April 14, 2024
Bosnian

Vijetnamska viza online za hrvatske turiste: sve što trebate znati

Zašto bi hrvatski turisti trebali razmotriti posjet Vijetnamu?

Vijetnam nudi jedinstven spoj prirodnih ljepota, drevnih tradicija i modernog šarma, što ga čini idealnom destinacijom za hrvatske turiste koji traže nezaboravno iskustvo putovanja. Evo nekoliko razloga zašto bi hrvatski turisti trebali razmotriti posjet Vijetnamu:

 • Siguran i prijateljski: Vijetnam je poznat po svojim toplim i gostoljubivim ljudima. Hrvatski turisti mogu očekivati da će biti dočekani s iskrenim osmjesima i doživjeti osjećaj sigurnosti tijekom cijelog putovanja.
 • Delicious Foods: Vijetnamska kuhinja je poznata širom sveta po svojim divnim ukusima i svežim sastojcima. Od kultnih pho i banh mi do ukusnih jela od morskih plodova, hrvatski turisti imat će priliku prepustiti se kulinarskoj avanturi kakva nije ni jedna druga.
 • Pristupačno: U poređenju sa mnogim drugim popularnim turističkim destinacijama, Vijetnam nudi odličnu vrijednost za novac. Hrvatski turisti će otkriti da se njihov budžet za putovanje može dodatno proširiti, što će im omogućiti da uživaju u više iskustava i aktivnosti tijekom posjeta.
 • Lepo i lepo vreme: Vijetnam se može pohvaliti pejzažima koji oduzimaju dah, od veličanstvenih planina Sapa do zadivljujućih plaža Phu Quoc-a. Uz raznoliku klimu, hrvatski turisti mogu odabrati idealno vrijeme za posjet i uživanje u ugodnom vremenu tijekom cijele godine.
 • Živa kultura: Uronite u bogatu vijetnamsku kulturnu baštinu, od drevnih hramova i istorijskih mesta do tradicionalnih festivala i jedinstvenih običaja. Hrvatski turisti imat će priliku steći uvid u fascinantnu povijest i tradiciju Vijetnama.

Da li je hrvatskim turistima potrebna ulazna viza za ulazak u Vijetnam?

Da, hrvatski turisti moraju dobiti vizu prije odlaska u Vijetnam. Srećom, Vijetnamska viza online nudi zgodno rješenje za hrvatske turiste, eliminirajući potrebu da prolaze kroz tradicionalni proces podnošenja zahtjeva za vizu u vijetnamskom veleposlanstvu ili konzulatu.

Živjeti daleko od vijetnamske ambasade/konzulata: Mogu li hrvatski turisti podnijeti zahtjev za vijetnamsku vizu online?

Apsolutno! Jedna od ključnih prednosti vijetnamske vize online je to što hrvatskim turistima omogućava da se prijave za vizu iz udobnosti vlastitog doma ili ureda, bez obzira na njihovu lokaciju. Ovo je posebno korisno za one koji žive daleko od vijetnamske ambasade ili konzulata, štedeći im vrijeme i trud.

Koje su prednosti Vijetnamske vize online za hrvatske turiste?

Vijetnamska viza online donosi niz pogodnosti za hrvatske turiste koji planiraju putovanje u Vijetnam. Evo nekoliko prednosti dobijanja vize putem interneta:

 • Pogodnost: Uz online vizu za Vijetnam, hrvatski turisti mogu kompletan proces podnošenja zahtjeva za vizu završiti online, eliminirajući potrebu za dugotrajnim posjetama veleposlanstvu ili konzulatu. Ovaj pojednostavljeni proces štedi vrijeme i trud.
 • Fleksibilnost: Vijetnamska e-Visa vrijedi do 90 dana, omogućavajući hrvatskim turistima da istražuju Vijetnam vlastitim tempom. Osim toga, nudi mogućnost jednokratnog i višestrukog ulaska, pružajući fleksibilnost onima koji planiraju putovati unutar zemlje ili na susjedna odredišta.
 • Široka dostupnost: Postoji 13 aerodroma, 16 graničnih prelaza na kopnu i 13 graničnih prelaza na moru koji prihvataju vlasnike Vijetnamske e-vize, što hrvatskim turistima čini pogodnim za ulazak i izlazak iz zemlje. To znači da mogu izabrati najprikladniju ulaznu tačku na osnovu svojih planova putovanja.
 • Isplativo: Podnošenje zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta isplativa je opcija za hrvatske turiste. To eliminiše potrebu za putnim troškovima do ambasade ili konzulata i smanjuje ukupne troškove vezane za dobijanje vize.
 • Ušteda vremena: Online proces podnošenja zahtjeva je brz i učinkovit, omogućavajući hrvatskim turistima da dobiju svoje pismo odobrenja za vizu u roku od nekoliko radnih dana. Ovo eliminiše potrebu za dugim periodima čekanja, osiguravajući neometano i bezbrižno iskustvo putovanja.

Službene naknade za e-vizu za Vijetnam za hrvatske turiste:

Vladina web stranica Vijetnama navodi sljedeće službene naknade za vize za hrvatske turiste koji se prijavljuju za vizu putem interneta:

 • Viza za jedan ulazak (do 30 dana): 25 USD
 • Viza za više ulazaka (do 30 dana): 50 USD
 • Viza za jedan ulazak (do 90 dana): 25 USD
 • Viza za više ulazaka (do 90 dana): 50 USD

Važno je napomenuti da su ove naknade podložne promjenama, pa preporučujemo da provjerite trenutne stope prije podnošenja zahtjeva za vizu. Vladina web stranica je najpouzdaniji izvor za ažurirane informacije.

Razumijevanje jednokratnih i višestrukih ulazaka za hrvatske turiste:

Kao hrvatski turist, bitno je razumjeti razliku između viza za jedan i više ulazaka kako biste donijeli informiranu odluku na temelju vaših planova putovanja.

 • Viza za jedan ulazak: Viza za jedan ulazak vam omogućava da uđete u Vijetnam samo jednom tokom navedenog perioda važenja (do 30 dana ili do 90 dana). To znači da ako napustite Vijetnam, nećete moći ponovo ući koristeći istu vizu. Ako planirate da posetite Vijetnam na kraći period i nemate nameru da napuštate zemlju tokom svog boravka, jednokratna viza je pogodna za vas.
 • Viza za više ulazaka: Viza za više ulazaka, s druge strane, omogućava vam da uđete i izađete iz Vijetnama više puta u periodu važenja (do 30 dana ili do 90 dana). Ova vrsta vize idealna je za hrvatske turiste koji planiraju putovati u susjedne zemlje i vratiti se u Vijetnam tijekom svog putovanja. Uz vizu za više ulazaka, imate fleksibilnost da istražite Vijetnam i njegove susjedne zemlje bez potrebe za dodatnim zahtjevima za vizu.

Politika povrata novca za hrvatske turiste:

Važno je napomenuti da se službene takse za vize za Vijetnam u svakom slučaju ne vraćaju. Bez obzira da li je vaš zahtjev za vizu odobren ili odbijen, nećete imati pravo na povrat novca. Stoga je ključno osigurati da ispunjavate sve zahtjeve i pružite tačne informacije prilikom podnošenja zahtjeva za vizu za Vijetnam.

Ako odlučite podnijeti zahtjev za vizu preko agencije, vrijedno je napomenuti da naknade mogu biti veće u poređenju sa zvaničnim vladinim stopama. Agencije često naplaćuju dodatne usluge za obradu vašeg zahtjeva za vizu. Stoga je preporučljivo razmotriti praktičnost i efikasnost korištenja agencije u odnosu na veće troškove.

Vijetnamska viza online za hrvatske turiste: Vladina web stranica naspram renomiranih agencija:

Istražit ćemo opcije koje su dostupne hrvatskim turistima za dobivanje vize za Vijetnam putem interneta. Uporedit ćemo prednosti i nedostatke korištenja vladine web stranice ili renomiranih agencija, pomažući vam da donesete informiranu odluku.

Vladina web stranica:

Vladina web stranica nudi isplativo rješenje za dobijanje vize za Vijetnam. Naplaćuje nižu naknadu u poređenju sa renomiranim agencijama, ali dolazi sa kompromisom. Vladina web stranica radi po principu uradi sam, što znači da ćete biti odgovorni za samostalno dovršavanje procesa podnošenja zahtjeva za vizu.

Prednosti korištenja vladine web stranice:

 • Niže naknade: Vladina web stranica nudi povoljniju opciju za hrvatske turiste.
 • Fleksibilnost: Imate slobodu da ispunite zahtjev za vizu vlastitim tempom.

Nedostaci korištenja vladine web stranice:

 • Nedostatak podrške: Kao DIY proces, vladina web stranica ne pruža nikakvu podršku ili pomoć tokom procesa prijave.
 • Dugotrajno: Samostalno ispunjavanje zahtjeva za vizu može biti dugotrajno i potencijalno zbunjujuće, posebno ako vam je to prvi put.

Renomirane agencije:

S druge strane, renomirane agencije nude sveobuhvatnu uslugu koja se brine o vašem zahtjevu za vizu u vaše ime. Ove agencije imaju dugogodišnje iskustvo i stručnost u vođenju procesa podnošenja zahtjeva za vizu, osiguravajući neometano i bezbrižno iskustvo za hrvatske turiste.

Prednosti korištenja renomiranih agencija:

 • Stručnost i podrška: Renomirane agencije imaju tim profesionalaca koji su dobro upućeni u proces podnošenja zahtjeva za vizu. Oni pružaju sveobuhvatnu podršku i smjernice tokom cijelog procesa.
 • Garancija odobrenja: Sa svojim znanjem i iskustvom, renomirane agencije znaju kako da vam odobri zahtjev za vizu, dajući vam mir.
 • Pravovremena dostava: Renomirane agencije razumiju važnost blagovremene dostave viza. Oni osiguravaju da vaša viza bude obrađena i isporučena u obećanom roku.
 • Dodatne usluge: Renomirane agencije nude dodatne usluge za poboljšanje vašeg doživljaja putovanja. Oni mogu ubrzati vaš zahtjev za vizu ako vam je hitno potrebna, pružiti pomoć pri dolasku na šalter za imigraciju, ponuditi brzo odobrenje za imigraciju kako biste izbjegli duge redove, pa čak i organizirati preuzimanje na aerodromu i transfer do vašeg hotela.

Nedostaci korištenja renomiranih agencija:

 • Veće naknade: Pogodnost i bezbrižnost koju pružaju renomirane agencije imaju veću cijenu u odnosu na vladinu web stranicu.

Pravi izbor za vašu vizu za Vijetnam kao Hrvat:

Ako tražite jeftinu opciju i sigurni ste u samostalno kretanje kroz proces podnošenja zahtjeva za vizu, vladina web stranica može biti prikladan izbor. Međutim, ako više volite iskustvo bez problema sa stručnom podrškom i dodatnim uslugama, renomirane agencije su pravi put.

Konačno, izbor između vladine web stranice i renomiranih agencija ovisi o vašim specifičnim potrebama i preferencijama. Uzmite u obzir svoj budžet, raspoloživost vremena i želju za stručnom pomoći prilikom donošenja odluke. Koju god opciju da odaberete, budite sigurni da će dobijanje vize za Vijetnam putem interneta otvoriti vrata nevjerovatnom iskustvu putovanja u ovoj prekrasnoj zemlji jugoistočne Azije.

Koliko je vremena potrebno da hrvatski turisti dobiju odobrenje za vizu?

Vrijeme obrade vijetnamske vize za hrvatske turiste obično se kreće od 3 do 5 radnih dana. Međutim, važno je napomenuti da tokom vrhunca sezone vrijeme obrade može biti duže. Kako biste izbjegli bilo kakve neugodnosti u posljednjem trenutku, preporučljivo je podnijeti zahtjev za vizu unaprijed.

Važno je imati na umu da Imigracija Vijetnama, odgovorna za obradu zahtjeva za vizu, ne radi subotom, nedjeljom, tradicionalnom danom Vijetnamskih narodnih snaga javne sigurnosti (19. avgust) i državnim praznicima. Stoga je ključno planirati svoju aplikaciju za vizu u skladu s tim.

Državni praznici u Vijetnamu za pamćenje za hrvatske turiste

Ako vam je potrebna viza tokom praznika, preporučujemo da kontaktirate renomiranu agenciju za konsultacije i ponudu. Ključno je biti svjestan državnih praznika u Vijetnamu kako biste izbjegli bilo kakva kašnjenja ili komplikacije u dobijanju vize. Evo državnih praznika na koje treba obratiti pažnju:

 • Nova godina (1. januar)
 • Tet praznik (vijetnamska Nova godina) – Datumi se razlikuju svake godine
 • Dan komemoracije Hung Kings – Datumi se razlikuju svake godine
 • Dan ujedinjenja (30. april)
 • Praznik rada (1. maj)
 • Dan državnosti (2. septembar)

Za vrijeme ovih praznika preporučljivo je unaprijed planirati zahtjev za vizu i uzeti u obzir neradne dane prilikom izračunavanja vremena obrade.

Što bi se hrvatski turisti trebali pripremiti za online zahtjev za vijetnamsku vizu?

Prije pokretanja procesa online podnošenja zahtjeva za vizu, hrvatski turisti moraju osigurati da imaju sljedeće dokumente i informacije na raspolaganju:

 • Važeća putovnica: Uvjerite se da vaša hrvatska putovnica ima valjanost najmanje 6 mjeseci od datuma dolaska u Vijetnam. Osim toga, uvjerite se da postoje najmanje dvije prazne stranice za pečatiranje vize.
 • Lični podaci: Navedite tačne lične podatke kao što su puno ime, pol, datum rođenja, mjesto rođenja, broj pasoša i nacionalnost.
 • Važeća adresa e-pošte: Bitno je imati važeću adresu e-pošte za primanje potvrde i obavještenja u vezi sa statusom vaše vize. Pobrinite se da redovno provjeravate inbox tokom procesa prijave.
 • Važeća kreditna/debitna kartica: Pripremite važeću kreditnu ili debitnu karticu (Visa, Master, JCB, Diners Club, Amex, Union Pay, itd.) za potrebe plaćanja. Naknada za podnošenje zahtjeva za vizu putem interneta može se bezbedno platiti preko određenog prolaza za plaćanje.
 • Privremena adresa u Vijetnamu: Navedite adresu planiranog hotela ili smještaja tokom boravka u Vijetnamu. Ove informacije su neophodne za obradu vize i treba ih tačno navesti.
 • Svrha posjete: Navedite svrhu vaše posjete Vijetnamu, bilo da se radi o turizmu, poslu, poslovanju, studiranju ili u druge svrhe. Imajte na umu da različite svrhe mogu zahtijevati dodatnu dokumentaciju koja podržava vašu aplikaciju.
 • Planirani datumi ulaska i izlaska: Navedite planirane datume vašeg ulaska i izlaska iz Vijetnama. Uvjerite se da je valjanost vaše vize usklađena s ovim datumima kako biste izbjegli bilo kakve neugodnosti tokom vašeg boravka.
 • Namjerane ulazne i izlazne tačke/aerodromi: Navedite luke ili aerodrome preko kojih planirate ući i izaći iz Vijetnama. Važno je napomenuti da u Vijetnam treba da uđete preko luke koju ste registrovali online, osim za aerodrome.
 • Trenutno zanimanje: Navedite detalje vašeg trenutnog zanimanja, uključujući naziv i adresu vaše kompanije, kao i broj telefona za kontakt. Ove informacije su potrebne za potrebe obrade vize.

Što hrvatski turisti trebaju učitati za online aplikaciju za vijetnamsku vizu?

Prilikom podnošenja zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta, hrvatski turisti moraju učitati dva osnovna dokumenta:

1. Skenirana kopija stranice sa podacima o pasošu:

Ovaj dokument služi za provjeru informacija navedenih u obrascu zahtjeva za vizu. Kako biste osigurali neometani proces, provjerite je li vaša skenirana kopija čitljiva, jasna i skenirana preko cijele stranice. Trebao bi uključivati vašu fotografiju, lične podatke i ICAO linije. Prihvaćeni formati datoteka uključuju PDF, JPEG i JPG.

Zahtjevi za skeniranu kopiju stranice sa podacima o pasošu

Kako bi proces prijave bio bez problema, evo specifičnih zahtjeva za skeniranu kopiju stranice s podacima o pasošu:

 • Skenirana kopija treba da bude slika visokog kvaliteta koja se lako čita i razume.
 • Uvjerite se da je cijela stranica vidljiva i da nije izrezana, uključujući fotografiju, lične podatke i ICAO linije.
 • Slika mora biti jasna i bez zamućenja ili izobličenja.
 • Prihvaćeni formati datoteka za podnošenje su PDF, JPEG i JPG.
 • Još jednom provjerite da li se podaci navedeni u obrascu zahtjeva za vizu podudaraju sa detaljima u skeniranoj kopiji.

2. Nedavna portretna fotografija:

Hrvatski turisti moraju dostaviti nedavnu portretnu fotografiju ili fotografiju veličine pasoša dimenzija 4×6 cm. Ova fotografija se koristi za potvrdu vašeg identiteta i ažuriranje vašeg trenutnog izgleda. Bitno je da fotografija odgovara osobi u pasošu. Da biste ispunili zahtjeve, uvjerite se da gledate pravo u kameru bez nošenja naočara.

Zahtjevi za portretnu fotografiju za hrvatske turiste

Da biste ispunili zahtjeve za portretnu fotografiju za online aplikaciju za vizu za Vijetnam, imajte na umu sljedeće smjernice:

 • Fotografija bi trebala biti nedavna i precizno bilježiti vaš trenutni izgled.
 • To mora biti fotografija veličine pasoša dimenzija 4×6 cm.
 • Uvjerite se da gledate direktno u kameru s neutralnim izrazom lica.
 • Izbjegavajte nošenje naočara ili bilo kakvog pribora koji bi vam mogao ometati lice.
 • Pozadina fotografije treba da bude obična i svetle boje kako bi se poboljšala vidljivost.

Korišćenje vašeg pametnog telefona za aplikaciju:

Da biste pojednostavili proces, možete jednostavno koristiti svoj pametni telefon za snimanje potrebnih dokumenata. Snimite jasnu sliku stranice sa podacima o pasošu i odgovarajuću portretnu fotografiju. Uvjerite se da je kvalitet slike visok, tako da su detalji lako vidljivi. Kada dobijete fotografije, konvertujte ih u PDF, JPEG ili JPG format prije nego što ih pošaljete sa svojom aplikacijom.

Kako se online prijaviti za vijetnamsku vizu za hrvatske turiste?

Sada kada ste prikupili sve potrebne dokumente i informacije, slijedite ove jednostavne korake za podnošenje zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta:

 • Posjetite službenu web stranicu: Započnite proces prijave posjetom službenoj web stranici za aplikaciju za e-vizu za Vijetnam. Uvjerite se da ste na ispravnoj i sigurnoj web stranici kako biste izbjegli pokušaje prevare.
 • Popunite formular za prijavu: Popunite onlajn formular za prijavu sa svojim ličnim podacima, svrhom posete, datumima ulaska i izlaska, predviđenim mestima ulaska i izlaska i informacijama o trenutnom zanimanju. Još jednom provjerite tačnost svih informacija prije nego što pređete na sljedeći korak.
 • Učitajte prateću dokumentaciju: U zavisnosti od svrhe vaše posete, možda ćete morati da obezbedite dodatne dokumente kao podršku vašoj prijavi. Obavezno učitajte sve potrebne dokumente prema uputama na web stranici.
 • Uplatite: Platite taksu za podnošenje zahtjeva za vizu koristeći svoju važeću kreditnu/debitnu karticu. Web stranica prihvaća različite načine plaćanja, uključujući Visa, Mastercard, JCB, Diners Club, American Express i Union Pay. Uvjerite se da vaša kartica ima dovoljno sredstava za pokrivanje naknade.
 • Pošaljite prijavu: Nakon što popunite formular, otpremite dokumente i izvršite uplatu, pregledajte sve informacije posljednji put. Kliknite na dugme za slanje da finalizirate svoju prijavu.
 • Provjerite status vize: Nakon podnošenja prijave, primit ćete e-poruku s potvrdom s brojem za praćenje. Možete koristiti ovaj broj za praćenje da provjerite status vašeg zahtjeva za vizu na službenoj web stranici.
 • Primite i odštampajte svoju e-vizu: Kada vaša viza bude odobrena, primit ćete obaveštenje putem e-pošte. Preuzmite i odštampajte svoju e-vizu koju ćete nositi sa sobom tokom putovanja u Vijetnam.

Kako provjeriti status Vijetnamske e-vize za hrvatske turiste?

Nakon što kao hrvatski turist podnesete zahtjev za e-vizu za Vijetnam, možda ćete biti znatiželjni pratiti njegov napredak. Slijedite ove korake da provjerite status svoje vize:

 • Posjetite službenu web stranicu Vijetnamskog odjela za imigraciju ili portal za prijavu e-viza.
 • Potražite odjeljak “Provjeri status” ili “Prati vizu”.
 • Unesite tražene detalje, kao što su ID vaše prijave, broj pasoša i datum rođenja.
 • Nakon što pošaljete informacije, sistem će vam pružiti trenutni status vašeg zahtjeva za vizu.

Slijedeći ove korake, možete ostati u toku sa zahtjevom za e-vizu za Vijetnam i planirati svoje putovanje u skladu s tim.

Povećanje uspješnosti zahtjeva za vizu za hrvatske turiste:

Kako biste povećali svoje šanse za dobijanje vize za Vijetnam putem interneta, slijedite nekoliko bitnih koraka:

 • Razumijete zahtjeve za prijavu: Prije podnošenja zahtjeva za vijetnamsku vizu putem interneta, ključno je da se upoznate sa zahtjevima za podnošenje zahtjeva. Uvjerite se da imate sve potrebne dokumente, kao što su važeći pasoš, fotografije veličine pasoša i popunjen obrazac za prijavu. Nedostatak ili nepotpun dokument može dovesti do odbijanja.
 • Dvaput provjerite svoju aplikaciju: Obratite posebnu pažnju na detalje prilikom popunjavanja obrasca za vizu. Sve greške ili neslaganja mogu dovesti do odbijanja. Uzmite si vremena da temeljito pregledate svoju prijavu prije nego što je podnesete.
 • Pošaljite dobro pripremljene dokumente: Prilikom podnošenja zahtjeva za vijetnamsku vizu na mreži, uvjerite se da ste dostavili sve potrebne dokumente u ispravnom formatu. Obratite pažnju na veličinu i kvalitet vaših fotografija za pasoš, jer moraju da ispunjavaju navedene kriterijume. Učitavanje jasnih i čitljivih dokumenata povećat će vaše šanse za odobrenje.
 • Navedite originalne informacije: Od suštinskog je značaja da navedete tačne i iskrene informacije u vašoj aplikaciji za vizu. Svaka lažna ili obmanjujuća informacija može dovesti do odbijanja i može imati ozbiljne posljedice za buduće planove putovanja. Budite istiniti i transparentni tokom cijelog procesa prijave.
 • Koristite uglednu agenciju: Da biste izbjegli potencijalnu frustraciju i neizvjesnost, razmislite o angažiranju agencije specijalizirane za usluge izdavanja viza za Vijetnam. Ove agencije su dobro upućene u lokalna pravila i propise i mogu vas voditi kroz cijeli proces. Nude jednostavne online obrasce, jednostavno učitavanje dokumenata i prijateljsku podršku kako bi osigurali iskustvo bez muke. Štaviše, renomirane agencije imaju impresivnu stopu uspješnosti od 99,9% u dobijanju viza za svoje klijente.

Bez muke i zajamčeno odobrenje za hrvatske turiste:

Za hrvatske turiste koji traže bezbrižan i zajamčen proces odobravanja, najbolje je angažirati renomiranu agenciju. Ove agencije su specijalizovane za pružanje efikasnih i pouzdanih usluga izdavanja viza putnicima. Povjeravajući zahtjev za vizu ovim profesionalcima, možete uživati u sljedećim pogodnostima:

 • Stručno znanje: Agencije u Vijetnamu imaju dubinsko razumijevanje lokalnog procesa podnošenja zahtjeva za vizu. Oni su dobro upućeni u vladina pravila i propise i tačno znaju šta treba učiniti kako bi se osiguralo uspješno odobrenje vašeg zahtjeva za vizu.
 • Pojednostavljeni proces: Uz pomoć agencije za izdavanje vize, možete s lakoćom upravljati često složenim i dugotrajnim procesom podnošenja zahtjeva za vizu. Oni pružaju online formulare prilagođene korisniku i upute korak po korak kako bi vam pojednostavili proces.
 • Prijateljska podrška: Renomirane agencije nude odličnu korisničku podršku, osiguravajući da se svi vaši upiti i nedoumice brzo riješe. Njihovo ljubazno i obrazovano osoblje pomoći će vam tokom cijelog procesa prijave, čineći ga iskustvom bez stresa.
 • Iskustva bez muke: Odlukom za agenciju za izdavanje vize, možete se spasiti od potencijalne frustracije i nepoznatosti povezanih s procesom podnošenja zahtjeva za vizu. Ove agencije rješavaju svu papirologiju i osiguravaju da je vaša prijava dostavljena ispravno i na vrijeme.

Dobivanje hitne vize za Vijetnam za hrvatske turiste:

U hitnim slučajevima gdje je vrijeme bitno, agencije za izdavanje vize nude i brze usluge izdavanja viza za hrvatske turiste. Ove usluge osiguravaju da svoju vizu dobijete u najkraćem mogućem roku, što vam omogućava da otputujete u Vijetnam bez ikakvih odlaganja. Evo dostupnih opcija:

 • Viza za isti dan: Ako vam je hitno potrebna viza, agencije mogu ubrzati proces kako bi vam obezbijedile vizu za isti dan. Uz njihovu stručnost i efikasno rukovanje, svoju vizu možete dobiti u roku od nekoliko sati, što vam omogućava da otputujete u Vijetnam kako je planirano.
 • 4-satna viza: Za malo manje hitne situacije, agencije nude uslugu 4-satne vize. Podnošenjem vašeg zahtjeva i potrebnih dokumenata, možete dobiti odobrenje i izdavanje vize u roku od četiri sata.
 • Viza za 2 sata: U najhitnijim slučajevima, agencije mogu dodatno ubrzati proces i obezbijediti vam vizu u roku od samo dva sata. Ova opcija je savršena za putnike koji trebaju napraviti last minute aranžmane, a i dalje im je potrebna važeća viza.

Šta učiniti nakon dobijanja odobrenja za vizu? Kontrolna lista za hrvatske turiste

Nakon što dobijete odobrenje za vizu, bitno je još jednom provjeriti sve detalje kako biste bili sigurni da nema grešaka ili grešaka. Ovo će vam pomoći da izbjegnete bilo kakve nevolje po dolasku u Vijetnam. Osim toga, obavezno odštampajte kopiju odobrenja za vizu, jer ćete je morati pokazati po dolasku.

Kako bismo vam pomogli da ostanete organizirani, evo kontrolne liste stvari koje trebate učiniti nakon što dobijete odobrenje za vizu:

 • Dvaput provjerite svoje odobrenje za vizu: Pažljivo pregledajte sve informacije navedene u vašem pismu odobrenja za vizu, uključujući vaše ime, broj pasoša, trajanje vize i datume ulaska/izlaska.
 • Odštampajte kopiju odobrenja za vizu: Važno je da sa sobom imate fizičku kopiju odobrenja za vizu kada stignete u Vijetnam. Ovo će učiniti proces imigracije lakšim.
 • Pripremite potrebne dokumente: Pored odobrenja za vizu, obavezno ponesite i druge bitne dokumente kao što su pasoš, avionske karte, podaci o smještaju i putno osiguranje.
 • Upoznajte se sa carinskim propisima Vijetnama: Prije putovanja u Vijetnam, preporučljivo je razumjeti carinske propise kako biste izbjegli bilo kakve probleme na aerodromu. Uvjerite se da ste svjesni stvari koje je zabranjeno ili ograničeno unositi u zemlju.
 • Zamijenite valutu: Ako to već niste učinili, razmislite o zamjeni neke valute u vijetnamski dong (VND) prije putovanja. Uvijek je zgodno imati nešto gotovine pri ruci za neposredne troškove po dolasku.
 • Planirajte svoj itinerer: Odvojite malo vremena da isplanirate svoj itinerer i istražite mjesta koja želite posjetiti u Vijetnamu. Ovo će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoje vrijeme u zemlji i osigurate nezaboravno iskustvo.

Prateći ovu kontrolnu listu, bit ćete dobro pripremljeni i spremni da krenete na svoje putovanje u Vijetnam.

Najčešća pitanja za hrvatske turiste koji su podnijeli zahtjev za e-vizu za Vijetnam putem web stranice Vlade

1. Moj let uskoro polijeće, ali moj status e-vize za Vijetnam se obrađuje. Postoji li neka usluga koja bi to požurila ili ubrzala?

Kao hrvatski turist, ako se nađete u situaciji u kojoj se vaša e-viza za Vijetnam još uvijek obrađuje, a polazak vašeg leta je neizbježan, možda ćete morati ubrzati proces. Nažalost, vladina web stranica ne nudi brzu ili ubrzanu uslugu. Međutim, postoji alternativno rješenje. Preporučujemo da kontaktirate renomiranu agenciju ili da se obratite na info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni će vam možda moći pomoći u ubrzavanju vašeg zahtjeva za e-vizu. Imajte na umu da može doći do dodatne naknade za ovu uslugu.

2. Dao sam nevažeće informacije za moju aplikaciju za e-vizu. Postoji li neki servis da to ispravi?

Nije neuobičajeno napraviti greške ili dati netačne informacije prilikom popunjavanja zahtjeva za e-vizu. Ako ste hrvatski turist i shvatili ste da ste pogriješili ili dali netačne podatke u svom zahtjevu za e-vizu, morat ćete ispraviti situaciju. Nažalost, vladina web stranica ne nudi uslugu ispravljanja ili izmjene informacija. Međutim, postoji rješenje koje vam je na raspolaganju. Preporučujemo da kontaktirate renomiranu agenciju ili da se obratite na info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni će vas voditi kroz proces ispravljanja vašeg zahtjeva za e-vizu. Imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti naknada.

3. Želim urediti svoju aplikaciju za e-vizu. Postoji li neki servis za uređivanje?

Ako ste hrvatski turist i želite urediti svoj zahtjev za e-vizu za Vijetnam, možete naići na poteškoće na web stranici vlade. Vladina web stranica ne pruža uslugu uređivanja aplikacija za e-vizu. Međutim, postoji alternativno rješenje koje vam je dostupno. Predlažemo da kontaktirate uglednu agenciju ili da pošaljete e-poštu na info@vietnamimmigration.org za pomoć pri uređivanju vašeg zahtjeva za e-vizu. Oni će vas voditi kroz potrebne korake da napravite potrebne promjene. Imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti naknada.

4. Dolazim ranije od datuma dolaska navedenog na zahtjevu za e-vizu. Postoji li neka usluga za promjenu datuma dolaska?

Ako ste hrvatski turist i nađete se u situaciji da trebate promijeniti datum dolaska naveden u zahtjevu za e-vizu, možete se suočiti s izazovima na web stranici Vlade. Vladina web stranica ne pruža uslugu promjene datuma dolaska. Međutim, postoji rješenje koje vam je na raspolaganju. Preporučujemo da se obratite uglednoj agenciji ili da pošaljete e-poštu na info@vietnamimmigration.org za pomoć. Oni će vam pružiti potrebne smjernice i podršku za promjenu datuma dolaska na vašem zahtjevu za e-vizu. Imajte na umu da može biti naplaćena naknada za ovu uslugu.

5. U Vijetnam ulazim preko druge luke osim u aplikaciji za e-vizu. Postoji li neka usluga za ispravljanje ulaznog porta?

Ako ste hrvatski turist i ušli ste u Vijetnam kroz drugu luku od one koja je navedena u vašem zahtjevu za e-vizu, možda ćete morati ispraviti podatke o ulaznoj luci. Nažalost, vladina web stranica ne pruža uslugu ispravljanja ulaznog porta. Međutim, postoji rješenje koje vam je na raspolaganju. Preporučujemo da kontaktirate renomiranu agenciju ili da se obratite na info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni će vas voditi kroz potrebne korake da ispravite informacije o ulaznoj porti. Imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti naknada.

6. Šta trebam učiniti da izmijenim podatke nakon podnošenja zahtjeva za e-vizu putem web stranice vlade?

Kao hrvatski turist, ako ste već predali zahtjev za e-vizu putem vladine web stranice i trebate izmijeniti bilo koju informaciju, mogli biste se suočiti s poteškoćama. Vladina web stranica ne pruža uslugu izmjene ili izmjene zahtjeva za e-vizu nakon podnošenja. Međutim, postoji alternativno rješenje koje vam je dostupno. Predlažemo da se obratite uglednoj agenciji ili da pošaljete email na info@vietnamimmigration.org za podršku. Oni će vam pomoći da izmijenite potrebne informacije u vašem zahtjevu za e-vizu. Imajte na umu da se za ovu uslugu može naplatiti naknada.

Zaključak:

Podnošenje zahtjeva za vijetnamsku vizu online kao hrvatski turista ne mora biti težak zadatak. Prateći gore navedene korake i uzimajući u obzir usluge renomirane agencije, možete povećati stopu uspješnosti vašeg zahtjeva za vizu i uživati u iskustvu bez muke. Uz zajamčeno odobrenje i opcije za hitnu obradu vize, možete mirno krenuti u svoju avanturu u Vijetnamu. Počnite planirati svoje putovanje već danas i istražite živahnu kulturu, pejzaže koji oduzimaju dah i toplo gostoprimstvo koje Vijetnam može ponuditi.