretna fotografija:

Kineski turisti također moraju postaviti nedavnu portretnu fotografiju ili fotografiju veličine pasoša (4×6 cm).  Ova fotografija služi kao sredstvo za provjeru identiteta podnosioca zahtjeva, osiguravajući da fotografija odgovara osobi u pasošu. 

Zahtjevi za portretne fotografije za kineske turiste:

Kineski turisti treba da se pridržavaju sljedećih zahtjeva za portretnu fotografiju:

 • Ravno lice: Kandidat treba da bude okrenut direktno ka kameri, sa vidljivom glavom i ramenima. Lice treba da bude centrirano i ne nagnuto.
 • Bez naočara: Ne treba nositi naočare na fotografiji. Oči i obrve trebaju biti jasno vidljive.
 • Trenutni izgled: Fotografija treba tačno predstavljati trenutni izgled aplikanta.  Ne bi trebalo biti uvelike uređivati ili značajno mijenjati.

Kako se prijaviti za vijetnamsku vizu online za kineske turiste?

Sada kada ste svjesni potrebnih zahtjeva, zaronimo u korak po korak proces podnošenja zahtjeva za e-vizu za Vijetnam putem interneta:

 • Posjetite službenu web stranicu: Pristupite službenoj web stranici za aplikaciju za e-vizu za Vijetnam. Uvjerite se da ste na legitimnoj vladinoj web stranici kako biste izbjegli bilo kakve prevare ili lažne aplikacije.
 • Popunite obrazac za prijavu: Popunite prijavni formular tačnim i ažurnim informacijama. Navedite tražene lične podatke, svrhu posjete, planirane datume ulaska i izlaska, predviđene točke ulaska i izlaska i podatke o vašem trenutnom zanimanju.
 • Učitajte prateću dokumentaciju: Ovisno o svrsi vaše posjete, možda ćete morati učitati dodatne dokumente koji podržavaju vaš zahtjev za vizu. Na primjer, ako putujete poslovno, možda ćete morati dostaviti pozivno pismo vašeg vijetnamskog poslovnog partnera.
 • Uplatite: Nastavite s plaćanjem vaše vijetnamske e-vize koristeći važeću kreditnu ili debitnu karticu. Proces plaćanja je siguran i šifriran kako bi se osigurala sigurnost vaših finansijskih podataka.
 • Potvrda i obavještenje: Nakon uspješnog podnošenja prijave i uplate, primit ćete e-poruku s potvrdom. Čuvajte ovu e-poštu jer sadrži referentni broj vaše prijave i druge bitne informacije. Također ćete primati obavještenja u vezi s napretkom vaše aplikacije za vizu putem e-pošte.
 • Primite e-vizu za Vijetnam: Kada vaša viza bude odobrena, primit ćete e-poruku s priloženom e-vizom kao PDF dokument. Odštampajte kopiju svoje e-vize i nosite je sa sobom tokom putovanja u Vijetnam.
 • Uđite u Vijetnam: Po dolasku u Vijetnam, predočite svoj važeći pasoš i štampanu e-vizu službeniku za imigraciju. Službenik će provjeriti vaše dokumente i odobriti vam ulazak u zemlju.

Kako provjeriti status e-vize za Vijetnam za kineske turiste?

Nakon podnošenja online aplikacije za vizu za Vijetnam, kineski turisti mogu provjeriti status svoje e-vize koristeći sljedeće korake:

 • Posjetite službenu web stranicu: Idite na službenu web stranicu Vijetnamskog imigracionog odjela ili na određeni portal za e-vizu.
 • Unesite detalje prijave: Unesite potrebne informacije, kao što su šifra prijave ili referentni broj, broj pasoša i datum rođenja.
 • Proces verifikacije: Sistem će provjeriti date informacije i prikazati status zahtjeva za e-vizu. Kineski turisti mogu provjeriti da li im je viza odobrena ili je još uvijek na pregledu.

Povećanje stope uspješnosti zahtjeva za vizu za kineske turiste

Prilikom apliciranja za vizu za Vijetnam putem interneta, važno je da kineski turisti shvate da nisu svi zahtjevi odobreni. Državni službenici imaju vlastiti skup pravila i kriterija za evaluaciju svake prijave. Međutim, postoje koraci koje možete poduzeti da poboljšate svoje šanse za odobrenje. Evo liste stvari koje treba uraditi:

 • Navedite tačne i potpune informacije: Obavezno popunite formular za vizu ispravno, pružajući tačne i ažurne informacije. Bilo kakva neslaganja ili informacije koje nedostaju mogu dovesti do odbijanja.
 • Pošaljite sve potrebne dokumente: Pažljivo pregledajte kontrolnu listu dokumenata i uvjerite se da imate sve potrebne dokumente spremne za otpremanje. Ovo uključuje vaš pasoš, fotografiju veličine pasoša i sve dodatne propratne dokumente potrebne za vašu specifičnu vrstu vize.
 • Dvaput provjerite svoju prijavu: Prije podnošenja prijave, odvojite vrijeme da pregledate sve detalje. Obratite pažnju na pravopisne greške, netačne datume ili informacije koje nedostaju. Sve greške mogu potencijalno dovesti do odbijanja.
 • Potražite pomoć od pouzdane agencije: Ako želite izbjeći potencijalnu frustraciju ili neizvjesnost, razmislite o angažiranju ugledne agencije. Oni duboko razumiju lokalna pravila i propise i mogu vas voditi kroz proces prijave. Uz njihovu stručnost, možete očekivati iskustvo bez muke i veću stopu uspjeha.

Odobrenje vize bez muke za kineske turiste

Za kineske turiste koji preferiraju proces odobravanja vize bez problema, vrlo se preporučuje angažiranje agencije. Ove agencije pružaju niz pogodnosti koje osiguravaju besprijekorno iskustvo za svoje klijente:

 • Jednostavan obrazac i lako učitavanje dokumenata: Agencije nude online platformu prilagođenu korisniku na kojoj možete lako popuniti obrazac zahtjeva za vizu i učitati potrebne dokumente. Ovo eliminiše svaku zabunu ili nesigurnost tokom procesa.
 • Prijateljska podrška: Agencije imaju namenski tim za podršku koji je uvek spreman da vam pomogne. Oni mogu odgovoriti na vaša pitanja, dati smjernice i odgovoriti na sve nedoumice koje imate u vezi sa vašim zahtjevom za vizu.
 • Stopa uspješnosti od 99,9%: Agencije imaju dokazanu uspješnost u obradi zahtjeva za vizu. Svojim dubljim poznavanjem lokalnih pravila i procedura mogu osigurati visoku stopu odobravanja kineskih turista.

Štaviše, renomirane agencije nude dodatnu prednost ubrzanih usluga izdavanja viza. U hitnim slučajevima, oni mogu ubrzati vašu vizu istog dana, u roku od 4 sata, ili čak u roku od 2 sata. Ovo osigurava da svoju vizu možete dobiti na vrijeme, čak i ako nemate dovoljno vremena.

Kontrolna lista za kineske turiste nakon dobijanja odobrenja za vizu

Nakon što dobijete odobrenje za vizu za Vijetnam, važno je još jednom provjeriti sve detalje kako biste bili sigurni da nema grešaka ili grešaka.  Ovo će vam pomoći da izbjegnete bilo kakve komplikacije po dolasku.  Evo zgodne kontrolne liste za kineske turiste nakon što dobiju odobrenje za vizu:

 • Odštampajte kopiju vaše vize: Obavezno je sa sobom ponijeti odštampanu kopiju vašeg pisma odobrenja za vizu, jer ćete ga morati predočiti po dolasku u Vijetnam.
 • Provjerite datume važenja: Provjerite jeste li upoznati s datumima važenja vaše vize.  Prekoračenje vaše vize može rezultirati kaznama i poteškoćama prilikom napuštanja zemlje.
 • Pripremite potrebne dokumente: Zajedno sa vizom, pobrinite se da imate i sve potrebne putne dokumente, kao što su pasoš, putno osiguranje i dokaz o smještaju.
 • Zamijenite valutu: Ako već to niste učinili, razmislite o zamjeni kineskog juana za vijetnamski dong prije putovanja.  Ovo će vam olakšati navigaciju u lokalnim transakcijama.
 • Istražite lokalne običaje i tradiciju: upoznajte se s lokalnim običajima i tradicijom Vijetnama kako biste osigurali poštovanje i ugodan doživljaj tokom vaše posjete.

Prateći ovu kontrolnu listu, možete osigurati glatko i bezbrižno iskustvo dok istražujete prekrasnu zemlju Vijetnam.

Najčešća pitanja za kineske turiste koji su aplicirali za Vijetnamsku e-vizu putem vladine web stranice

Podnošenje zahtjeva za e-vizu za Vijetnam može biti uzbudljiv proces za kineske turiste koji planiraju posjetiti ovu prelijepu zemlju.  Međutim, ponekad se javlja potreba za izmjenama ili dopunama zahtjeva za e-vizu.  U takvim slučajevima, može biti izazovno pronaći potrebnu podršku na vladinoj web stranici.  Kako bismo pomogli kineskim turistima koji se suočavaju s ovim situacijama, sastavili smo listu najčešće postavljanih pitanja i dali preporuke za pronalaženje pomoći.

Pitanje 1: Moj let uskoro polijeće, ali moj status e-vize za Vijetnam se obrađuje. Postoji li neka usluga koja bi to požurila ili ubrzala?

Kao kineski turista, može biti frustrirajuće shvatiti da se vaša vijetnamska e-viza još uvijek obrađuje dok se datum vašeg odlaska približava.  U takvim slučajevima, preporučljivo je potražiti pomoć od ugledne agencije ili kontaktirati e-mail adresu info@vietnamimmigration.org.  Oni mogu pružiti smjernice kako ubrzati proces i osigurati da vaša e-viza bude spremna na vrijeme za vaš let. Imajte na umu da može doći do naplate ove usluge.

Pitanje 2: Dao sam nevažeće informacije za moj zahtjev za e-vizu. Postoji li neka usluga da se to ispravi?

Događaju se greške, a davanje netačnih informacija u zahtjevu za e-vizu može biti razlog za zabrinutost.  Ako ste kineski turist koji je pogriješio u svom zahtjevu za e-vizu, bitno je da što prije ispravite situaciju.  Da ispravite informacije, preporučujemo da kontaktirate renomiranu agenciju ili da se obratite za pomoć na info@vietnamimmigration.org. Oni imaju stručnost da vas vode kroz potrebne korake za izmjenu vaše prijave.

Pitanje 3: Želim da uredim svoju aplikaciju za e-vizu. Postoji li neki servis za uređivanje?

Ponekad, nakon podnošenja zahtjeva za e-vizu, možete shvatiti da trebate izvršiti izmjene ili ažuriranja.  Kao kineski turista, možda ćete se zapitati postoji li način da izmijenite svoju aplikaciju. U takvim slučajevima, preporučljivo je zatražiti podršku od ugledne agencije ili e-poštom na info@vietnamimmigration.org da zatražite pomoć u uređivanju vašeg zahtjeva za e-vizu. Oni vam mogu pružiti potrebne smjernice i osigurati da vaša aplikacija odražava ispravne informacije.

Pitanje 4: Stižem ranije od datuma dolaska navedenog u aplikaciji za e-vizu. Postoji li neka usluga za promjenu datuma dolaska?

Planovi se mogu promijeniti, a kao kineski turista, možete se naći da stižete u Vijetnam ranije od datuma navedenog u vašoj aplikaciji za e-vizu. Ako trebate promijeniti datum dolaska, preporučujemo da kontaktirate renomiranu agenciju ili da se obratite na info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni vas mogu voditi kroz proces izmjene datuma dolaska na vašoj e-vizi, osiguravajući nesmetan ulazak u Vijetnam.

Pitanje 5: U Vijetnam ulazim preko druge luke a ne u aplikaciji za e-vizu. Postoji li neka usluga za ispravljanje ulaznog porta?

Nije neuobičajeno da se planovi putovanja mijenjaju, a kao kineski turista, možda ćete se naći da ulazite u Vijetnam kroz drugu luku od one koja je navedena u vašem zahtjevu za e-vizu. U takvim slučajevima preporučujemo da potražite pomoć od renomirane agencije ili da kontaktirate info@vietnamimmigration.org kako biste ispravili ulaznu luku. Oni vam mogu pružiti potrebne smjernice kako biste osigurali ulazak u Vijetnam bez problema.

Pitanje 6: Šta trebam učiniti da izmijenim podatke nakon podnošenja zahtjeva za e-vizu putem web stranice vlade?

Ako ste kineski turist koji treba izmijeniti informacije nakon podnošenja zahtjeva za e-vizu putem vladine web stranice, može biti izazovno pronaći potrebnu podršku.  U takvim slučajevima preporučujemo da se obratite renomiranoj agenciji ili kontaktirate info@vietnamimmigration.org za pomoć. Oni vam mogu pružiti potrebne smjernice i pomoći vam da se krećete kroz proces izmjene vašeg zahtjeva za e-vizu.

Zaključak

Dobijanje vijetnamske vize putem interneta za kineske turiste ne mora biti zastrašujući proces. Slijedeći gore navedene savjete i tražeći pomoć od pouzdanih agencija, možete značajno povećati stopu uspješnosti vašeg zahtjeva za vizu. Svojom stručnošću, platformama prilagođenim korisnicima i ubrzanim uslugama, agencije osiguravaju iskustvo bez problema, zagarantovano odobrenje i pravovremeno izdavanje vize. Dakle, planirajte svoje putovanje u Vijetnam s povjerenjem, znajući da je vaš zahtjev za vizu u dobrim rukama.

Bilješka:

Kao kineski turist koji aplicira za vijetnamsku e-vizu putem vladine web stranice, bitno je znati gdje se obratiti za podršku kada se suočite s izazovima ili trebate promijeniti svoju aplikaciju. Ako se obratite uglednoj agenciji ili kontaktirate info@vietnamimmigration.org, možete dobiti pomoć koja vam je potrebna kako biste osigurali nesmetano iskustvo putovanja bez stresa. Imajte na umu da se za obradu vašeg zahtjeva mogu naplatiti naknade. Zapamtite, uz odgovarajuću podršku, možete maksimalno iskoristiti svoju e-vizu za Vijetnam i uživati u svim čudima koje ova zemlja može ponuditi.

PERHAPS YOU ARE INTERESTED IN

Чаму кітайскім турыстам варта разгледзець магчымасць наведаць В’етнам? В’етнам прапануе унікальны і разнастайны вопыт падарожжаў, які, несумненна, пакарае сэрцы кітайскіх турыстаў. Вось некалькі пераканаўчых прычын, чаму В’етнам павінен быць у верхняй частцы спісу іх падарожжаў: Ці патрэбна кітайскім турыстам віза для ўезду ў В’етнам? Так, кітайскія турысты павінны атрымаць візу перад ад’ездам у В’етнам.

Zergatik pentsatu behar dute Txinako turistek Vietnam bisitatzea? Vietnamek bidaia-esperientzia paregabea eta anitza eskaintzen du, ziur asko txinatar turisten bihotzak liluratuko dituena. Hona hemen Vietnam bere bidaia-zerrendaren buruan egon behar den arrazoi sinesgarri batzuk: Txinako turistek Sarrera Bisa bat behar al dute Vietnamera sartzeko? Bai, Txinako turistek visa bat lortu behar dute Vietnamera abiatu aurretik.

Çinli turistlər niyə Vyetnama səfər etməyi düşünməlidirlər? Vyetnam çinli turistlərin qəlbini ovsunlayacaq unikal və müxtəlif səyahət təcrübəsi təklif edir. Vyetnamın səyahət paketləri siyahısında birinci yerdə olmasının bəzi inandırıcı səbəbləri bunlardır: Çinli turistlər Vyetnama daxil olmaq üçün giriş vizası tələb edirlərmi? Bəli, Çinli turistlərdən Vyetnama getməzdən əvvəl viza alması tələb olunur.