April 13, 2024
Croatian

Vijetnamska viza online za hrvatske turiste: Sve što trebate znati

Zašto bi hrvatski turisti trebali razmisliti o posjetu Vijetnamu?

Vijetnam nudi jedinstveni spoj prirodne ljepote, drevne tradicije i modernog šarma, što ga čini idealnim odredištem za hrvatske turiste koji traže nezaboravno iskustvo putovanja. Evo nekoliko razloga zašto bi hrvatski turisti trebali razmisliti o posjetu Vijetnamu:

 • Siguran i prijateljski nastrojen: Vijetnam je poznat po svojim toplim i gostoljubivim ljudima. Hrvatski turisti mogu očekivati da će ih dočekati iskreni osmjesi i doživjeti osjećaj sigurnosti tijekom cijelog putovanja.
 • Ukusna hrana: Vijetnamska kuhinja poznata je diljem svijeta po svojim slatkim okusima i svježim sastojcima. Od kulinarskih pho i banh mi do ukusnih jela od morskih plodova, hrvatski će turisti imati priliku prepustiti se kulinarskoj avanturi kakva nijedna druga.
 • Pristupačno: U usporedbi s mnogim drugim popularnim odredištima, Vijetnam nudi izvrsnu vrijednost za novac. Hrvatski će turisti otkriti da se njihov budžet za putovanje može dodatno povećati, što će im omogućiti da uživaju u više iskustava i aktivnosti tijekom svog posjeta.
 • Prekrasno i lijepo vrijeme: Vijetnam se može pohvaliti krajolicima koji oduzimaju dah, od veličanstvenih planina Sapa do zadivljujućih plaža Phu Quoc. Uz raznoliku ponudu klime, hrvatski turisti mogu odabrati idealno vrijeme za posjet i uživati u ugodnom vremenu tijekom cijele godine.
 • Živopisna kultura: Uronite u bogato kulturno nasljeđe Vijetnama, od drevnih hramova i povijesnih mjesta do tradicionalnih festivala i jedinstvenih običaja. Hrvatski će turisti imati priliku steći uvid u fascinantnu povijest i tradiciju Vijetnama.

Je li hrvatskim turistima potrebna viza za ulazak u Vijetnam?

Da, hrvatski turisti dužni su ishoditi vizu prije odlaska u Vijetnam. Srećom, viza za Vijetnam online nudi praktično rješenje za hrvatske turiste, eliminirajući potrebu prolaska kroz tradicionalni postupak podnošenja zahtjeva za vizu u vijetnamskom veleposlanstvu ili konzulatu.

Živjeti daleko od vijetnamskog veleposlanstva/konzulata: Mogu li hrvatski turisti podnijeti zahtjev za vizu za Vijetnam online?

Apsolutno! Jedna od ključnih prednosti vijetnamske vize online je ta što hrvatskim turistima omogućuje da podnose zahtjev za vizu iz udobnosti vlastitog doma ili ureda, bez obzira na njihovu lokaciju. Ovo je posebno korisno za one koji žive daleko od vijetnamskog veleposlanstva ili konzulata, štedeći im vrijeme i trud.

Koje su prednosti Vijetnamske vize online za hrvatske turiste?

Viza za Vijetnam online donosi niz pogodnosti za hrvatske turiste koji planiraju putovanje u Vijetnam. Evo nekoliko prednosti dobivanja vize online:

 • Pogodnost: Uz online vizu za Vijetnam, hrvatski turisti mogu dovršiti cijeli proces podnošenja zahtjeva za vizu online, eliminirajući potrebu za dugotrajnim posjetima veleposlanstvu ili konzulatu. Ovaj pojednostavljeni proces štedi vrijeme i trud.
 • Fleksibilnost: Vijetnamska e-viza vrijedi do 90 dana, što hrvatskim turistima omogućuje da istražuju Vijetnam svojim tempom. Osim toga, nudi mogućnost jednokratnih i višestrukih ulazaka, pružajući fleksibilnost onima koji planiraju putovati unutar zemlje ili na susjedna odredišta.
 • Široka pristupačnost: Postoji 13 zračnih luka, 16 kopnenih graničnih prijelaza i 13 pomorskih graničnih prijelaza koji prihvaćaju nositelje vijetnamske e-vize, što hrvatskim turistima čini prikladnim ulazak i izlazak iz zemlje. To znači da mogu odabrati najprikladniju ulaznu točku na temelju svojih planova putovanja.
 • Isplativo: Podnošenje zahtjeva za vizu za Vijetnam online je isplativa opcija za hrvatske turiste. Uklanja potrebu za putnim troškovima do veleposlanstva ili konzulata i smanjuje ukupne troškove povezane s dobivanjem vize.
 • Ušteda vremena: Online proces prijave brz je i učinkovit, što omogućuje hrvatskim turistima da dobiju pismo odobrenja za vizu u roku od nekoliko radnih dana. To eliminira potrebu za dugim razdobljima čekanja, osiguravajući nesmetano iskustvo putovanja bez muke.

Službene naknade za vijetnamsku e-vizu za hrvatske turiste:

Vladina web stranica Vijetnama navodi sljedeće službene naknade za vize za hrvatske turiste koji podnose zahtjev za vizu online:

 • Viza za jedan ulazak (do 30 dana): 25 USD
 • Viza za više ulazaka (do 30 dana): 50 USD
 • Viza za jedan ulazak (do 90 dana): 25 USD
 • Viza za više ulazaka (do 90 dana): 50 USD

Važno je napomenuti da su ove naknade podložne promjenama, stoga preporučujemo da provjerite trenutne stope prije podnošenja zahtjeva za vizu. Vladina web stranica najpouzdaniji je izvor najnovijih informacija.

Razumijevanje viza za jedan i više ulazaka za hrvatske turiste:

Kao hrvatskom turistu, bitno je razumjeti razliku između viza za jedan i više ulazaka kako biste donijeli informiranu odluku na temelju svojih planova putovanja.

 • Viza za jedan ulazak: Viza za jedan ulazak omogućuje vam ulazak u Vijetnam samo jednom tijekom navedenog razdoblja valjanosti (do 30 dana ili do 90 dana). To znači da ako napustite Vijetnam, nećete moći ponovno ući s istom vizom. Ako planirate posjetiti Vijetnam na kratko i nemate namjeru napuštati zemlju tijekom svog boravka, viza za jedan ulazak je prikladna za vas.
 • Viza za više ulazaka: Viza za više ulazaka, s druge strane, omogućuje vam ulazak i izlazak iz Vijetnama više puta unutar razdoblja valjanosti (do 30 dana ili do 90 dana). Ova vrsta vize idealna je za hrvatske turiste koji tijekom putovanja planiraju putovati u susjedne zemlje i vratiti se u Vijetnam. S vizom za više ulazaka imate fleksibilnost da istražite Vijetnam i njegove susjedne zemlje bez potrebe za dodatnim zahtjevima za vizu.

Pravila povrata novca za hrvatske turiste:

Važno je napomenuti da se službene pristojbe za vizu za Vijetnam ni u kojem slučaju ne vraćaju. Bez obzira na to je li vaš zahtjev za vizu odobren ili odbijen, nećete imati pravo na povrat novca. Stoga je ključno osigurati da ispunjavate sve uvjete i pružiti točne podatke prilikom podnošenja zahtjeva za vizu za Vijetnam.

Ako se odlučite podnijeti zahtjev za vizu preko agencije, vrijedi napomenuti da naknade mogu biti više u usporedbi sa službenim državnim cijenama. Agencije često naplaćuju dodatne naknade za obradu vašeg zahtjeva za vizu. Stoga je preporučljivo razmotriti praktičnost i učinkovitost korištenja agencije u odnosu na veće troškove.

Vijetnamska viza online za hrvatske turiste: Vladina web stranica u odnosu na renomirane agencije:

Istražit ćemo opcije dostupne hrvatskim turistima za dobivanje vize za Vijetnam online. Usporedit ćemo prednosti i nedostatke korištenja vladine web stranice ili renomiranih agencija, pomažući vam da donesete informiranu odluku.

Državna web stranica:

Vladina web stranica nudi isplativo rješenje za dobivanje vize za Vijetnam. Naplaćuje nižu naknadu u usporedbi s renomiranim agencijama, ali dolazi s kompromisom. Državna web stranica radi po načelu “uradi sam”, što znači da ćete vi biti odgovorni za samostalno dovršavanje postupka podnošenja zahtjeva za vizu.

Prednosti korištenja vladine web stranice:

 • Niže naknade: Državna web stranica nudi jeftiniju opciju za hrvatske turiste.
 • Fleksibilnost: Imate slobodu ispuniti zahtjev za vizu vlastitim tempom.

Nedostaci korištenja vladine web stranice:

 • Nedostatak podrške: Kao DIY proces, vladina web stranica ne pruža nikakvu podršku ili pomoć tijekom procesa prijave.
 • Oduzima puno vremena: Samostalno ispunjavanje zahtjeva za vizu može biti dugotrajno i potencijalno zbunjujuće, osobito ako vam je prvi put.

Ugledne agencije:

S druge strane, renomirane agencije nude cjelovitu uslugu koja u vaše ime rješava vaš zahtjev za vizu. Ove agencije imaju dugogodišnje iskustvo i stručnost u vođenju procesa podnošenja zahtjeva za vizu, osiguravajući glatko i bez muke iskustvo za hrvatske turiste.

Prednosti korištenja renomiranih agencija:

 • Stručnost i podrška: Renomirane agencije imaju tim stručnjaka koji su dobro upućeni u proces podnošenja zahtjeva za vizu. Oni pružaju sveobuhvatnu podršku i vodstvo tijekom cijelog procesa.
 • Jamstvo odobrenja: Svojim znanjem i iskustvom, renomirane agencije znaju kako odobriti vaš zahtjev za vizu, bez brige.
 • Pravovremena dostava: Renomirane agencije shvaćaju važnost pravovremene dostave vize. Oni osiguravaju da vaša viza bude obrađena i isporučena unutar obećanog vremenskog okvira.
 • Dodatne usluge: Renomirane agencije nude dodatne usluge za poboljšanje vašeg iskustva putovanja. Oni mogu ubrzati vaš zahtjev za vizu ako vam je hitno potrebna, pružiti pomoć pri dolasku na imigracijski šalter, ponuditi brzu imigracijsku kontrolu kako biste izbjegli duge redove, pa čak i organizirati preuzimanje iz zračne luke i transfer do vašeg hotela.

Nedostaci korištenja renomiranih agencija:

 • Veće naknade: Pogodnost i bezbrižnost koju pružaju renomirane agencije imaju veću cijenu u usporedbi s vladinom web stranicom.

Napravite pravi izbor za vizu za Vijetnam kao Hrvat:

Ako tražite jeftinu opciju i sigurni ste u samostalno upravljanje procesom podnošenja zahtjeva za vizu, web stranica vlade može biti prikladan izbor. Međutim, ako više volite iskustvo bez muke uz stručnu podršku i dodatne usluge, renomirane agencije pravi su izbor.

U konačnici, izbor između vladine web stranice i renomiranih agencija ovisi o vašim specifičnim potrebama i preferencijama. Prilikom donošenja odluke uzmite u obzir svoj proračun, dostupnost vremena i želju za stručnom pomoći. Koju god opciju odabrali, budite uvjereni da će vam online dobivanje vize za Vijetnam otvoriti vrata nevjerojatnog iskustva putovanja u ovoj prekrasnoj zemlji jugoistočne Azije.

Koliko je potrebno hrvatskim turistima da dobiju vizu?

Vrijeme obrade vize za Vijetnam za hrvatske turiste obično je od 3 do 5 radnih dana. Međutim, važno je napomenuti da tijekom vrhunca sezone vrijeme obrade može biti dulje. Kako biste izbjegli bilo kakve neugodnosti u zadnji tren, preporučljivo je podnijeti zahtjev za vizu dovoljno unaprijed.

Važno je imati na umu da imigracijska služba Vijetnama, odgovorna za obradu zahtjeva za vizu, ne radi subotom, nedjeljom, tradicionalnim danom Vijetnamskih narodnih snaga javne sigurnosti (19. kolovoza) i državnim praznicima. Stoga je ključno isplanirati svoj zahtjev za vizu u skladu s tim.

Nacionalni praznici u Vijetnamu za bilježenje hrvatskih turista

Ako vam je potrebna viza tijekom godišnjeg odmora, preporučuje se kontaktiranje ugledne agencije za savjetovanje i ponudu. Ključno je biti svjestan državnih praznika u Vijetnamu kako biste izbjegli bilo kakva kašnjenja ili komplikacije u dobivanju vaše vize. Ovo su državni praznici koje treba uzeti u obzir:

 • Nova godina (1. siječnja)
 • Tet Holiday (vijetnamska Nova godina) – Datumi se razlikuju svake godine
 • Dan komemoracije Hung Kings – Datumi se razlikuju svake godine
 • Dan ujedinjenja (30. travnja)
 • Praznik rada (1. svibnja)
 • Dan državnosti (2. rujna)

Tijekom ovih blagdana preporučljivo je unaprijed isplanirati zahtjev za vizu i uzeti u obzir neradne dane prilikom izračuna vremena obrade.

Što bi hrvatski turisti trebali pripremiti da bi podnijeli zahtjev za vizu za Vijetnam online?

Prije pokretanja online procesa podnošenja zahtjeva za vizu, hrvatski turisti moraju osigurati da su im dostupni sljedeći dokumenti i informacije:

 • Valjana putovnica: Provjerite je li vaša hrvatska putovnica valjana najmanje 6 mjeseci od datuma dolaska u Vijetnam. Osim toga, provjerite postoje li najmanje dvije prazne stranice za pečatiranje vize.
 • Osobni podaci: Navedite točne osobne podatke kao što su puno ime, spol, datum rođenja, mjesto rođenja, broj putovnice i nacionalnost.
 • Valjana adresa e-pošte: Neophodno je imati valjanu adresu e-pošte za primanje potvrda i obavijesti o statusu vaše vize. Tijekom postupka prijave redovito provjeravajte svoju pristiglu poštu.
 • Valjana kreditna/debitna kartica: Pripremite valjanu kreditnu ili debitnu karticu (Visa, Master, JCB, Diners Club, Amex, Union Pay itd.) za potrebe plaćanja. Pristojba za online zahtjev za vizu može se sigurno platiti putem određenog pristupnika za plaćanje.
 • Privremena adresa u Vijetnamu: Navedite adresu planiranog hotela ili smještaja tijekom vašeg boravka u Vijetnamu. Ove informacije su neophodne za obradu vize i moraju biti točne.
 • Svrha posjeta: Navedite svrhu vašeg posjeta Vijetnamu, bilo da se radi o turizmu, poslu, poslu, studiju ili u druge svrhe. Imajte na umu da različite svrhe mogu zahtijevati dodatnu dokumentaciju koja podržava vašu prijavu.
 • Planirani datumi ulaska i izlaska: Navedite predviđene datume vašeg ulaska i izlaska iz Vijetnama. Provjerite je li valjanost vaše vize usklađena s ovim datumima kako biste izbjegli bilo kakve neugodnosti tijekom boravka.
 • Predviđene ulazne i izlazne točke/zračne luke: Navedite luke ili zračne luke kroz koje planirate ući i izaći iz Vijetnama. Važno je napomenuti da u Vijetnam trebate ući preko luke koju ste registrirali online, osim za zračne luke.
 • Trenutno zanimanje: Navedite pojedinosti o vašem trenutnom zanimanju, uključujući naziv i adresu vaše tvrtke, kao i broj telefona za kontakt. Ovi podaci su potrebni za potrebe obrade vize.

Što hrvatski turisti trebaju učitati za online zahtjev za vizu za Vijetnam?

Prilikom online podnošenja zahtjeva za vizu za Vijetnam, hrvatski turisti trebaju učitati dva bitna dokumenta:

1. Skenirana kopija stranice s podacima putovnice:

Ovaj dokument služi za provjeru podataka navedenih u obrascu zahtjeva za vizu. Kako biste osigurali nesmetan proces, provjerite je li vaša skenirana kopija čitljiva, jasna i skenirana cijela stranica. Trebao bi sadržavati vašu fotografiju, osobne podatke i ICAO linije. Prihvaćeni formati datoteka uključuju PDF, JPEG i JPG.

Zahtjevi za skeniranu kopiju stranice s podacima putovnice

Kako bi postupak prijave bio bez muke, evo posebnih zahtjeva za skeniranu kopiju stranice s podacima putovnice:

 • Skenirana kopija treba biti visokokvalitetna slika koja se lako čita i razumije.
 • Provjerite je li cijela stranica vidljiva i nije izrezana, uključujući fotografiju, osobne podatke i ICAO retke.
 • Slika mora biti jasna i bez ikakvih zamućenja ili izobličenja.
 • Prihvaćeni formati datoteka za slanje su PDF, JPEG i JPG.
 • Još jednom provjerite odgovaraju li podaci navedeni u obrascu zahtjeva za vizu podacima u skeniranoj kopiji.

2. Najnovija portretna fotografija:

Hrvatski turisti moraju priložiti noviju portretnu fotografiju ili fotografiju veličine putovnice dimenzija 4×6 cm. Ova se fotografija koristi za potvrdu vašeg identiteta i ažuriranje vašeg trenutnog izgleda. Ključno je da fotografija odgovara osobi u putovnici. Kako biste ispunili zahtjeve, pazite da gledate ravno u kameru bez nošenja naočala.

Zahtjevi portretne fotografije za hrvatske turiste

Kako biste ispunili zahtjeve za portretnu fotografiju za online zahtjev za vizu za Vijetnam, imajte na umu sljedeće smjernice:

 • Fotografija bi trebala biti novija i točno odražavati vaš trenutni izgled.
 • To mora biti fotografija veličine putovnice dimenzija 4×6 cm.
 • Pazite da gledate izravno u kameru s neutralnim izrazom lica.
 • Izbjegavajte nošenje naočala ili bilo kojeg pribora koji vam može zaklanjati lice.
 • Pozadina fotografije treba biti obična i svijetle boje kako bi se poboljšala vidljivost.

Korištenje vašeg pametnog telefona za aplikaciju:

Kako biste pojednostavili postupak, možete praktično koristiti svoj pametni telefon za snimanje potrebnih dokumenata. Snimite jasnu sliku svoje stranice s podacima u putovnici i odgovarajuću portretnu fotografiju. Provjerite je li kvaliteta slike visoka, tako da su detalji lako vidljivi. Nakon što dobijete fotografije, pretvorite ih u PDF, JPEG ili JPG format prije nego što ih pošaljete uz prijavu.

Kako podnijeti zahtjev za vizu za Vijetnam online za hrvatske turiste?

Sada kada ste prikupili sve potrebne dokumente i informacije, slijedite ove jednostavne korake kako biste podnijeli zahtjev za vizu za Vijetnam online:

 • Posjetite službenu web stranicu: Započnite postupak prijave posjetom službenoj web stranici za podnošenje zahtjeva za vijetnamsku e-vizu. Provjerite jeste li na ispravnoj i sigurnoj web stranici kako biste izbjegli sve pokušaje prijevare.
 • Ispunite obrazac za prijavu: Ispunite online obrazac za prijavu sa svojim osobnim podacima, svrhom posjeta, datumima ulaska i izlaska, predviđenim točkama ulaska i izlaska te informacijama o trenutnom zanimanju. Još jednom provjerite točnost svih informacija prije nego što prijeđete na sljedeći korak.
 • Učitajte popratne dokumente: Ovisno o svrsi posjeta, možda ćete trebati dostaviti dodatne dokumente koji potkrepljuju vašu prijavu. Obavezno učitajte sve potrebne dokumente prema uputama na web stranici.
 • Izvršite plaćanje: Platite pristojbu za podnošenje zahtjeva za vizu pomoću valjane kreditne/debitne kartice. Web stranica prihvaća različite načine plaćanja, uključujući Visa, Mastercard, JCB, Diners Club, American Express i Union Pay. Provjerite ima li vaša kartica dovoljno sredstava za pokrivanje naknade.
 • Pošaljite prijavu: Nakon što ispunite obrazac, učitate dokumente i izvršite uplatu, još jednom pregledajte sve podatke. Pritisnite gumb za slanje kako biste dovršili svoju prijavu.
 • Provjerite status vize: Nakon podnošenja zahtjeva, primit ćete potvrdnu e-poruku s brojem za praćenje. Ovaj broj za praćenje možete koristiti za provjeru statusa vašeg zahtjeva za vizu na službenoj web stranici.
 • Primite i ispišite svoju e-vizu: Kada vaša viza bude odobrena, primit ćete obavijest e-poštom. Preuzmite i ispišite svoju e-vizu koju ćete nositi sa sobom tijekom putovanja u Vijetnam.

Kako provjeriti status Vijetnamske e-vize za hrvatske turiste?

Nakon što predate svoj zahtjev za vijetnamsku e-vizu kao hrvatski turist, možda ćete biti znatiželjni pratiti njegov napredak. Slijedite ove korake kako biste provjerili status svoje vize:

 • Posjetite službenu web stranicu Odjela za imigraciju Vijetnama ili portal za e-vizu.
 • Potražite odjeljak “Provjeri status” ili “Prati vizu”.
 • Unesite tražene pojedinosti, kao što je vaš ID prijave, broj putovnice i datum rođenja.
 • Nakon što pošaljete podatke, sustav će vam dati trenutni status vašeg zahtjeva za vizu.

Slijedeći ove korake, možete biti u tijeku s vašim zahtjevom za vijetnamsku e-vizu i planirati svoje putovanje u skladu s tim.

Povećanje stope uspješnosti zahtjeva za vizu za hrvatske turiste:

Kako biste povećali svoje šanse za dobivanje vize za Vijetnam putem interneta, slijedite nekoliko osnovnih koraka:

 • Razumijete zahtjeve za prijavu: Prije online podnošenja zahtjeva za vizu za Vijetnam, ključno je upoznati se sa zahtjevima za prijavu. Provjerite imate li sve potrebne dokumente, kao što je važeća putovnica, fotografije veličine za putovnicu i ispunjen obrazac za prijavu. Dokumenti koji nedostaju ili su nepotpuni mogu dovesti do odbijanja.
 • Još jednom provjerite svoju prijavu: obratite pozornost na detalje kada ispunjavate obrazac za zahtjev za vizu. Sve pogreške ili odstupanja mogu rezultirati odbijanjem. Uzmite si vremena da temeljito pregledate svoju prijavu prije nego što je podnesete.
 • Pošaljite dobro pripremljene dokumente: Prilikom podnošenja zahtjeva za vizu za Vijetnam online, osigurajte da dostavite sve potrebne dokumente u ispravnom formatu. Obratite pozornost na veličinu i kvalitetu fotografija za putovnicu jer one moraju ispunjavati navedene kriterije. Učitavanje jasnih i čitljivih dokumenata povećat će vaše šanse za odobrenje.
 • Pružite istinite podatke: neophodno je u zahtjevu za vizu navesti točne i iskrene podatke. Sve lažne ili obmanjujuće informacije mogu dovesti do odbijanja i mogu imati ozbiljne posljedice za buduće planove putovanja. Budite iskreni i transparentni tijekom cijelog procesa prijave.
 • Koristite uglednu agenciju: da biste izbjegli potencijalnu frustraciju i nesigurnost, razmislite o angažiranju agencije specijalizirane za usluge izdavanja viza za Vijetnam. Ove su agencije dobro upoznate s lokalnim pravilima i propisima i mogu vas voditi kroz cijeli postupak. Nude jednostavne online obrasce, jednostavno učitavanje dokumenata i prijateljsku podršku kako bi osigurali iskustvo bez muke. Štoviše, renomirane agencije imaju impresivnu stopu uspješnosti od 99,9% u dobivanju viza za svoje klijente.

Jednostavno i zajamčeno odobrenje za hrvatske turiste:

Za hrvatske turiste koji traže jednostavan i zajamčen postupak odobravanja, najbolji je način angažirati renomiranu agenciju. Ove su agencije specijalizirane za pružanje učinkovitih i pouzdanih usluga izdavanja viza putnicima. Povjeravajući svoj zahtjev za vizu ovim stručnjacima, možete uživati u sljedećim pogodnostima:

 • Stručno znanje: Agencije u Vijetnamu imaju duboko razumijevanje lokalnog postupka podnošenja zahtjeva za vizu. Oni su dobro upućeni u vladina pravila i propise i znaju točno što treba učiniti kako bi se osiguralo uspješno odobrenje vašeg zahtjeva za vizu.
 • Pojednostavljeni postupak: Uz pomoć agencije za izdavanje viza, možete s lakoćom upravljati često složenim i dugotrajnim postupkom podnošenja zahtjeva za vizu. Oni pružaju jednostavne mrežne obrasce i upute korak po korak kako bi vam pojednostavili postupak.
 • Prijateljska podrška: Renomirane agencije nude izvrsnu korisničku podršku, osiguravajući da se svi vaši upiti i nedoumice odmah riješe. Njihovo ljubazno i obrazovano osoblje pomoći će vam tijekom cijelog procesa prijave, čineći ga iskustvom bez stresa.
 • Iskustva bez muke: Odlukom za agenciju za izdavanje vize možete se spasiti od mogućih frustracija i neznanja povezanih s postupkom podnošenja zahtjeva za vizu. Ove agencije obrađuju svu papirologiju i osiguravaju da je vaša prijava podnesena ispravno i na vrijeme.

Hitno dobivanje vize za Vijetnam za hrvatske turiste:

U hitnim slučajevima kada je vrijeme od presudne važnosti, agencije za vize nude i usluge ubrzanog dobivanja vize za hrvatske turiste. Ove usluge osiguravaju da dobijete svoju vizu u najkraćem mogućem roku, što vam omogućuje da otputujete u Vijetnam bez ikakvih kašnjenja. Evo dostupnih opcija:

 • Viza za isti dan: Ako hitno trebate vizu, agencije mogu ubrzati proces kako bi vam osigurale vizu za isti dan. Uz njihovu stručnost i učinkovito rukovanje, svoju vizu možete dobiti u roku od nekoliko sati, što vam omogućuje da putujete u Vijetnam prema planu.
 • Viza za 4 sata: Za nešto manje hitne situacije agencije nude uslugu izdavanja vize za 4 sata. Podnošenjem zahtjeva i potrebnih dokumenata, vaša viza može biti odobrena i izdana u roku od četiri sata.
 • 2-satna viza: U najhitnijim slučajevima agencije mogu dodatno ubrzati proces i osigurati vam vizu u roku od samo dva sata. Ova je opcija savršena za putnike koji se moraju dogovoriti u zadnji tren, a još im je potrebna važeća viza.

Što učiniti nakon dobivanja odobrenja za vizu? Kontrolna lista za hrvatske turiste

Nakon što dobijete odobrenje za vizu, bitno je još jednom provjeriti sve pojedinosti kako biste bili sigurni da nema grešaka ili grešaka. To će vam pomoći da izbjegnete probleme po dolasku u Vijetnam. Osim toga, svakako ispišite kopiju svojeg odobrenja za vizu jer ćete je morati pokazati po dolasku.

Kako bismo vam pomogli da ostanete organizirani, evo popisa stvari koje trebate učiniti nakon što dobijete odobrenje za vizu:

 • Još jednom provjerite odobrenje za vizu: Pažljivo pregledajte sve informacije navedene u pismu odobrenja za vizu, uključujući vaše ime, broj putovnice, trajanje vize i datume ulaska/izlaska.
 • Ispišite kopiju svojeg odobrenja za vizu: važno je imati fizički primjerak svog odobrenja za vizu kada stignete u Vijetnam. To će proces useljavanja učiniti lakšim.
 • Pripremite potrebne dokumente: Osim odobrenja za vizu, svakako ponesite ostale bitne dokumente kao što su putovnica, avionske karte, podaci o smještaju i putno osiguranje.
 • Upoznajte se s vijetnamskim carinskim propisima: Prije putovanja u Vijetnam, preporučljivo je razumjeti carinske propise kako biste izbjegli probleme u zračnoj luci. Provjerite jeste li upoznati s predmetima čije je unošenje u zemlju zabranjeno ili ograničeno.
 • Promijenite valutu: ako to već niste učinili, razmislite o razmjeni neke valute u vijetnamski dong (VND) prije putovanja. Uvijek je zgodno imati nešto gotovine pri ruci za neposredne troškove po dolasku.
 • Planirajte svoj plan puta: Odvojite malo vremena da isplanirate svoj plan puta i istražite mjesta koja želite posjetiti u Vijetnamu. To će vam pomoći da najbolje iskoristite svoje vrijeme u zemlji i osigurate nezaboravno iskustvo.

Slijedeći ovaj kontrolni popis, bit ćete dobro pripremljeni i spremni krenuti na svoje putovanje u Vijetnam.

Najčešća pitanja za hrvatske turiste koji su podnijeli zahtjev za vijetnamsku e-vizu putem vladine web stranice

1. Moj let uskoro polijeće, ali moj status e-vize za Vijetnam se obrađuje. Postoji li neka služba koja bi to požurila ili ubrzala?

Kao hrvatski turist, ako se nađete u situaciji da je vaša Vijetnamska e-viza još uvijek u obradi, a vaš polazak avionom je blizu, možda ćete morati ubrzati proces. Nažalost, državna web-stranica ne nudi hitnu ili ubrzanu uslugu. Međutim, postoji alternativno rješenje. Preporučujemo da kontaktirate uglednu agenciju ili kontaktirate info@vietnamimmigration.org za podršku. Možda vam mogu pomoći u ubrzavanju podnošenja zahtjeva za e-vizu. Imajte na umu da se ova usluga može dodatno naplaćivati.

2. Dao sam nevažeće podatke za moj zahtjev za e-vizu. Ima li neki servis da to ispravi?

Nije neuobičajeno pogriješiti ili dati netočne podatke prilikom ispunjavanja zahtjeva za e-vizu. Ako ste hrvatski turist i shvatili ste da ste pogriješili ili dali netočne podatke u zahtjevu za e-vizu, morat ćete ispraviti situaciju. Nažalost, vladina web stranica ne nudi uslugu ispravljanja ili izmjene informacija. Međutim, postoji rješenje koje vam je dostupno. Preporučujemo da kontaktirate uglednu agenciju ili kontaktirate info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni će vas voditi kroz postupak ispravljanja vašeg zahtjeva za e-vizu. Imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti naknada.

3. Želim urediti svoj zahtjev za e-vizu. Postoji li neki servis za uređivanje?

Ako ste hrvatski turist i želite urediti svoj zahtjev za e-vizu za Vijetnam, mogli biste naići na poteškoće na web stranici vlade. Vladina web stranica ne nudi uslugu uređivanja zahtjeva za e-vizu. Međutim, na raspolaganju vam je alternativno rješenje. Predlažemo da kontaktirate uglednu agenciju ili pošaljete e-poštu na info@vietnamimmigration.org za pomoć pri uređivanju vašeg zahtjeva za e-vizu. Oni će vas voditi kroz potrebne korake za uvođenje potrebnih promjena. Imajte na umu da se za ovu uslugu može naplaćivati naknada.

4. Dolazim ranije od datuma dolaska navedenog u zahtjevu za e-vizu. Postoji li usluga promjene datuma dolaska?

Ako ste hrvatski turist i nađete se u situaciji da trebate promijeniti datum dolaska naveden u zahtjevu za e-vizu, možete se suočiti s izazovima na web stranici vlade. Državna web stranica ne nudi uslugu promjene datuma dolaska. Međutim, postoji rješenje koje vam je dostupno. Preporučujemo da se za pomoć obratite uglednoj agenciji ili pošaljete e-poštu na info@vietnamimmigration.org. Oni će vam pružiti potrebne smjernice i podršku za promjenu datuma dolaska u vašem zahtjevu za e-vizu. Imajte na umu da uz ovu uslugu može biti naknada.

5. Ulazim u Vijetnam kroz drugu luku koja nije navedena u zahtjevu za e-vizu. Postoji li neka usluga za ispravljanje ulaznog otvora?

Ako ste hrvatski turist i ušli ste u Vijetnam kroz drugu luku od one navedene u vašem zahtjevu za e-vizu, možda ćete morati ispraviti podatke o ulaznoj luci. Nažalost, vladina web stranica ne nudi uslugu ispravljanja ulazne luke. Međutim, postoji rješenje koje vam je dostupno. Preporučujemo da kontaktirate uglednu agenciju ili kontaktirate info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni će vas voditi kroz potrebne korake za ispravljanje informacija o ulaznoj luci. Imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti naknada.

6. Što trebam učiniti da izmijenim podatke nakon podnošenja zahtjeva za e-vizu putem vladine web stranice?

Kao hrvatski turist, ako ste već podnijeli zahtjev za e-vizu putem vladine web stranice i trebate izmijeniti bilo koju informaciju, mogli biste se suočiti s poteškoćama. Vladina web stranica ne pruža uslugu izmjene ili izmjene zahtjeva za e-vizu nakon podnošenja. Međutim, na raspolaganju vam je alternativno rješenje. Predlažemo da se za podršku obratite uglednoj agenciji ili pošaljete e-poštu na info@vietnamimmigration.org. Oni će vam pomoći u izmjeni potrebnih podataka u vašem zahtjevu za e-vizu. Imajte na umu da se za ovu uslugu može naplaćivati naknada.

Zaključak:

Podnošenje zahtjeva za vizu za Vijetnam online za hrvatskog turista ne mora biti zastrašujući zadatak. Slijedeći gore navedene korake i uzimajući u obzir usluge renomirane agencije, možete povećati stopu uspješnosti svog zahtjeva za vizu i uživati u iskustvu bez muke. Uz zajamčeno odobrenje i opcije za hitnu obradu vize, možete se bezbrižno upustiti u svoju vijetnamsku avanturu. Počnite planirati svoje putovanje već danas i istražite živahnu kulturu, krajolike koji oduzimaju dah i toplo gostoprimstvo koje Vijetnam nudi.