May 24, 2024
Croatian

Vijetnamska viza online za kineske turiste: Opsežan vodič

Zašto bi kineski turisti trebali razmotriti posjet Vijetnamu?

Vijetnam nudi mnoštvo razloga za kineske turiste da ga razmotre kao svoju sljedeću destinaciju. Istražimo neke od uvjerljivih aspekata koji Vijetnam čine neodoljivim izborom:

 • Siguran i prijateljski nastrojen: Vijetnam je poznat po svojim toplim i gostoljubivim ljudima. Kineski turisti mogu očekivati sigurno i prijateljsko okruženje tijekom svog boravka, što ga čini idealnim odredištem za obitelji, solo putnike i grupe.
 • Ukusna hrana: Vijetnamska kuhinja poznata je diljem svijeta po svojim raznolikim okusima i svježim sastojcima. Kineski turisti imat će priliku kušati niz ukusnih jela, od poznate ulične hrane poput pho i banh mi do tradicionalnih delicija poput proljetnih rolica i morskih specijaliteta.
 • Pristupačno: U usporedbi s drugim popularnim turističkim odredištima, Vijetnam nudi veliku vrijednost za novac. Kineski turisti mogu uživati u širokom rasponu povoljnih opcija smještaja, prijevoza i restorana, što im omogućuje da maksimalno iskoriste svoje iskustvo putovanja bez trošenja novca.
 • Prekrasno i lijepo vrijeme: Vijetnam se može pohvaliti prirodnim krajolicima koji oduzimaju dah, od zadivljujućeg zaljeva Halong do slikovitih rižinih terasa Sapa. Kineski će turisti biti očarani raznolikim krajolikom zemlje, koji uključuje netaknute plaže, bujne planine i šarmantan krajolik. Uz tropsku klimu, Vijetnam također nudi ugodno vrijeme tijekom cijele godine, što ga čini idealnim odredištem za aktivnosti na otvorenom i istraživanje.
 • Živopisna kultura: kineski turisti bit će uronjeni u živahnu kulturu koja je duboko ukorijenjena u povijesti i tradiciji. Od istraživanja drevnih hramova i pagoda do svjedočenja živopisnim festivalima i tradicionalnim predstavama, Vijetnam nudi jedinstveno kulturno iskustvo koje će ostaviti trajan dojam.

Je li kineskim turistima potrebna ulazna viza za ulazak u Vijetnam?

Da, kineski turisti moraju imati vizu za ulazak u Vijetnam. Međutim, dobivanje vize sada je lakše nego ikad prije. Uvođenjem Vijetnamske vize online, kineski turisti mogu podnijeti zahtjev za vizu iz udobnosti svog doma ili ureda.

Živeći daleko od vijetnamske ambasade/konzulata, mogu li kineski turisti podnijeti zahtjev za vizu za Vijetnam online?

Apsolutno! Jedna od glavnih prednosti vijetnamske vize online je ta što eliminira potrebu za putovanjem u vijetnamsko veleposlanstvo ili konzulat. Kineski turisti koji žive daleko od ovih lokacija sada mogu jednostavno podnijeti zahtjev za svoju vizu online. Ovo ne samo da štedi vrijeme i trud, već također osigurava jednostavan proces prijave.

Koje su prednosti internetske vize za Vijetnam za kineske turiste?

Vijetnamska viza online nudi nekoliko pogodnosti kineskim turistima:

 • Pogodnost: Podnošenje zahtjeva za vizu online je brzo i jednostavno. Kineski turisti mogu dovršiti postupak prijave u samo nekoliko jednostavnih koraka, bez potrebe za fizičkom papirologijom ili posjetima veleposlanstvima.
 • Ušteda vremena: Uz online vizu za Vijetnam, kineski turisti mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme izbjegavajući duge redove i razdoblja čekanja u veleposlanstvima ili konzulatima.
 • Fleksibilnost: Vijetnamska viza online dopušta jednokratne i višestruke ulaske, s rokom valjanosti do 90 dana. To znači da kineski turisti mogu slobodno istraživati Vijetnam, pa čak i posjetiti susjedne zemlje tijekom svog putovanja.
 • Široke ulazne točke: Vijetnam ima 13 zračnih luka, 16 kopnenih graničnih prijelaza i 13 morskih graničnih prijelaza koji prihvaćaju vijetnamsku e-vizu. Ova opsežna mreža ulaznih točaka osigurava da kineski turisti mogu jednostavno ući i izaći iz zemlje.

Koliko službeno košta kineske turiste da dobiju vizu za Vijetnam?

Službene naknade za vizu za Vijetnam online, bez obzira na svrhu posjeta, su sljedeće:

 • 25 USD za vizu za jedan ulazak, koja vrijedi do 30 dana.
 • 50 USD za vizu za više ulazaka, koja vrijedi do 30 dana.
 • 25 USD za vizu za jedan ulazak, koja vrijedi do 90 dana.
 • 50 USD za vizu za više ulazaka, koja vrijedi do 90 dana.

Ove su naknade podložne promjenama, pa je preporučljivo provjeriti trenutne stope prije podnošenja prijave.  Važno je napomenuti da su naknade za vizu za Vijetnam online s web stranice vlade nepovratne ni u kojem slučaju.

Objašnjenje pojedinačnih i višestrukih ulazaka kineskim turistima

Jednokratna viza omogućuje kineskim turistima ulazak u Vijetnam samo jednom tijekom razdoblja valjanosti.  To znači da nakon što uđete u Vijetnam, ne možete izaći i ponovno ući koristeći istu vizu. Ako planirate posjetiti Vijetnam za jedno putovanje i nemate namjeru napustiti zemlju tijekom svog boravka, viza za jedan ulazak bit će dovoljna.

S druge strane, viza za više ulazaka daje kineskim turistima fleksibilnost ulaska i izlaska iz Vijetnama više puta unutar dopuštenog trajanja.  Ako planirate više puta putovati u Vijetnam ili namjeravate posjetiti susjedne zemlje i vratiti se u Vijetnam, viza za više ulazaka najbolja je opcija za vas.

Vrijedno je napomenuti da su naknade za vize za jedan i za više ulazaka iste, tako da je stvar osobnih planova putovanja i preferencija prilikom odabira između dvije opcije.

Pravila povrata za kineske turiste ako je zahtjev za vizu odbijen

Nažalost, službene pristojbe za vizu za kineske turiste su nepovratne, bez obzira je li zahtjev za vizu odobren ili odbijen.  To znači da ako vaša prijava ne bude uspješna, nećete imati pravo na povrat plaćenih pristojbi za vizu.

Kako biste izbjegli bilo kakve potencijalne probleme ili kašnjenja, važno je pažljivo pregledati uvjete za vizu i osigurati da su svi potrebni dokumenti u redu prije podnošenja zahtjeva. Suradnja s uglednom putničkom agencijom ili konzultiranje službene vladine web stranice može vam pružiti dragocjenu pomoć i smjernice tijekom cijelog postupka podnošenja zahtjeva za vizu.

Vladina web stranica u odnosu na renomirane agencije: Što odabrati za kineske turiste da bi ušli u Vijetnam?

Kada je riječ o dobivanju vize za putovanje u Vijetnam, kineski turisti imaju dvije glavne mogućnosti: vladinu web stranicu ili renomirane agencije. Obje opcije imaju svoje prednosti i nedostatke i važno je razumjeti razlike prije donošenja odluke. Usporedit ćemo to dvoje i dati popis čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru najbolje opcije za vaš zahtjev za vizu za Vijetnam.

Vladina web stranica: pristup “uradi sam”.

Državno web-mjesto nudi nižu naknadu za zahtjeve za vizu, što bi se moglo činiti privlačnim putnicima koji paze na proračun. Međutim, važno je napomenuti da ova opcija zahtijeva da sami upravljate postupkom. Evo nekoliko ključnih točaka koje treba razmotriti:

 • Niže naknade: državna web stranica naplaćuje nižu pristojbu za vizu u usporedbi s renomiranim agencijama.
 • Nedostatak podrške: Kada koristite državnu web stranicu, sami ste. Ne postoji poseban tim za podršku koji bi vam pomogao tijekom procesa prijave. Ovo može biti izazovno, osobito ako imate pitanja ili naiđete na probleme na putu.
 • Vrijeme i trud: Podnošenje zahtjeva za vizu putem vladine web stranice zahtijeva vrijeme i trud s vaše strane. Potrebno je točno ispuniti pristupnicu, priložiti potrebne dokumente i pažljivo slijediti upute.

Renomirane agencije: iskustvo bez muke

S druge strane, renomirane agencije nude vrhunsku uslugu koja se brine za vaš zahtjev za vizu od početka do kraja. Pogledajmo pobliže prednosti koje donose na stol:

 • Stručnost i iskustvo: Renomirane agencije imaju dugogodišnje iskustvo u rješavanju zahtjeva za vizu. Posjeduju dubinsko znanje o procesu, osiguravajući da je vaša prijava točno ispunjena i poslana na odobrenje.
 • Odobrenje zahtjeva: Renomirane agencije svojom stručnošću znaju kako povećati šanse da vaš zahtjev za vizu bude odobren. Oni razumiju zahtjeve i mogu vas uputiti u pružanju potrebnih dokumenata i informacija.
 • Pravovremena dostava: Renomirane agencije predane su isporuci vaše vize na vrijeme.  Oni razumiju važnost neometanog putovanja i marljivo rade na obradi vaše prijave u najkraćem roku.
 • Brzu online podršku: Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica tijekom postupka prijave, ugledne agencije pružaju brzu online podršku.  Njihov namjenski tim spreman je pomoći vam i odgovoriti na sve vaše upite.
 • Ubrzane usluge: U slučaju da vam viza treba hitno, ugledne agencije nude ubrzane usluge kako bi se osiguralo brže vrijeme obrade. Ovo može biti spas ako imate planove putovanja u zadnji tren ili neočekivane promjene u vašem planu puta.
 • Dodatne usluge: Renomirane agencije daju dodatne korake kako bi vaše iskustvo putovanja bilo besprijekorno. Oni nude usluge kao što su ubrzavanje imigracijskog postupka u zračnoj luci, preuzimanje iz zračne luke i prijevoz do vašeg hotela. Ove dodatne pogodnosti mogu vam uštedjeti vrijeme i energiju po dolasku.

Što odabrati za kineske turiste za ulazak u Vijetnam?

Kada je riječ o dobivanju vize za vaše putovanje u Vijetnam, ključno je odabrati pravu opciju za iskustvo bez muke. Dok se državna web stranica može činiti kao privlačan izbor zbog nižih naknada, nedostatak podrške i pristup „uradi sam“ mogu stvoriti nepotrebne izazove. S druge strane, renomirane agencije nude sveobuhvatnu uslugu koja se brine o vašem zahtjevu za vizu, osiguravajući nesmetano putovanje u Vijetnam.

Za kineske turiste, odabir renomirane agencije može pružiti mir jer oni imaju stručnost, iskustvo i podršku za učinkovito rješavanje vašeg zahtjeva za vizu. Od odobrenja zahtjeva do pravovremene dostave, njihove usluge mogu vaše pripreme za putovanje učiniti lakim. Stoga, ako tražite nesmetan ulazak u Vijetnam, razmislite o prednostima korištenja ugledne agencije za podnošenje zahtjeva za vizu.

Koliko dugo kineskim turistima treba da dobiju odobrenje za vizu?

Prilikom online podnošenja zahtjeva za vizu za Vijetnam, kineski turisti mogu očekivati da će njihova viza biti obrađena u roku od 3-5 radnih dana. Međutim, tijekom vrhunca sezone, vrijeme obrade može biti malo dulje. Važno je planirati svoje putovanje u skladu s tim i podnijeti zahtjev za vizu dovoljno unaprijed kako biste izbjegli gnjavažu u zadnji čas.

Imajte na umu da imigracijska služba za Vijetnam, gdje se obrađuje vaš zahtjev za vizu, ne radi subotom, nedjeljom, na tradicionalni dan Vijetnamskih narodnih snaga javne sigurnosti (19. kolovoza) i državne praznike. Stoga je preporučljivo planirati zahtjev za vizu u skladu s tim, uzimajući u obzir ove neradne dane.

Nacionalni praznici u Vijetnamu koje treba uzeti u obzir za kineske turiste

Za kineske turiste je ključno da budu svjesni državnih praznika u Vijetnamu kako bi učinkovito planirali svoje putovanje. Ovo su državni praznici u Vijetnamu na koje biste trebali obratiti pažnju:

 • Nova godina (01. siječnja)
 • Tet Holiday
 • Dan komemoracije Hung Kings
 • Dan ujedinjenja (30. travnja)
 • Praznik rada (01. svibnja)
 • Dan državnosti (02. rujna)

Tijekom ovih praznika vrijeme obrade vize može se produljiti, a imigracijski uredi mogu imati ograničen rad. Ako vam je potrebna viza tijekom ovih praznika, preporučuje se da potražite pomoć renomirane agencije za savjetovanje i ponudu. Oni će vas moći voditi kroz postupak i osigurati neometano iskustvo podnošenja zahtjeva za vizu.

Ishođenje hitne vize za Vijetnam za kineske turiste

U određenim slučajevima, možda će vam trebati hitna viza za Vijetnam. Srećom, agencije također nude ubrzane usluge za rješavanje takvih situacija. Ovo su opcije dostupne kineskim turistima:

 • Viza za isti dan: Ako trebate vizu za isti dan, agencije mogu ubrzati postupak za vas. Oni će se pobrinuti da se vaša prijava podnese brzo, što će vam omogućiti brzo dobivanje vize.
 • 4-satna viza: za malo opušteniji vremenski okvir, agencije mogu dobiti vašu vizu u roku od 4 sata. Ova opcija pruža ravnotežu između hitnosti i praktičnosti.
 • 2-satna viza: U najhitnijim situacijama agencije mogu ubrzati vaš zahtjev za vizu i pripremiti ga u roku od samo 2 sata. Ova je usluga idealna za putnike s neočekivanim promjenama u svojim planovima ili putničkim aranžmanima u zadnjem trenutku.

Što kineski turisti trebaju pripremiti kako bi podnijeli zahtjev za vizu za Vijetnam online?

Kako bi podnijeli zahtjev za vizu za Vijetnam online, kineski turisti trebaju prikupiti nekoliko bitnih dokumenata i informacija. Evo kratkog popisa za provjeru kako biste osigurali nesmetan postupak prijave:

 • Valjana putovnica: Provjerite ima li vaša kineska putovnica valjanost najmanje šest mjeseci i najmanje dvije prazne stranice za pečat za vizu.
 • Osobni podaci: Navedite točne osobne podatke kao što su vaše puno ime, spol, datum rođenja, mjesto rođenja, broj putovnice i nacionalnost.
 • Valjana adresa e-pošte: Koristite valjanu adresu e-pošte za primanje potvrda i obavijesti o statusu vašeg zahtjeva za vizu.
 • Valjana kreditna/debitna kartica: Pripremite valjanu kreditnu/debitnu karticu (Visa, Master, JCB, Diners Club, Amex, Union Pay itd.) za potrebe plaćanja.
 • Privremena adresa u Vijetnamu: Pripremite adresu planiranog hotela ili smještaja u Vijetnamu.
 • Svrha posjeta: Jasno navedite svrhu vašeg posjeta, bilo da se radi o turizmu, poslu, poslu ili studiju.
 • Planirani datumi ulaska i izlaska: Navedite datume na koje namjeravate ući i izaći iz Vijetnama.
 • Predviđene ulazne i izlazne točke: Navedite informacije o zračnim lukama ili lukama kroz koje planirate ući i izaći iz Vijetnama. Napominjemo da ako ulazite u Vijetnam kroz luku, morate koristiti registriranu luku.
 • Trenutno zanimanje: Uključite svoje trenutno zanimanje, uključujući naziv, adresu i broj telefona vaše tvrtke.

Što kineski turisti trebaju učitati za online zahtjev za vizu za Vijetnam?

Kako bi podnijeli zahtjev za vizu za Vijetnam online, kineski turisti moraju učitati dva bitna dokumenta:

1. Skenirana kopija stranice s podacima putovnice:

Skenirana kopija stranice s podacima vaše putovnice ključna je za provjeru podataka navedenih u obrascu zahtjeva za vizu.  Provjerite je li skenirana kopija čitljiva, jasna te uključuje cijelu stranicu, uključujući vašu fotografiju, osobne podatke i ICAO retke.  Stranica s podacima putovnice služi kao dokaz vašeg identiteta, a bilo kakva odstupanja mogu rezultirati kašnjenjem ili odbijanjem vaše prijave.

Zahtjevi za skeniranu kopiju stranice s podacima putovnice:

Prilikom slanja skenirane kopije stranice s podacima vaše putovnice, bitno je pridržavati se sljedećih zahtjeva:

 • Skenirana kopija treba biti u PDF, JPEG ili JPG formatu radi jednostavnog slanja.
 • Dokument treba biti jasan i čitljiv, osiguravajući da su svi pojedinosti vidljivi.
 • Treba uključiti cijelu stranicu, uključujući fotografiju, osobne podatke i ICAO retke.
 • Provjerite je li skenirana kopija sken cijele stranice, bez izrezivanja ili informacija koje nedostaju.

Ispunjavanjem ovih zahtjeva možete osigurati da je postupak verifikacije brz, smanjujući sve potencijalne prepreke u dobivanju vaše vijetnamske vize.

2. Najnovija portretna fotografija (4x6cm):

Portretna fotografija koristi se kako bi se potvrdio vaš identitet i osiguralo da odgovara osobi u putovnici.  Fotografija bi trebala biti novija i odražavati vaš trenutni izgled. Dok snimate fotografiju, okrenite se izravno u kameru i izbjegavajte nošenje naočala. Ovaj zahtjev osigurava neometanu obradu vašeg zahtjeva za vizu.

Zahtjevi za portretnu fotografiju za kineske turiste:

Kako bi se osigurao nesmetan postupak prijave, kineski turisti moraju se pridržavati sljedećih zahtjeva za portretne fotografije:

 • Fotografija treba biti u formatu za putovnicu, dimenzija 4×6 cm.
 • Fotografija treba biti jasna, bez zamućenja ili izobličenja.
 • Pazite da gledate ravno u kameru, s neutralnim izrazom lica.
 • Izbjegavajte nošenje naočala ili bilo kojeg drugog pribora koji vam može zaklanjati lice.
 • Pozadina bi trebala biti čista, po mogućnosti bijela, kako bi se osigurala jasnoća.

Slijedeći ove smjernice, možete osigurati da vaša portretna fotografija ispunjava nužne zahtjeve, čineći postupak prijave besprijekornim.

Kako podnijeti zahtjev za vizu za Vijetnam online za kineske turiste?

Sada kada imate sve potrebne informacije spremne, prođimo korak po korak kroz online postupak podnošenja zahtjeva za vizu za Vijetnam:

 • Posjetite službenu web stranicu: idite na službenu web stranicu za zahtjeve za vizu za Vijetnam. Potražite odjeljak “Prijava za vijetnamsku vizu” ili “Vijetnamska e-viza”.
 • Odaberite svoju nacionalnost: Odaberite svoju nacionalnost iz padajućeg izbornika. U tom slučaju odaberite “Kina”.
 • Odaberite svrhu posjeta: Odaberite svrhu svog posjeta među dostupnim opcijama. Za kineske turiste najčešća bi svrha bila “turizam”.
 • Unesite osobne podatke: navedite točne osobne podatke prema zahtjevu, uključujući vaše puno ime, spol, datum rođenja, mjesto rođenja, broj putovnice i nacionalnost.
 • Navedite pojedinosti o ulasku i izlasku: Unesite planirane datume ulaska i izlaska, zajedno s predviđenim točkama ulaska i izlaska/zračnim lukama u Vijetnamu.
 • Navedite privremenu adresu: Unesite adresu planiranog hotela ili smještaja u Vijetnamu.
 • Navedite trenutno zanimanje: Podijelite pojedinosti o svom trenutnom zanimanju, uključujući naziv, adresu i telefonski broj vaše tvrtke.
 • Učitajte popratne dokumente: U nekim slučajevima, ovisno o svrsi vašeg posjeta, mogu biti potrebni dodatni dokumenti za dokazivanje vaše namjere. U turističke svrhe u pravilu nisu potrebni dodatni dokumenti.
 • Platite naknadu za Visa: Upotrijebite valjanu kreditnu/debitnu karticu za plaćanje. Naknada varira ovisno o vrsti vize i trajanju boravka.
 • Pregledajte i pošaljite: Još jednom provjerite točnost svih informacija koje ste dali. Kada budete zadovoljni, pošaljite svoju prijavu.

Kako provjeriti status vijetnamske e-vize za kineske turiste?

Nakon što uspješno podnesete zahtjev za vijetnamsku e-vizu, možda ćete biti znatiželjni pratiti njezin status. Evo jednostavnog vodiča za provjeru statusa vaše vijetnamske e-vize:

 • Posjetite službenu web stranicu za zahtjev za vijetnamsku e-vizu.
 • Idite na odjeljak “Provjeri status vize”.
 • Unesite tražene informacije, kao što je referentni kod vašeg zahtjeva ili broj putovnice.
 • Dovršite postupak sigurnosne provjere, ako se to od vas zatraži.
 • Kliknite na gumb “Provjeri status”.

Nakon završetka, web stranica će prikazati trenutni status vašeg zahtjeva za vijetnamsku e-vizu. Možete pratiti napredak i procijenjeno vrijeme obrade, osiguravajući da ostanete informirani o statusu svoje vize.

Povećanje stope uspjeha vašeg zahtjeva za vizu za kineske turiste

Dobivanje vize ponekad može biti zastrašujući i dugotrajan proces.  Međutim, uz pravo znanje i pomoć, možete povećati stopu uspješnosti svoje prijave za vizu.  Evo nekoliko vrijednih savjeta o tome kako dobiti vizu za Vijetnam online:

 • Razumijevanje procesa evaluacije: Važno je napomenuti da nisu svi zahtjevi za vizu koje primi vijetnamska vlada odobreni. Službenici odgovorni za ocjenu prijava slijede vlastiti skup pravila i kriterija. Kako biste povećali svoje šanse za odobrenje, upoznajte se sa zahtjevima i smjernicama koje je postavila vlada.
 • Pružite potpune i točne podatke: Prilikom ispunjavanja zahtjeva za vizu, pobrinite se da točno navedete sve potrebne podatke. Još jednom provjerite podatke o putovnici, datume putovanja i druge osobne podatke. Sve nedosljednosti ili nepotpune informacije mogu dovesti do kašnjenja ili odbijanja vaše prijave.
 • Pošaljite popratne dokumente: Kako biste ojačali svoj zahtjev za vizu, pošaljite sve potrebne popratne dokumente. To može uključivati vašu putovnicu, plan putovanja, hotelske rezervacije, rezervacije letova i dokaz o financijskim sposobnostima. Provjerite jesu li svi dokumenti ažurni i ispunjavaju posebne zahtjeve koje je navela vijetnamska vlada.
 • Slijedite smjernice: obratite pozornost na smjernice vijetnamske vlade za zahtjeve za vizu. Provjerite je li vaša putovnica valjana najmanje šest mjeseci od datuma ulaska u Vijetnam. Osim toga, vodite računa o svim posebnim zahtjevima za vizu na temelju svrhe vašeg posjeta, kao što su turističke, poslovne ili studijske vize.
 • Angažirajte agenciju: ako ste u žurbi, niste upoznati s postupkom ili niste sigurni koliko će vaša prijava biti uspješna, razmislite o angažiranju ugledne agencije.  Te su agencije specijalizirane za obradu zahtjeva za vizu i imaju opsežno znanje o lokalnim pravilima i propisima. Oni vam mogu dati jednostavan obrazac, pomoći vam u učitavanju potrebnih dokumenata, ponuditi prijateljsku podršku i osigurati iskustvo bez muke. Uz stopu uspješnosti od 99,9%, mogu vam pružiti mir.

Odobravanje vize za kineske turiste bez muke: prednost agencije

Za kineske turiste koji traže jednostavno i zajamčeno odobrenje vize, angažiranje agencije pravi je put. Ove agencije imaju veliko iskustvo u rješavanju zahtjeva za vizu za Vijetnam i dobro su upoznate s lokalnim pravilima i propisima. Korištenjem njihovih usluga možete uživati u sljedećim pogodnostima:

 • Proces bez napora: Agencije pružaju jednostavan i pojednostavljen postupak za podnošenje zahtjeva za vizu. Nude obrasce jednostavne za korištenje koje je lako ispuniti i učitati potrebne dokumente. Uz njihovu stručnost možete izbjeći moguće frustracije i neizvjesnosti.
 • Prijateljska podrška: profesionalne agencije imaju namjenske timove za podršku koji su vam spremni pomoći tijekom cijelog procesa podnošenja zahtjeva za vizu. Oni će odmah odgovoriti na sve vaše upite ili nedoumice, osiguravajući glatko iskustvo bez stresa.
 • Stopa uspješnosti od 99,9%: sa svojim poznavanjem lokalnih pravila, agencije se mogu pohvaliti impresivnom stopom uspješnosti od 99,9%. Ako im povjerite svoj zahtjev za vizu, možete imati povjerenja u odobrenje vaše vize.

Kontrolni popis za kineske turiste nakon dobivanja odobrenja za vizu

Čestitamo! Dobili ste odobrenje za vizu. Sada je vrijeme da se pripremite za svoje putovanje u Vijetnam. Evo praktičnog kontrolnog popisa za kineske turiste nakon što im se odobri viza:

 • Još jednom provjerite svoju vizu: Prije nego što krenete na putovanje, pažljivo pregledajte svoju vizu kako biste bili sigurni da nema grešaka ili grešaka. Neophodno je imati točne podatke o vizi kako biste izbjegli komplikacije po dolasku.
 • Ispišite kopiju svoje vize: Obavezno ispišite kopiju svoje vize jer ćete je morati predočiti po dolasku u Vijetnam. Posjedovanje fizičke kopije spasit će vas od bilo kakvih neugodnosti ili zabune na imigracijskim kontrolnim točkama.
 • Planirajte svoj plan puta: Odvojite malo vremena da isplanirate svoj plan puta u Vijetnamu. Istražite mjesta koja želite posjetiti, mogućnosti smještaja i prijevoza kako biste maksimalno iskoristili svoje putovanje.
 • Mjenjačka valuta: Vijetnamski dong (VND) službena je valuta Vijetnama. Preporučljivo je zamijeniti nešto valute prije putovanja kako biste bili sigurni da imate gotovinu pri ruci za sve neposredne troškove po dolasku.
 • Pakirajte se u skladu s tim: Provjerite vremensku prognozu za svoje datume putovanja i spakirajte odgovarajuću odjeću i osnovne stvari.  Ne zaboravite ponijeti putne dokumente, uključujući putovnicu i vizu.
 • Naučite osnovne vijetnamske fraze: Iako se engleski široko govori u mnogim turističkim područjima, učenje nekoliko osnovnih vijetnamskih fraza može poboljšati vaše iskustvo putovanja i pomoći vam u interakciji s lokalnim stanovništvom.

Slijedeći ovaj kontrolni popis, možete osigurati bez stresa i ugodno putovanje u Vijetnam kao kineski turist.

Najčešća pitanja za kineske turiste koji su podnijeli zahtjev za vijetnamsku e-vizu putem vladine web stranice

Kao kineski turist koji planira posjetiti Vijetnam, podnošenje zahtjeva za e-vizu putem vladine web stranice je zgodan i učinkovit način za dobivanje putne isprave. Međutim, mogu postojati situacije u kojima ćete morati unijeti izmjene ili ispravke u svoj zahtjev za e-vizu. Obratit ćemo se najčešćim pitanjima za kineske turiste koji su podnijeli zahtjev za vijetnamsku e-vizu putem vladine web stranice.

Pitanje 1: Moj let uskoro polijeće, ali moj status e-vize za Vijetnam se obrađuje. Postoji li neka služba koja bi to požurila ili ubrzala?

Ako se vaš let brzo približava, a vaša e-viza za Vijetnam još uvijek se obrađuje, to može biti razlog za zabrinutost. Kako bi riješili ovaj problem, preporučamo da se kineski turisti obrate uglednoj agenciji ili pošalju e-poštu na info@vietnamimmigration.org za podršku. Te su agencije specijalizirane za usluge izdavanja viza i mogu vam pomoći u ubrzavanju podnošenja zahtjeva za e-vizu. Imajte na umu da se za ovu uslugu mogu naplatiti dodatni troškovi.

Pitanje 2: Dao sam nevažeće podatke za svoj zahtjev za e-vizu. Ima li neki servis da to ispravi?

Pogreške se događaju, a ako ste u zahtjevu za vijetnamsku e-vizu unijeli netočne ili nevažeće podatke, važno je to ispraviti prije putovanja. Kineskim turistima savjetujemo da se obrate uglednoj agenciji ili pošalju e-poštu na info@vietnamimmigration.org i zatraže pomoć u ispravljanju informacija. Ove agencije imaju stručnost za obradu takvih zahtjeva i osiguravaju da vaš zahtjev za e-vizu odražava točne i važeće podatke.  Imajte na umu da se uz ovu uslugu mogu naplaćivati.

Pitanje 3: Želim urediti svoj zahtjev za e-vizu. Postoji li neki servis za uređivanje?

Ako želite promijeniti svoj zahtjev za e-vizu, bilo da se radi o ažuriranju osobnih podataka ili izmjeni datuma putovanja, preporučujemo da kontaktirate uglednu agenciju ili pošaljete e-poruku na info@vietnamimmigration.org za podršku. Ove su agencije dobro upućene u postupak podnošenja zahtjeva za e-vizu i mogu vam pomoći u uređivanju vašeg zahtjeva. Međutim, važno je imati na umu da se ova usluga može naplaćivati.

Pitanje 4: Dolazim ranije od datuma dolaska navedenog u zahtjevu za e-vizu. Postoji li usluga promjene datuma dolaska?

U slučaju da se vaši planovi putovanja promijene i morate stići u Vijetnam ranije od datuma navedenog u vašem zahtjevu za e-vizu, savjetujemo kineskim turistima da potraže pomoć od ugledne agencije ili da pošalju e-poštu na info@vietnamimmigration.org. Te vam agencije mogu pomoći u promjeni datuma dolaska u vašem zahtjevu za e-vizu. Imajte na umu da se ova usluga može naplaćivati.

Pitanje 5: Ulazim u Vijetnam kroz drugu luku koja nije navedena u zahtjevu za e-vizu. Postoji li neka usluga za ispravljanje ulaznog otvora?

Ako nađete da morate ući u Vijetnam kroz drugu luku od one navedene u vašem zahtjevu za e-vizu, preporučujemo da se obratite uglednoj agenciji ili pošaljete e-poruku na info@vietnamimmigration.org za podršku. Te vam agencije mogu pomoći u ispravljanju ulazne luke u vašem zahtjevu za e-vizu. Međutim, važno je imati na umu da se za ovu uslugu mogu naplatiti naknade.

Pitanje 6: Što trebam učiniti da izmijenim podatke nakon podnošenja zahtjeva za e-vizu putem vladine web stranice?

Ako ste već podnijeli zahtjev za e-vizu putem vladine web stranice i trebate izmijeniti bilo koju informaciju, predlažemo kineskim turistima da se obrate uglednoj agenciji ili pošalju e-poštu na info@vietnamimmigration.org za podršku. Ove agencije imaju potrebnu stručnost da obrade vaš zahtjev i pomognu vam u izmjeni podataka u vašem zahtjevu za e-vizu. Važno je znati da se ova usluga može naplatiti.

Zaključak

Dobijanje vize za Vijetnam online za kineske turiste ne mora biti kompliciran ili neizvjestan proces. Slijedeći gore navedene savjete i uzimajući u obzir usluge renomirane agencije, možete povećati stopu uspješnosti svog zahtjeva za vizu, uživati u iskustvu bez muke i dobiti svoju vizu na vrijeme uz zajamčeno odobrenje. Stoga počnite planirati svoje putovanje u Vijetnam s povjerenjem i krenite u nezaboravnu avanturu u ovom prekrasnom odredištu jugoistočne Azije.

Bilješka:

Iako vladina web stranica za vijetnamsku e-vizu ne pruža izravnu podršku, kineski turisti i dalje mogu potražiti pomoć od renomiranih agencija ili poslati e-poštu na info@vietnamimmigration.org za podršku. Te agencije mogu pomoći u žurbi ili ubrzavanju zahtjeva za e-vizu, ispravljanju nevažećih podataka, uređivanju zahtjeva, promjeni datuma dolaska, ispravljanju ulaznih luka i mijenjanju podataka nakon podnošenja. Ne zaboravite pregledati uvjete i odredbe ovih agencija i budite spremni na sve naknade koje se mogu primijeniti.